Van’da bilim ve teknoloji meraklıları bir araya geldi

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (van Yyü) Mühendislik Fakültesi’nde 2 Gün Süren “stem Makers Fest /expo” Etkinliği Bilim Ve Teknoloji Meraklılarını Bir Araya Getirdi.

Van Haberleri 11.12.2019 11:02:26 0
Van’da bilim ve teknoloji meraklıları bir araya geldi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 11.12.2019 11:02

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (Van YYÜ) Mühendislik Fakültesinde 2 gün süren “STEM Makers Fest /Expo” etkinliği bilim ve teknoloji meraklılarını bir araya getirdi.

Bugüne kadar 200 bine yakın bilim ve teknoloji meraklısını bir araya getiren STEM & Makers Fest/Expo; Ankara, Konya, Kocaeli, Antalya, Mersin, Adıyaman, Diyarbakır ve Gaziantep’den sonra Van’da da meraklılarıyla buluştu. 7’den 70’e herkesi bilim ve teknoloji ile buluşturan STEM & Makers Fest/Expo, 7-8 Aralık 2019 tarihlerinde; Hacettepe STEM & Maker Lab, Amerika Birleşik Devletleri Büyükelçiliği, Van YYÜ ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile Van YYÜ Mühendislik Fakültesinde gerçekleştirildi.

2015 yılından beri Hacettepe STEM & Maker Lab Başkanı Prof. Dr. Gültekin Çakmakcı liderliğinde gerçekleştirilen STEM & Makers Fest/Expo’nun temel amacının STEM eğitimi ve maker kültürünü halk ile buluşturmak olduğu belirtildi. Eğitici, merak uyandırıcı ve heyecanlandırıcı atölyeler ve konuşmalarla katılımcıların “Ben de yapabilirim” duygusunu yaşamaları amaçlandı.

İki gün süren etkinlikle birlikte öğrenmenin ve keşfetmenin keyfini yaşamak için her yaştan katılımcıya uygun birçok atölye yer aldı. Robotik kodlama, elektronik 101, kodlama, mekatronik, ahşap tasarım, mühendis çocuk, maker 101, çocuklar için STEM, texas ınstruments, eğlenceli bilim, mühendis beyinler, PISA ve TIMSS, Ardiuno ile STEM Eğitimi, elektroforez, mekatronik, akıl oyunları, matematik ve oyun gibi 28 farklı atölye ve ‘Etkileşimli Leonardo’nun Makineleri’ sergisi, jeoloji mühendisliğinin ‘Doğal Kaynaklar ve Afetler’ sergisi ve veterinerlik fakültesinin ‘Hayvan İskeleti’ sergisi gibi farklı etkinliklere ev sahipliği yaptı.

Etkinliğe katılan Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, Van İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke, ABD Adana Konsolosluğu Amerikan Eğitim ve Kültür Ataşesi Carla Daniels, Hacettepe STEM Maker Lab Başkanı ve STEM Maker Fest/Expo Koordinatörü Prof. Dr. Gültekin Çakmakcı, TUBA Üyesi Prof. Dr. Adil Denizli, Aksaray Üniversitesinden Prof. Dr. Tuncay Tunç ve Doç. Dr. Hasan Özcan, farklı deneyimlerini paylaştı.

Etkinlikle ilgili değerlendirmelerde bulunan Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, böylesi büyük bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan üniversite olarak gurur duyduğunu dile getirdi. Katılımcılara bilim tarihi ve özellikle bilim alanında büyük başarılarıyla tanınan isimlerin yaşamlarından örnekler veren Rektör Şevli, STEM eğitiminin önemi ve gerekliliğini vurguladı. Salonda bulunan geleceğin bilim insanı adaylarına bu alanda sürekli olarak çalışmalar yapmaları gerektiğini ifade eden Şevli, çalıştıkları takdirde büyük başarılara imza atacaklarını kaydetti.

Rektör Şevli, başta Prof. Dr. Gültekin Çakmakcı ve Dr. Metin Şardağ olmak üzere organizasyonu düzenleyen tüm ekibe teşekkür etti.

Etkinlik sürecince katılımcılar; bilim insanları, mühendisler, iş adamları, eğitimciler ve diğer uzmanlarla tanışma, konuşma ve etkileşim kurma fırsatı yakaladı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Hakemler iftar yemeğinde buluştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sporcularından dünya arenasında çifte gurur


Van Spor

Milli sporcu Furkan Akar çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığspor’da 3 gün izin


Van Spor

Elazığ, trıatlonda yeni bir döneme ev sahipliği yaptı


Van Spor

Ardahan Kura Kadın Futbol Takım’ının yeni başkanı Songül Çelik oldu


Van Spor

Süphan Dağı tırmanışına tipi ve kar engeli


Van Spor

Kars’ta "Kadınlar Satranç İl Birinciliği Turnuvası" tamamlandı


Van Spor

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

Bitlisli taekwondocu Nurcihan Ekinci’nin hedefi 2032 Paralimpik Oyunları


Van Spor

Furkan Akar’dan tarihi madalya


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Galatasaray 10 kişilik Başakşehir'e fark attı


Van Spor

Rize'yi tek golle geçtiler! Karadeniz derbisi Trabzonspor'un!


Van Spor

Eren Stadyumu’nda kar temizliği


Van Spor

Iğdır FK’da teknik direktörlük görevine Hikmet Karaman getirildi


Van Spor

Elazığspor’da 3 sakat, 1 cezalı


Van Spor

Erzincanlı sporcular Havalı Silahlar Coşkun Abiş Kupası’ndan derecelerle döndü


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ