Van’da aşısızlık korona virüs hasta sayılarını artırdı

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Aşıdan Sorumlu Başhekim Yardımcısı Dr. Ahmet Şen, hastanede yatan hasta sayılarında artış yaşandığını belirterek, “Yatan hastalarımızın yüzde 90’ı aşı olmamı

Van Haberleri 31.07.2021 11:32:19 0
Van’da aşısızlık korona virüs hasta sayılarını artırdı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 31.07.2021 11:32

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Aşıdan Sorumlu Başhekim Yardımcısı Dr. Ahmet Şen, hastanede yatan hasta sayılarında artış yaşandığını belirterek, “Yatan hastalarımızın yüzde 90’ı aşı olmamış vatandaşlardır” dedi.

Korona virüsle mücadelede önemli bir yere sahip olan aşı oranın yüksek olmasının hastaneye yatışı düşürmekte büyük bir öneme sahip olduğu tespit edildi. Uzunca bir süredir aşıda Türkiye ortalamasının altında yer alan Van, çok yüksek riskli ‘kırmızı’ kategoriden, yüksek riskli ‘turuncu’ kategoriye geçti. Aşılamada yeterli ortalamayı henüz yakalamayan Van’da, son zamanlarda aşısızlığa bağlı hastanede yatan hasta sayıları da arttı.

“En büyük silahımız aşıdır”

İHA muhabirine konuşan Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Aşıdan Sorumlu Başhekim Yardımcısı Dr. Ahmet Şen, hastanede yatan hastaların büyük çoğunluğunun aşı olmayanların oluşturduğuna dikkat çekti. Günlük bin kişinin aşı olduğu Van’da sayının hâlâ yeteri seviyelere ulaşmadığını ifade eden Dr. Şen, “Vatandaşlarımızın gelip aşı olmalarını ve korona virüsten korunarak bağışıklık kazanmalarını bekliyoruz. Her vatandaşımızın kendi yakın çevresinde, akrabasından Covid-19 olan vardır. Diğer taraftan serviste, yoğun bakımında yatan ve hayatını kaybeden yakını vardır. Bunun engellenmesi için en büyük silahımız aşıdır. Hastanemizde aşı konusunda, aşının tedariki ve personel açısından bir sıkıntımız yok. Bu kapsamda vatandaşımızı aşı olmaya bekliyoruz” diye konuştu.

“Aşı ikna ekipleri oluşturduk”

Hastane olarak aşı konusunda ikna ekipleri oluşturduklarını dile getiren Şen, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Vatandaşımızın kafasında herhangi bir şüphe varsa bunları giderecek ve gerekli açıklamayı yapacak ekibimiz hazır. Vatandaşlarımız hastanemize gelip bu bilgileri alıp ikna olduktan sonra aşı olmalarını bekliyoruz. Van olarak aşı oranımız biraz daha düşüktür. Bu nedenle vaka sayılarında artış var. Hastanemizde yatan hasta sayısında da artış var. Burada yatan hastalarımızın yüzde 90’ı aşı olmamış vatandaşlardır. Bu nedenle vatandaşlarımızın aşı olup, korona virüse yakalanmamaları için hazır olarak bekliyoruz.”

“Sadece bilime inanın”

Üçüncü doz aşısını yaptırmak için hastaneye gelen gezgin vatandaş, mart ayında ablasını korona virüsten kaybettiğini belirterek, “Sosyal medyadaki bilgi kirliliği ve söylentileri ciddiye almak yerine, bilimin ışında doğru yönde ilerlemek adına, herkesin aşılarını bir an önce yaptırmalarını öneriyorum. Çevrenizdeki sevdiklerinize zarar vermemek ve kendiniz korumak adına lütfen aşınızı olun” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’da Antalya kampı başlıyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal’dan yeni yıl mesajı


Van Spor

Değer Erzincan Müftülük Spor Kulübü hizmete açıldı


Van Spor

5 bin kişilik salon için imzalar atıldı


Van Spor

Erzurum GSİM sporda ve gençlik hizmetlerinde 2026’ya zirvede giriyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal, yeni transferlere yeşil ışık yaktı


Van Spor

Erzurumspor FK 3 Ocak’ta topbaşı yapacak


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı dolu dizgin gidiyor


Van Spor

Ağrı Kadın FK’ya Barbaros’tan maddi destek


Van Spor

Iğdır’da dağcılıkta tarihi adım


Van Spor

Elazığlı sporcular 45 madalya turnuvaya damga vurdu


Van Spor

FIS Palandöken Cup tamamlandı


Van Spor

Kar ve soğuğa rağmen Ağrı Kadın Futbol Takımı’ndan 4 gollü galibiyet


Van Spor

Ceza sahasında davetsiz misafir


Van Spor

Dersimspor’un altyapısına kalıcı yatırım müjdesi


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bu galibiyete ihtiyacımız vardı"


Van Spor

Hüseyin Eroğlu: "Bizim adımıza beklemediğimiz bir skor oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 1 Çorum FK: 0


Van Spor

Elazığ’da okul sporları masa tenisi müsabakaları yapıldı


Van Spor

Tuncelili sporcular uluslararası arenada tarih yazdı


Van Spor

Malatya’nın Yazıhan ilçesinde ata sporu atlı cirit yaşatılıyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ