Van’da AK Parti bayramlaşmasına yoğun ilgi

AK Parti Van İl Başkanlığı tarafından Kurban Bayramı’nın 2. Günü saat 10.30’da Şişli Öğretmenevi’nde düzenlenen bayramlaşma törenine teşkilatlar ve partililer yoğun ilgi gösterdi. 

Van Haberleri 14.08.2019 16:52:18 0
Van’da AK Parti bayramlaşmasına yoğun ilgi
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL / Ziya Türk'ün Haberi

AK Parti Van İl Başkanlığı tarafından düzenlenen bayramlaşma törenine, AK Parti İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, Van Milletvekilleri Abdulahat Arvas, Osman Nuri Gülaçar, İrfan Kartal, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Esma Gölgül Özdemir, Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, İl Kadın Kolları Başkanı Havva Duran, İl Gençlik Kolları Başkanı Kadir Özbilge,  İlçe Başkanları, İlçe Kadın ve Gençlik Kolları Başkanları, teşkilat mensupları ve çok sayıda partili katıldı. 

KAYHAN TÜRKMENOĞLU, “SURİYE’DE VE DOĞU AKDENİZ’DE OLDU BİTTİYE İZİN VERİLMEYECEK”
Bayramlaşma töreninde yaptığı konuşmada, Kurban Bayramı’nın Allah’a yakınlaşmak ve birlik ve beraberliğin pekiştirilmesi için önemli bir fırsat olduğuna dikkat çeken AK Parti Van İl Başkanı Kayhan Türkmenoğlu, “Kurban Bayramı hazırlığı bayramdan bir ay önce başlar. Hacı adayları hac yolculuğuna çıkar. Kurban ibadeti ile Allah’a yaklaşan Müslümanlar, hac ibadeti ile de adeta dünya Müslüman kurultayını yapar. Farklı coğrafyalardan gelen Müslümanlar, birlik ve beraberliğin en güzel örneğini dünyaya gösterir. Ayrıca küslerin barıştığı, yakınlıkların pekiştiği, kardeşliklerin güçlendiği önemli bir gün olan Kurban Bayramı, teşkilat olarak da birlik ve beraberliğimiz açısından bize değer katıyor. 

Birlik beraberliğimiz kadar içte ve dışta şer güçler tarafından üzerimizde oynanmak istenen oyunların farkında olmamız da büyük önem taşıyor. Suriye’de ve Doğu Akdeniz’de uluslararası güç merkezleri tarafından oldu bitti ile bazı oyunlar sahnelenmek istiyor. Dünyaya malolmuş bir lider olarak Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde üzerimizde kurulan oyunları bir bir bozuyoruz. Bu kapsamda ne Suriye’de ne de Doğu Akdeniz’de hiçbir oldu bittiye izin vermeyeceğiz. Onların oyunlarını boşa çıkarma kapasitemiz ve irademizin yanı sıra, zalimlerin oyunlarını boşa çıkaran ve kurduğu oyun zalimlere galebe çalan Allah’a olan inancımız tamdır.

Zaferler ayı olan Ağustos ayında güçlü teşkilat yapısı ile ülkemize ve halkımıza hizmet etmeye devam eden AK Parti’nin 18. Kuruluş yıldönümünü kutlayacağız. Ayrıca 26 Ağustos’ta Malazgirt Zaferi’nin yıldönümü kutlamaları olacak. Ardından da 30 Ağustos Zafer Bayramı. 

Zaferlerimizin ve başarılarımızın daim olmasını diliyorum. Tekrar tüm teşkilat mensuplarımızın, AK Parti’ye gönül vermiş partililerimizin, Vanlı hemşerilerimin ve İslam Aleminin Kurban Bayramını tebrik ediyorum.” dedi.  

ABDULAHAD ARVAS, “KURBAN KESMEYİN DİYENLERİN DERDİ İSLAM VE KUR’AN İLE”
Bayramlaşma programına katılanların bayramını tebrik eden AK Parti Van Milletvekili Abdulahad Arvas, “Hayvansever görüntüsü ile kurban kesmeyin diyenlerin derdi hayvanseverlikle değil, İslam ve Kur’an iledir. Kurban ve Cuma Namazı’nı protesto edip alaya alıyorlardı.

Alternatif Cuma diyerek Müslümanları camiden ve Cuma’dan uzaklaştırmak istiyorlardı. Kim Kurban ve Cuma Namazı ile alay ettiyse Allah onlara hak ettikleri tokadı vuruyor. 

Şer güçler birliğimizi bozmak, devletimizi zayıflatmak ve diz çöktürmek için var gücü ile çalışıyor. Biz de hayır ehli insanlar olarak var gücümüzle çalışıyoruz, son nefesimize kadar da çalışacağız. Zafer inananlarındır” diyerek samimi ve gayretli çalışmanın önemine dikkat çekti. 

ABDULAHAD ARVAS’TAN BİREYSEL TALEP YERİNE TOPLUMSAL TALEP ÇAĞRISI
AK Parti Van Milletvekili Abdulahad Arvas bayramlaşma programında yaptığı konuşmada, partililerden ve seçmenlerden bireysel talep yerine toplumsal talepte bulunmaları çağrısı yaptı.

Milletvekili olmalarının üzerinden 13.5 ay geçtiğini belirten Arvas, “Toplumda ‘siyaset ve vekil her şeyi yapar. Oğlumu neden müdür yapmadın, neden işe aldırmadın, şu ihaleyi neden bana vermedin?’ gibi bireysel talepler çok yoğun. Oysa milletvekili olarak bizim görevlerimiz arasında bunlar yok. Bizim öncelikli görevlerimiz, mecliste yasa yapmak, meclis adına denetim yapmak, yapılan seçimlerde partimiz adına sahada seçim çalışması yapmak, genel merkezimiz tarafından verilen görevleri yapmak yer alıyor. Ayrıca Van’ın ve halkın genelini ilgilen konular hakkında hazırlanmış projelerin hayata geçirilmesi için bakanlıklar ve ilgili kurumlar nezdinde destek ve takip yapmak. 

Bireysel talepten çok herkesi ilgilendiren genel konular için zamanımızı değerlendirdiğimizde milletvekili sorumluluğumuzu hakkıyla yerine getirmiş olacağız. Bakanların görevi ayrı, milletvekillerinin görevi ayrı, valilerin ve kaymakamların görevi ayrı, kurumların görevi ayrı, teşkilatların görevi ayrı. Herkes kendi görevini yaparsa hem düzenli bir çalışma ve başarı yakalanır, hem de kargaşaya neden olmamış oluruz. Kimse ilgili kurumu ve kuruluşu yok sayıp onun görevi için bir başka kişi veya kuruluşun kapısını çalmasın. 

Van’ın sorunlarının çözümü ve yeni adımların gerçekleştirilmesi için İl Başkanımız Sayın Kayhan Türkmenoğlu ile birlikte çalışıyoruz. Bizim milletvekili olduğumuz bu dönemi , ‘Kaynanaların zalim olduğu dönemde gelin olduk, gelinlerin zalim olduğu dönemde de kaynana’ sözünün daha iyi açıklayacağına düşünüyorum” diyerek Cumhurbaşkanlığı Yönetim Sistemi ile milletvekillerinin görevini ve konumunu anlattı.

İRFAN KARTAL, “BEN 13.5 AYDA CUMHURBAŞKANIMIZIN ÖNEMİNİ ÖĞRENDİM VE DERSİMİ ALDIM”
Bayramın kardeşlik ve birlik beraberlik açısından büyük bir öneme sahip olduğunu ifade eden AK Parti Van Milletvekili İrfan Kartal, “Ülkemizin birlik ve beraberliğe her zamankinden daha çok ihtiyacı var. Birlik ve beraberliğimiz olursa, Van’a ve ülkemize huzur hakim olursa yatırım olur, gençlerimiz işsizlikten kurtulur ve pahalılık olmaz. Bunlardan şikayet etmek yerine huzurumuza ve birlik beraberliğimize sahip çıkmalıyız.

Çok şükür ki güçlü ve başarılı bir lidere sahibiz. Cumhurbaşkanı mız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ülkemizin başında olmasaydı hangi duruma düşebileceğimizi gördüm, öğrendim ve dersimi aldım. Bunun için liderimizin, ülkemizin, huzurumuzun kıymetini bilmeli, yatırımların yapılabilmesi için hepimiz sahip çıkmalıyız. Yoksa işsizlik kamuya alınacak birkaç kişi ile ortadan kalkmaz. Yatırımcılar ile iş imkanlarını oluşturarak gençlerimize ekmek kapısı açmalıyız. 

Milletvekili arkadaşlarımız başta olmak üzere katkı sunan siyasetçi, bürokrat ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile çevre yolu konusunun önündeki engelleri aştık. 2 ay sonra çevre yolu yapımı başlayacak. Bu da birlik ve beraberliğin başarısıdır” diyerek çevre yolunda sona gelindiğinin müjdesini verdi.

OSMAN NURİ GÜLAÇAR, “EYLÜL SONUNA KADAR VAN VE İLÇELERİNİ ZİYARET EDECEĞİZ”
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin tatile girmesi ile birlikte Van’daki ziyaretlere başladıklarını söyleyen AK Parti Van Milletvekili Osman Nuri Gülaçar, “Genel Merkezimizin talimatı doğrultusunda, tatilin başlamasıyla birlikte Eylül ayı sonuna kadar Van’da olacağız. İlçelerimizi tek tek ziyaret edip, teşkilatlarımız, halkımız ve esnafımızla istişarelerde bulunacağız. Esnafımızın ve halkımızın sorunlarını dinleyeceğiz. Yerinde tespit ettiğimiz sorunları rapor halinde başta genel merkezimiz olmak üzere, ilde ve Ankara’da sorunların çözümü için destek olacağız. 

Huzur ülkemiz için olmazsa olmaz bir ihtiyaç. Ülkemizdeki huzurdan herkes istifade eder. Güçlü bir ülke, güçlü bir ekonomi, güçlü bir millet başarıya ulaşır, bu da herkese lazım. Bölgemizin terör ve güvenlik endişesi ile anılmasına gönlümüz razı değil.

Çocuklarımızın ölmemesi ve gençlerimizin yaşaması için, işsizlerin olmadığı güçlü şehirler inşa etmeliyiz. Bunun için de huzur çok değerli ve vazgeçilmez” diyerek istihdamın, yatırımın, güçlü şehirler kurmanın anahtarının huzur olduğuna dikkat çekti.

Konuşmaların ardından protokolün partililerle tek tek bayramlaşmasının ardından bayramlaşma programı sona erdi. 

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem