Van'da 3 binden fazla kişi ilk defa hac kaydı yaptırdı

Van İl Müftülüğü Hac ve Umre Müdürü Mehdi Kulaz, 2018 hac kayıtlarının bugün sona ereceğini belirterek, il genelinde 3 binden fazla kişinin ilk defa hac kaydı yaptırdığını söyledi.

Van Haberleri 29.12.2017 14:59:37 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 29.12.2017 14:59

Van’da 21 Aralık itibari ile başlayan 2018 hac kayıtları, 29 Aralık mesai saatine kadar sona ermesi nedeniyle ilk defa kayıt yaptıracaklar olan vatandaşlar, müftülüklerde yoğunluk oluşturdu. Hacca gitmek için ilk kez kayıt yaptıracak olan hacı adaylarının, il ve ilçe müftülükleri üzerinden kayıt işlemlerine bugün de devam ettirdiğini ifade eden Hac ve Umre Müdürü Mehdi Kulaz, hac kayıtlarının önceki yıllara göre daha yoğun olduğunu belirtti.

 

Kutsal topraklara gitmek için ilk defa kayıt yaptıracak vatandaşların bankaya gidip 20 TL yatırdıktan sonra il ve ilçe müdürlüklerine müracaat etmeleri gerektiğini belirten Kulaz, “Daha önce kayıt yaptıran vatandaşlarımız ise Diyanet İşleri Başkanlığımız kayıtlarını otomatik olarak yeniliyor. Yalnız 2017 yılında kayıt yenilemeyen vatandaşlarımız varsa onlar bankaya gidip 20 TL yatırıp kayıt yeniledikten sonra geçmiş seneki hakları tekrar kendilerine iade ediliyor” dedi.


 

“Bu yıl kayıtlar 3 bini geçti”

 

Bu yıl ilk defa kayıt yaptıran hacı adayı sayısının 3 bini geçtiğini dile getiren Kulaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

“Türkiye geneli haç kayıtları yapılmaktadır. İlimizde de 10 gündür kayıt yaptırılmaktadır ve bu kayıtlar geçen yıla göre çok daha fazladır. Geçen sene 2 haftalık zaman içerisinde 3 bine yakın bir kaydımız olmuştu. Bu sene zaman kısa olmasına rağmen 3 bine aşkın yeni kayıt ilimizde gerçekleşmiştir. Bu yıl kayıtlar 3 bini geçti. Mesai bitimine kadar bu sayının 4 bini bulacağını tahmin ediyoruz.”

 

Öte yandan, il genelinde yeni kayıtlar ile birlikte 20 bine yakın müracaat olduğunu belirten Kulaz, 25 Ocak 2018 tarihinde Ankara’da yapılacak kura neticesinde tahmini 750 kişinin kutsal topraklara uğurlanacağını ifade etti.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Aşkale İbrahim Polat Ortaokulu il müsabakalarında ikincilik elde etti


Van Spor

380 sporcu Okul Sporları Oryantiring Yarışması’nda ter döktü


Van Spor

Çakmur’dan olimpiyat fatihine kutlama


Van Spor

Elazığ’da yarı olimpik yüzme havuzu inşaatı başladı


Van Spor

Fenerbahçe - Galatasaray Derbisi Tarih Yazıyor: İşte 404. Randevunun Tüm Detayları ve İstatistikleri!


Van Spor

Ligde istikrarsız sonuçlar alan Malatya Yeşilyurtspor, zirveden uzaklaşıyor


Van Spor

Başkan Şerifoğulları: "Elazığspor’un yanında olmaya devam edeceğiz"


Van Spor

Milli basketbolcu Melissa Vargas ehliyetini Malatya’dan aldı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 0 - Bucaspor 1928: 1


Van Spor

Bitlis 1916 Futbol Spor Kulübü namağlup yoluna devam ediyor


Van Spor

BAL 2. Grupta Malatyaspor: 1 - Viranşehir Belediyespor: 3


Van Spor

Yeni Malatyaspor sezonu kapattı


Van Spor

Özlem Melek Korkmaz dünya şampiyonu


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 5 - Yeni Mersin İdman Yurdu: 0


Van Spor

Serkan Özbalta: "Özlediğimiz bir galibiyetti"


Van Spor

Mustafa Alper Avcı: "Kırılgan bir yapıya sahibiz"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - İstanbulspor: 0


Van Spor

Olimpiyatlarda Elazığ’ın gururları


Van Spor

Hakkari’de Yıldız Kızlar Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Ağrı 1970 Spor Kulübü, eksik kadroyla Silifke deplasmanında


Van Spor

Olimpiyat fatihi çiçeklerle karşılandı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ