Van’da 2’inci dalga yok, korona virüs kontrol altında!.. İşte Bakan Koca'nın açıklamaları...

2’inci dalga iddialarının aksine Van’da koronavirüsün kontrol altında olduğunu 17 Haz 2020 çarşamba günü sosyal medya hesabından yayınladığı video ile açıklayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Van’da koronavirüs vakası kontrol

Van Haberleri 21.06.2020 16:17:48 0
Van’da 2’inci dalga yok, korona virüs kontrol altında!.. İşte Bakan Koca'nın açıklamaları...
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

1 Haziran 2020 tarihi itibariyle kalkan seyahat kısıtlamaları nedeniyle, Haziran ayının ilk haftasında batı illerinden Van’a yoğun bir geliş oldu. Van’a gelişlerle birlikte vaka sayılarında da artışlar oldu. Ancak yoğunlaşan Van’a gelişlerin normal seyrine dönmeye başlaması ile vaka sayıları da yatay şekilde seyir etmeye başladı. 

Van’daki bir aylık vaka sayıları üzerinden değerlendirme yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Van’da son bir ayda günlük ortalama vaka sayısı 7, son bir haftada günlük ortalama vaka sayısı 14, son üç günde ortalama vaka sayısı ise 14. Vaka sayısı daha kontrollü denilebilir” dedi.

VAN'DA 2'İNCİ DALGA OLSA TÜM ALANLARDA MASKE ZORUNLULUĞU OLMAZ MI?

48 ilde tüm alanlarda maske zorunluluğu olmasına rağmen Van'da ise tüm alanlar yerine, ticaretin ve insan yoğunluğunun bulunduğu caddelerde ve iş merkezleri ile kamu kurumlarına, bankalara, alışveriş merkezlerine ve marketler gibi kapalı mekanlara girişte maske zorunluluğu bulunuyor..

BAZI İLLERDEKİ GELİŞMELER ÖNEM ARZEDİYOR
Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada bazı illerin son bir aylık vaka sayılarını değerlendiren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Kocaeli, Konya, Kayseri, Diyarbakır, Şanlıurfa ve Van’da son bir aydaki günlük ortalama vaka sayısını, son bir haftanın günlük ortalama vaka sayısını ve son üç günün ortalamasını bu videodan öğrenebilirsiniz. Bazılarında gelişmeler önem arz ediyor.” ifadelerini kullandı.

HEP BİRLİKTE KUCAKLAŞACAĞIMIZ GÜNLER UZAK DEĞİLDİR
Korona virüs tedbirlilerine uyulması gerektiğine dikkat çeken Bakan Koca, “İl Hıfzıssıhha Kurullarımız durumu dikkatle takip etmektedir. Her ildeki duruma göre bu Kurullarımız yetkilerini kullanarak tedbirler alacaktır. Artık Covid-19’u daha yakından tanıyoruz. Mücadelede, tanıda, takipte, tedavide daha donanımlı, daha tecrübeliyiz. Biz, bize düşen görevi bütün gücümüzle yapma gayreti içindeyiz. Bunu gördüğünüze, buna inandığınıza eminim. Bu ülkeyi seven, yakınını, akrabasını, komşusunu, iş arkadaşını, eşini, dostunu seven, onların hakkını koruma sorumluluğu taşıyan her vatandaşımızın da elinden gelen gayreti göstereceğinden de şüphe etmiyorum. Hep birlikte kucaklaşacağımız günler uzak değildir.” dedi.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem