Van'da 213 sınav tercih merkezi kuruldu

Van’da ÖSYS ve TEOG sınavları için 213 tercih danışmanlığı merkezi kuruldu.

Van Haberleri 10.07.2017 14:04:47 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 10.07.2017 14:04

2016-2017 eğitim öğretim yılı sonu itibarıyla 8 ve 12. sınıfı tamamlayan öğrencilerin girdikleri sınavlar sonrası tercih süreci başladı. Öğrencilerin ortaöğretim kurumlarına yerleştirme tercihleri 14-24 Temmuz, ÖSYS tercihleri ise 18-26 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. Öğrencilerin geleceğe güvenle bakabilmek adına doğru kararlar alabilmeleri ve doğru sonuçlara varabilmeleri için Van’da öğrenci ve velilerin kolaylıkla ulaşabileceği yerlerde tercih danışmanlığı merkezleri kuruldu.

 

Bu kapsamda Van’da 13 ilçede ilçe milli eğitim müdürlükleri, rehberlik araştırma merkezleri, öğretmenevleri, halk eğitim merkezleri, parklar, ortaokul ve liselerde rehber öğretmenler danışmanlık yapacaklar. Öğrenci ve veliler, tercih komisyon yerlerini mezun oldukları okullarından, rehberlik ve araştırma merkezlerinden veya il/ilçe millî eğitim müdürlüklerinden öğrenebilecekler.

 

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Nuran Altan Göl, uzmanlardan yardım almanın önemine değinerek, “Öğrenci kendisini iyi tanıdığını düşündüğü büyüklerinden fikir almaya açık olmalıdır. Onu iyi tanıyan ve hayat tecrübesine sahip olan bu kişiler yol göstericidir. Ancak bu noktada çocuğun çevresindeki yetişkinler de kendi hayal ve istekleri doğrultusunda çocuğu yönlendirmekten kaçınmalıdırlar. Bu yaklaşım çocuğun eğitimi ile ilgili hayal kırıklığı yaşamasına neden olabilir. Bu nedenle tercihlerle ilgili fikir verirken çocuğun kişilik özellikleri, yetenekleri ve geleceğe dair hayalleri dikkate alınmalıdır. Tercih sürecinde anne baba ve çocuğun ortak bir tercih doğrultusunda birleşmesi için karşılıklı güven ve anlayış önemlidir. 13 ilçemizde 213 merkezde rehber öğretmenlerimiz ile öğrencilerimizin ve velilerimizin görüşmelerini tavsiye ediyorum” dedi.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Avrupa üçüncüsü Curling Milli Takımı’ndan Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Elazığ’da basketbol turnuvası tamamladı


Van Spor

Erzurum ETÜ Atıcılık takımı Mersin’de birinci oldu


Van Spor

Elazığspor’da Sarıgül dönemi sona erdi


Van Spor

Aşkale İbrahim Polat Ortaokulu il müsabakalarında ikincilik elde etti


Van Spor

380 sporcu Okul Sporları Oryantiring Yarışması’nda ter döktü


Van Spor

Çakmur’dan olimpiyat fatihine kutlama


Van Spor

Elazığ’da yarı olimpik yüzme havuzu inşaatı başladı


Van Spor

Fenerbahçe - Galatasaray Derbisi Tarih Yazıyor: İşte 404. Randevunun Tüm Detayları ve İstatistikleri!


Van Spor

Ligde istikrarsız sonuçlar alan Malatya Yeşilyurtspor, zirveden uzaklaşıyor


Van Spor

Başkan Şerifoğulları: "Elazığspor’un yanında olmaya devam edeceğiz"


Van Spor

Milli basketbolcu Melissa Vargas ehliyetini Malatya’dan aldı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 0 - Bucaspor 1928: 1


Van Spor

Bitlis 1916 Futbol Spor Kulübü namağlup yoluna devam ediyor


Van Spor

BAL 2. Grupta Malatyaspor: 1 - Viranşehir Belediyespor: 3


Van Spor

Yeni Malatyaspor sezonu kapattı


Van Spor

Özlem Melek Korkmaz dünya şampiyonu


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 5 - Yeni Mersin İdman Yurdu: 0


Van Spor

Serkan Özbalta: "Özlediğimiz bir galibiyetti"


Van Spor

Mustafa Alper Avcı: "Kırılgan bir yapıya sahibiz"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - İstanbulspor: 0


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ