Van’da 10 farklı noktada ‘gerçekçi’ tatbikat yapıldı

Van İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğünce kentin 10 farklı noktasında 6 ilden 200 personelin katılımıyla ‘gerçekçi’ tatbikatlar düzenlendi.

Van Haberleri 5.01.2022 15:04:29 0
Van’da 10 farklı noktada ‘gerçekçi’ tatbikat yapıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 05.01.2022 15:04

Van İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürlüğünce kentin 10 farklı noktasında 6 ilden 200 personelin katılımıyla ‘gerçekçi’ tatbikatlar düzenlendi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından, afet risklerini en aza indirmek amacıyla 2022 yılını “Afet Tatbikat Yılı” olarak duyurulmuştu. Bu kapsamda kent genelinde 10 farklı noktada düzenlenen tatbikatlara Diyarbakır, Muş, Siirt, Bitlis, Ağrı ve Hakkari illerinden ekipler katıldı. Senaryo gereği 6.2 şiddetinde meydana gelen depremde göçük altında kalan vatandaşlar ekipler tarafından kurtarıldı. İl genelinde farklı noktalarda yapılan gerçekçi tatbikatlar, gün boyunca devam edecek.

Gerçekleştirilen tatbikatlara ilişkin konuşan Van Vali Yardımcısı Yavuz Arslan, ülkenin ve bölgenin afet yönünde risk altında olduğunu anımsattı. Son birkaç yıldır ülkede deprem, sel, yangın ve çığ düşmesi gibi afetlerle karşı karşıya kalındığını ifade eden Vali Yardımcısı Arslan, “Bu durum bizi teyakkuz içinde olmaya ve kurumlar olarak hazırlıklı olmaya zorunlu hale getiriyor. Afet koordinasyonuyla alakalı yetkili kurumumuz olan İçişleri Bakanlığı AFAD Başkanlığı, hem kurumsallığını arttırdı hem de yaşanılan afetlerdeki uygulamalarında yaşanacak aksaklıkları izole ederek, daha başarılı yönetimler sergilemiştir. Bu noktada afet yönetimini başarıyla idare eden ülkeler içinde olduğumuzu rahatlıkla söyleyebilirim” dedi.

AFAD Başkanlığınca geliştirilen ‘AFAD Acil Mobil Uygulaması’ konusunda da bilgi veren Arslan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Öte yandan AFAD Başkanlığı akıllı telefon uygulaması geliştirdi. Geliştirilen ‘AFAD Acil Mobil Uygulaması’ IOS ve Android kullanıcıları için uygulamaya konuldu. Bu uygulama, içinde acil arama botunu barındırıyor. Aynı zamanda en yakın toplanma alanına gidebilecek lokasyon bilgilerine erişim imkanı sağlıyor. Ayrıca uygulama içerisinde; afet öncesi, anı ve sonrasında neler yapılmasına ilişkin eğitim videoları var. Vatandaştan bu uygulamayı akıllı telefonlarına indirmelerini ve gerektiğinde kullanmalarını istiyoruz.”

“Çok verimli bir tatbikat oldu”

Başkanlığın ‘AFAD-RED Sistemi’ üzerinde 6.2’lik büyüklükteki bir depremin tam saha tatbikatının icra edildiğini dile getiren Van AFAD Müdürü Ali İhsan Körpeş ise “Bugün 10 farklı noktada çalışma guruplarının faaliyetiyle devam etti. 2022 yılı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından tatbikat yılı olarak ilan edildi. Yıl içerisinde tatbikatımız devam edecek. Türkiye Afet Müdahale çerçevesinde 26 çalışma grubumuz mevcuttur. 26 çalışma grubumuzun tamamı bu tatbikatta görev aldı. Emniyet, jandarma, çevre ve şehircilik ile aile ve sosyal hizmetler gibi kurum müdürlükleri de yer aldı. Gerçekçi ve tam zamanlı bir tatbikat oldu. Bölgede Muş, Siirt, Bitlis, Ağrı, Hakkari illerinden destek birlik müdürlüklerimiz olan Diyarbakır ilimizden de ekipler geldi. STK’larımızla birlikte saha tatbikatlarına yaklaşık 200 katılımcıyla tatbikat gerçekleştirildi” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Digor Gençlik ve Spor Müdürü Bahattin İnce ve milli sporcu Tuğba Toptaş’tan, Kaymakam Kahraman’a ziyaret


Van Spor

Elazığspor’da Enes Soy sakatlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor-Diyarbekir Spor karşılaşmasının hakemi belli oldu


Van Spor

Erzincan’da "Spor Güvenliği Semineri" düzenlendi


Van Spor

Engelleri aştı, Türkiye 5’incisi oldu


Van Spor

Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Kafkas Üniversitesi’nden ÜNİLİG Kar Boccesi Türkiye Şampiyonası’nda çifte başarı


Van Spor

Kars 36 Spor: 1 Batman Sason Spor: 1


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor Başkanı Ramazan Ayhan: "Kurumsal kimliği olan bir kulüp inşa etmek için yola çıkıldı"


Van Spor

Rektör Hacımüftüoğlu, Milli takıma seçilen özel sporcuları misafir etti


Van Spor

ETÜ kayaklı koşuda Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Elazığ’da yurtlar Ramazan’a hazır


Van Spor

Erzurum Teknik Üniversitesi Snowboard Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor, ligin ikinci yarısına 35 milyon TL yatırımla başladı


Van Spor

Beytepe Koleji öğrencilerinden basketbolda çifte galibiyet


Van Spor

Ünilig kış oyunlarında Atatürk Üniversitesi rüzgârı


Van Spor

Rize’de çifte şampiyonluk: Oltulu Erhan Şahin Azerbaycan yolcusu


Van Spor

Oltu’da yeni öğretmenevinin temelleri açılıyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor, Diyarbekir Spor’u ağırlayacak


Van Spor

Ata sporu cirit Erzincan’da yaşatılıyor


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri dönemi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ