Van YYÜ’de akademik yılı açılış töreni gerçekleştirildi

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinde (YYÜ) 2021-2022 akademik yılı açılış töreni gerçekleştirildi. Üniversitenin Mühendislik Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen tören, saygı duruşu, İstiklal Marşı'nın okunması

Van Haberleri 27.09.2021 21:18:28 0
Van YYÜ’de akademik yılı açılış töreni gerçekleştirildi
Tarih: 01.01.0001 00:00

Açılış töreninde konuşan Van Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, “Üniversiteler yerelin evrenselle buluşturma mekânlarıdır. Yerelden soyut kalırsa eksik olur. Çok yerelleşirse yine eksik olur. Bu dengeyi sağlamamız gerekiyor. 2021 2022 eğitim öğretim yılımızın hayırlara vesile olmasını çocuklarımızın sınıflarında bir daha ayrı kalmayacakları bir eğitim ve öğretim dönemi olmasını diliyorum.” Dedi. 
Yaklaşık 2 yıldır dünyayı etkisi altına alan koronavirüsün eğitim koşullarını da olumsuz etkilediğini aktaran Van Yüzüncü Yıl üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, “Elbette bu büyük gayrete rağmen öğrencilerimizin kampüslerine, sınıflarına, hocalarına ve arkadaşlarına olan özlemlerinin giderilemeyeceğinin farkındaydık. Hocalarımızın öğrencilerini çok özlediklerini ve onlarla yüz yüze ders işlemek için dört gözle beklediklerini biliyorduk. Sabır gösterdik ve nihayet özlemimiz sona erdi. Uzun bir aradan sonra öğrencilerimizle bir araya gelebildik. Hazırlıklarımızı tamamlayıp üniversitemizi 13 Eylül tarihinde açtık. Ama bu bizi rehavete sürüklemesin. Yaşadığımız bu zor günleri sağlıklı bir şekilde atlatmak için lütfen aşılarımızı olalım, her yerde sosyal mesafemizi korumaya, maskelerimizi takmaya dikkat edelim.” Şeklinde konuştu. 
AK Parti Van Milletvekili Osman Nuri Gülaçar ise, “Van bir medeniyet şehridir ve Van’ı Türkiye’ye ve dünyaya tanıtacak olan yapacağı bilimsel çalışmalarla da daha fazla katma değer katacak olan bir üniversite. Bu durumdan dolayı da iftihar ediyorum. Bu üniversite aynı zamanda bağrından çok fazla rektör çıkarmış ve Türkiye’nin en önemli üniversitelerinde şuan temsiliyeti ifade eden bir durumdadır” ifadelerine yer verdi.  
AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas da, şunları kaydetti;
“Şehrin alt yapısından üst yapısına, tarımından ziraatine, ekonomisinden siyasi yapısına kadar şehrin lokomotifi üniversitedir. Bir şehrin gelişmesine şekil verecek hocalarımızın yetişmesi, öğrendikleri ilimlerini insanlara faydalı olabilecek bir şekilde sahada pratiğe dökmesi her zaman yad edilecek üniversite tablolarıdır”
Törene, Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, Van Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Dönmez, İpekyolu Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili İhsan Emre Aydın, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Bekmez, İl Emniyet Müdürü Mehmet Atanur Aydın, Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, STK temsilcileri, akademisyen ve öğrenciler katıldı.
Kaynak: Vangölü TV


Anahtar Kelimeler: