Van YYÜ'de 120 milyonluk projelerde sona gelindi

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Zeve Kampüsünde yapımı devam eden ve maliyeti yaklaşık 120 milyon TL olan projelerde sona gelindi.

Van Haberleri 23.01.2018 15:02:35 0
Van YYÜ
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 23.01.2018 15:02

Van YYÜ yerleşkesinde yapımı devam eden projelerle ilgili basın mensuplarıyla bir araya gelen Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, açılışa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı davet ederek, yatırımları anlamlandıracaklarını belirtti. Kentteki yerel ve ulusal basın mensuplarıyla birlikte yapımında sona gelinen 35 milyonluk spor kompleksini gezen Rektör Battal, devam eden çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Kompleksin 21 bin metrekarelik kapalı alana sahip 35 milyonluk bir yatırım olduğuna dikkat çeken Battal, “Bireysel ve toplu iç mekan sporlarının tamamının yapılabileceği bir kompleks burası. Ayrıca içinde yüzme havuzu bulunan bir spor kompleksidir. Şunu rahatlıkla söyleyebiliriz; Van’ımıza ve Van YYÜ’ye yakışan çok donanımlı bir spor kompleksi bitmiş durumdadır. Bu spor kompleksiyle beraber gerek üniversitemizdeki akademik, idari personelimiz ve öğrencilerimiz gerekse de şehirdeki bütün vatandaşlarımız burada spor yapabilir. Yine kompleks içinde yer alan Osmanlı, Fin hamamı gibi alanlardan da yaralanabilecekler” dedi.

 

Spor kompleksinin Türkiye’de bir örneğinin olmadığını dile getiren Battal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı tesislerin açılışına davet edeceklerini söyledi. Kompleksin 3 bin 500 kişilik bir alana sahip olduğunu belirten Battal, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Diğer bireysel sporların yapılacağı alanlarımız yan tarafta yer alıyor. Bundan sonra Van YYÜ’de dünya müsabakalarına katılacak daha etkin sporcular yetişecek.”

 

Spor kompleksinden ayrılan Rektör Battal ve beraberindekiler, yeni kütüphane, alle yolunu ve yeni yemekhaneyi gezdi. Gezi sonrası açıklama yapan Battal, “Öğrencilerimiz bu yatımlardan çok memnunlar. Bu büyük projeler üniversitemizin artık farklı bir konumda algılamaya yol açıyor. Haziran ve ya temmuz ayı içerisinde hayata geçireceğimiz ve Cumhurbaşkanımızın katılımıyla açmayı düşündüğümüz yaya yolumuza ‘120 Kahraman Vanlı Çocuk’ ismini verdik. Dolayısıyla bu caddemiz hem öğrencilerimiz hem de Van’ımız için çok önemli. Van’ımızın tarihteki önemli bir algısını da burayla birlikte yaşatmış olacağız” diye konuştu.

 

Yaklaşık 120 milyon değerindeki yatırımların açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla anlamlandıracaklarını dile getiren Battal, “120 milyonluk bir yatırım yapmış olduk. Bu yatırımlarımızı inşallah Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle anlamlandıracağız” şeklinde konuştu.

 

Gezi, toplu hatıra fotoğrafının çekilmesiyle sona erdi.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Serikspor'da Finansal Kriz Patladı! Sergey Yuran; "Para Almıyoruz, Ayrılmak Zorunda Kalacağım"


Van Spor

Trabzonspor, 131 Hafta Sonra Tarihi Bir Seriye Ulaştı: Süper Lig'de 4 Maç 4 Galibiyet!


Van Spor

Galatasaray, 10 Kişi Kalan Göztepe'yi Zorlu Mücadelede 2-1 Mağlup Etti! Osimhen ve Sara Golleriyle Farkı Yarattı


Van Spor

Bandırmaspor, 45 Dakika 9 Kişi Mücadele Ettiği Maçta Esenler Erokspor'u Sahanda Göndermedi


Van Spor

RAMS Başakşehir Antalyaspor'u 4-0 Mağlup Etti: 5 Maçlık Galibiyetsizlik Serisi Sona Erdi!


Van Spor

Kars 36 Spor: 3 Bulanık Kop Spor: 0


Van Spor

Elazığ’da binin üzerinde karate sporcusu, Milli Takım’a seçilmek için ter döküyor


Van Spor

Hakkârili Bedirhan Durğun Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Fırtına seriye bağladı! Evinde Eyüpspor'u rahat geçti


Van Spor

Bölgesel Amatör Lig: Bitlis 1916 Futbol SK: 2 - Dersim Spor: 0


Van Spor

Nesine 2. Lig: Yeni Malatyaspor: 0 - 1461 Trabzon FK: 4


Van Spor

Bingöl’de 750 öğrenciye forma desteği


Van Spor

Bülent Bölükbaşı: "Çok sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz"


Van Spor

Serkan Özbalta: "Galibiyeti çok özlemiştik"


Van Spor

51 İlden bin 200 sporcu Elazığ’da karate için buluştu


Van Spor

TFF 3. Lig: Yeşilyurtspor: 0 - Kahramanmaraşspor: 2


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Ümraniyespor: 0


Van Spor

Korkut’ta atletizm antrenmanları sürüyor


Van Spor

Mehmet Akif Ortaokulu ilçe şampiyonu oldu


Van Spor

Kars 36 Spor’da hedef 3 puan


Van Spor

Elazığ Kamu Spor Oyunları tamamlandı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ