Van YYÜ Rektörü Şevli; Darbelerin kan ve gözyaşından başka bir şey getirmediği ortadadır

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle 15 Temmuz Şehitleri Parkı'nda düzenlenen etkinlikte açıklamalarda bulunan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, Van halkının demokrasi mücadelesinden

Van Haberleri 16.07.2020 15:15:38 0
Van YYÜ Rektörü Şevli; Darbelerin kan ve gözyaşından başka bir şey getirmediği ortadadır
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

27 Mayıs ve 12 Eylül darbelerinin bu ülkeye kan ve gözyaşından başka bir şey getirmediğini belirten Van YYÜ Rektörü Hamdullah Şevli, gençlerin 12 Eylül’ü bilhassa tanıklarından dinleyerek darbelerin bu ülkeyi oldukça geriye götürdüğünü, kan ve gözyaşından başka bir şey getirmediğini, demokrasiyi ve özgürlükleri askıya alarak milyonlarca insanı mağdur ettiğini bilmeleri gerektiğini ifade etti.

“MİLLET MEYDANLARI DOLDURARAK DARBEYE DUR DEDİLER”
Milletin çoluğuyla, çocuğuyla, genciyle, yaşlısıyla darbe gecesinde meydanlara inerek ülkesine sahip çıktığını belirten Rektör Şevli, “4 yıl önce bugün hain FETÖ terör örgütü sinsice emellerini gerçekleştirmek için iyi bir duruma gelen ülkemizi parçalamak için, bölmek için hain bir darbe girişimi gerçekleştirdi. Ama tüm hainlerin olunduğu gibi FETÖ’ca terör örgütünün olduğu gibi, diğer terör örgütlerinin olduğu gibi bilmedikleri bir şey vardı. Kendisi milletine feda eden bir Cumhurbaşkanı hem de Cumhurbaşkanına destek veren, özgürlüğü için ölümü göze alan yürekten inanmış bir milletin olduğunu idrak edemediler. Bu millet çoluğuyla çocuğuyla, genciyle yaşlısıyla tek renk, tek bir bütün olarak o gün sokakları, caddeleri, bizler İstanbul’da kısıtlıyı, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nü, Vanlı hemşehrilerimizde Beşyol Meydanı’nı doldurdular ve darbeye dur dediler. Hem devir darbeler devri değildi hem de bu aziz millet, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde demokrasi ve özgürlük mücadelesine yürekten inanmıştı. Nitekim onun çağrısıyla birlikte milyonlarca insanın sokaklara dökülmesi, darbecilere karşı canı pahasına mücadele etmesi bunun açık bir göstergesiydi” diye konuştu. 

“DARBELERİNİN BU ÜLKEYE KAN VE GÖZYAŞINDAN BAŞKA BİR ŞEY GETİRMEDİĞİ ORTADADIR”
Van halkının da bu demokrasi mücadelesinden yüzünün akıyla çıktığını belirten Rektör Şevli, “Darbenin duyulduğu anlardan itibaren şehre akın eden binlerce vatandaş, özellikle Beşyol Meydanı’nda toplanarak demokrasi ve özgürlüklerin yaşatılması için günlerce nöbet tutmuş, birlik ve beraberlik şiarı içinde darbeye hayır demiştir. Türkiye Cumhuriyeti’nin yükselişini engellemeye, demokrasi ve özgürlükleri hazmedemeyerek bunu yok etmeye çalışan iç ve dış mihrakların varlığı her zaman var olagelmiştir. Bu vesileyle uyanık olmamız, 15 Temmuz’un demokrasi, milli birlik ve dayanışma günü olduğunu idrak etmemiz gerekmektedir. Tarihçe de sabittir ki 27 Mayıs ve 12 Eylül darbelerinin bu ülkeye kan ve gözyaşından başka bir şey getirmediği ortadadır. Gençlerimizin 12 Eylül’ü bilhassa tanıklarından dinleyerek darbelerin bu ülkeyi oldukça geriye götürdüğünü, bize kan ve gözyaşından başka bir şey getirmediğini, demokrasiyi ve özgürlükleri askıya alarak milyonlarca insanı mağdur ettiğini bilmeleri şarttır. Milletçe bu günü bizzat yaşamış kişiler olarak, 15 Temmuz direnişinin ne kadar değerli ve anlamlı olduğu, her yıl daha büyük bir coşkuyla kutlamamız gerektiği bir kez daha anlaşılacaktır. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi olarak 15 Temmuz’u her yıl olduğu gibi bu yıl da birçok bilimsel, sosyal ve kültürel etkinliklerle anmaya devam etmemiz de bu anlayışın bir ürünüdür” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Öğretmen Adayları Dikkat: 2024 KPSS ÖABT Giriş Belgeleri Yayında!


İş İlanları

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem