Van YYÜ Dursun Odabaşı Tıp Merkezine tam donanımlı yeni bir cihaz daha alındı

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (Van YYÜ) Dursun Odabaşı Tıp Merkezine son teknolojiyle donatılmış yeni anjiyografi cihazı alındı.

Van Haberleri 12.02.2021 12:03:17 0
Van YYÜ Dursun Odabaşı Tıp Merkezine tam donanımlı yeni bir cihaz daha alındı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 12.02.2021 12:03

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (Van YYÜ) Dursun Odabaşı Tıp Merkezine son teknolojiyle donatılmış yeni anjiyografi cihazı alındı.

Van YYÜ Dursun Odabaşı Tıp Merkezine son teknolojiyle donatılmış yeni anjiyografi cihazı alındı Üç boyutlu görüntüleme gerçekleştirebilen, bilgisayarlı tomografi ve MR görüntüleri ile kombinasyon yapılarak hızlı ve doğru tanı ile tedavi imkanı sağlayan cihaz, özellikle kalp hastalıklarına bağlı sağlık sorunlarının tetkik ve tedavisinde büyük önem taşıyor. Cihazın hizmete alınmasıyla ilgili programa katılan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, geçen ay ileri teknolojilere uygun, video kayıt ve robotik hafıza sistemine sahip olma özelliği taşıyan 4K robotik beyin ameliyatı mikroskobunun da tıp merkezine kazandırıldığını belirtti.

“Hastanemize teknolojik tüm imkânları kazandırmak istiyoruz”

Tıp merkezini ileri teknoloji cihazlarla donatmaya devam edeceklerini kaydeden Rektör Şevli, “Son teknolojiye sahip yeni bir anjiyo cihazını daha hastanemize kazandırdık. Bu atılımlarımız devam edecek. Daha önce hastalarımıza tek anjiyo cihazı ile hizmet verilebiliyordu. Bu durum hastalarımız için mağduriyet oluşturuyordu. Modern tıbbi teknolojiye sahip ikinci anjiyo cihazı ile aynı anda birden fazla kalp krizi geçiren hastaya müdahale etme imkânı sağlanmış oldu. Aynı zamanda DSA teknolojisine sahip yeni cihazımız ile bacak damarlarındaki tıkanıklıkların da tedavi edilmesi sağlanmış oldu. Hastanemizi ileri seviye girişimsel işlemler ve ameliyatların yapıldığı bir merkez haline getirmek ve hastalarımızı il dışı sevklerle mağdur etmeden onlara son teknolojik imkânlarla tedavi hizmeti sunmak hedefindeyiz. Bu imkânlar sayesinde hastalarımıza ve doktorlarımıza daha fazla konfor sağlamayı amaçlıyoruz. Hastalarımızın daha modern şartlarda tedavi görebilmeleri için teknolojik tüm imkânları hastanemize kazandırmak en temel görevimiz" dedi.

“Ünitelerimizin hem kapasitesi hem de niteliği artacak”

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ufuk Çobanoğlu ise yeni anjiyo cihazının, kardiyoloji, radyoloji ve nöroloji ünitelerinin hem kapasitesini hem de niteliğini arttıracağını söyledi. Bölgede yaklaşık 3 milyon insana sağlık hizmeti verdiklerini belirten Dekan Çobanoğlu, “ Kardiyoloji Anabilim Dalımız özverili öğretim üyelerimizin çalışmalarıyla bölgemize yıllardır hizmet vermektedir. Tabii ki onların daha iyi hizmet verebilmeleri için yeni teknolojileri takip edip hastanemize kazandırmamız gerekiyor. Bu ileri teknoloji cihazın kardiyoloji kliniğimize kazandırılmasında bize büyük destekler sunan Sayın Rektörümüze teşekkür ediyorum” dedi.

Yeni anjiyo cihazıyla ilgili bilgi veren Prof. Dr. Mustafa Tuncer ise “Rektörümüzün girişimleriyle hastanemize son teknolojiyle donatılmış cihazlar kazandırılıyor. İnme merkezinde gerçekleştirilen beyin ve ayak damarlarını açma işlemleri de bu cihaz sayesinde çok rahat yapılabilecek. Bu cihaz sayesinde hastalarımızın yaşam kaliteleri artacak” dedi.

Programa, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şefik Tüfenkçi, Prof. Dr. Murat Kayri, Prof. Dr. Sedat Yayla, Genel Sekreter Doç. Dr. Sebaheddin Şevgin, Başhekim Dr. Öğr. Üyesi Ümit Haluk İliklerden, Hastane Başmüdürü Sefer Kuşan ile hastane doktor ve çalışanları da katıldı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Öğretmenler arası futbol turnuvası başladı


Van Spor

Erzurumşehir Spor Kulübü’nden önemli başarı


Van Spor

Milli badmintoncular Erçetin ve İnci’den Guwahati Masters’ta bronz madalya


Van Spor

Siverek Belediyesi, Ağrı kadın futbolcularının konaklama masraflarını üstlendi


Van Spor

Yeni Malatyaspor sahaya 7 oyuncu ile çıktı, maç oynanmadı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da bahis soruşturmasından 10 futbolcu ceza aldı


Van Spor

Galatasaray, Samsunspor'u Osimhen ile Fırtınalı Maçta 3-2 Devirdi! Liderlik Peşinde!


Van Spor

Yeşilyurtspor-Silifke Belediye Spor maçının hakemi belli oldu


Van Spor

Kars 36 Spor, Bitlis 1916 Spor maçının hakemleri belli oldu


Van Spor

Yeni Malatyaspor’un 3 puanı silindi


Van Spor

Genç’e 750 kişilik yeni spor salonu


Van Spor

Elazığ paletli yüzme yarışlarında dünya 3.’sü oldu


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi resmen başladı


Van Spor

25 Mart Spor Kulübü için tek yürek oldu


Van Spor

24Erzincanspor’da mali kriz büyüyor: Futbolcular alacakları için dava açtı


Van Spor

Genç sporcular sahada: Voleybol İl Birinciliği finali devam ediyor


Van Spor

Maça çıkmayan Yeni Malatyaspor, PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Ağrı Gençlik Merkezi’nden anlamlı buluşma


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi


Van Spor

Bitlis 1916’dan dikkat çeken performans


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ