Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi kampüsünde su sporları

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Kampüsü, Van Gölü kıyı sahilinde bulunan yerleşimi sayesinde birçok su sporuna da imkan sağlıyor. 1995 yılından bu yana yelken ve su sporu yapan İsmet Akbulut, gençlere yelken ve sörf sporlarını a?

Van Haberleri 13.11.2019 00:28:35 0
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi kampüsünde su sporları
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 13.11.2019 00:28

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

İsmet Akbulut, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ)’nde yelken ve sörf antrenörü olarak verdiği eğitimlerden dolayı kimseden ücret almadığını belirterek bu işi severek ve gönüllülükle yaptığının altını çizdi. Akbulut, “Zaten burada eğitim görevlisiyim. Bu benim hobim, mesleğimi çok seviyorum. Gölü, denizi, suyu çok seviyorum.” diye konuştu.

Yaklaşık 15 yıldır yelken ve sörf antrenörlüğü yaptığını belirten Akbulut, “7 ile 15 yaş arası yelken sporu eğitimi gerçekleştiriyoruz. Ayrıca gençler için yaş sınırı olmaksızın rüzgar sörfü yapıyoruz.  Genellikle Kasım ayının sonuna doğru tüm faaliyetleri sonlandırıyoruz. Çünkü  havaların soğuması nedeniyle faaliyetlerimizi sürdüremiyoruz. Yani faaliyetlerimizi sonlandırmamızda iklim şartları etkili oluyor” dedi.  

“YETİŞTİRDİĞİMİZ SPORCULAR VAN’I TEMSİL EDİYOR” 
Gençlik Spor İl Müdürü ile Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi ortaklığında çalıştıklarını belirten İsmet Akbulut,  “Burada yetiştirdiğimiz sporcular Van’ı temsil ediyor. Türkiye şampiyonasında gümüş grupta kalan çok öğrencim oldu. Tabi bu biraz malzemeyle alakalı, çünkü zengin sporu deniliyor. Malzemeniz ne kadar iyi olursa o kadar başarı elde edersiniz.” dedi. Benim hedefim var Türkiye de derece yapacak sporcular yetiştirmek istiyorum. İnşallah bu yolda emin adımlarla ilerliyoruz. Bu sporun okullarda da yaygınlaştırılmasını istiyorum. Van Gölünde bu sporu yapmak çok eşsiz bir zevktir. Gençleri bu alanlara çekebilirsek ne mutlu bize.” diyerek hedeflerini anlattı.

“VAN GÖLÜ EMNİYETLİ”
Van Gölü’nün su sporları açısından emniyetli olduğuna dikkat çeken İsmet Akbulut, “Van da bu spor çok emniyetli burada suda yabani hayvan yok, zehirli balıklar yok sadece inci kefali balığımız var oda kimseye dokunmuyor.” dedi.
 
HABER: Nursel ALDEMİR / 11 GZT A
FOTOĞRAF: Songül KAYA / 11 GZTA

Kaynak: Van Postası Gazetesi
 

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

Trabzonspor, deplasmanda Hakkarigücü’nü 2-1 mağlup etti


Van Spor

Malatya temsilcisi Hakkari’yi 3-2 mağlup etti


Van Spor

Erzincanlı genç raket uluslararası arenada yarı finalde


Van Spor

Grekoromen güreşte Erzincan ekibi yarı finale çıktı


Van Spor

Elazığ hentbolu Türkiye gündeminde: 14 sporcudan ulusal başarı


Van Spor

Montella'dan Sürpriz 11! A Milli Takım'ın Bulgaristan Maçı Kadrosu Açıklandı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ