Tarih: 25.01.2020 17:18

Van yardım ekibi Elazığ’a ilk varan ekipler arasında

Facebook Twitter Linked-in

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL / Ziya Türk'ün Haberi

Elazığ ve Malatya’da yaşanan deprem nedeniyle meydana gelen göçükler ve mağduriyetler ile ilgili destek organizasyonunun AFAD tarafından yapıldığını belirten Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, “Van’dan Elazığ ve Malatya’daki depremzedelere yardım yapmak isteyen sivil toplum örgütleri ile sivil vatandaşlarımız deprem bölgesine AFAD bilgisi dışında gitmesin. Yardım götürmek isteyenler Van Valiliği ve AFAD İl Müdürlüğü ile irtibata geçerek koordineli bir şekilde yardımlarını ulaştırmaları, deprem gölgesinde bir karışıklığa sebebiyet vermemeleri büyük önem taşıyor” dedi.

VAN DESTEK EKİBİ ELAZIĞ’A VARAN İLK EKİPLER ARASINDA YER ALDI
Van destek ekibinin deprem bölgesine varan ilk ekipler arasında yer aldığını ifade eden Vali Bilmez, “Gece deprem olur olmaz Van’dan Elazığ’a araçları ile birlikte 40 kişilik AFAD kurtarma ekibini, 3 TIR çadır, 4UMKE ekibi, 5 ambulans gönderdik. Dolayısıyla biz Elâzığ’a varan ilk ekiplerden biriyiz. Ayrıca Van Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren aş aracı var, onu da hazırladık ve gönderebileceğimizi belirttik. Ancak kriz merkezi ile kurduğumuz temaslarda, her hangi bir sıkıntı ve ihtiyacın olmadığını belirttiler. Deprem bölgesinde bir talep olması halinde, yardım toplamaya bile gerek kalmadan, kendi imkânlarımızla her türlü yardımı yapabileceğimizi belirttik.” dedi.

VAN İLİ KENDİ ÜZERİNE DÜŞENİ YAPTI 
Depremzedelere yardım konusunda Van’ın ve Vanlıların üzerinde düşen görevi yaptığını söyleyen Vali Bilmez, “AFAD ve Kızılay’la da temas halindeyiz, bizim şuan depomuzda yeterince battaniye ve çadır var. Şuan için ihtiyaç yok, bunun dışında kriz merkezinden habersiz bir şekilde yardım toplamak, yardım göndermek,  orada kargaşaya ve koordinasyonun olumsuz şekilde etkilenmesine sebep olur, Kızılay, AFAD veya bir şey yapılacaksa valilik koordinesinde yapılmalı. İhtiyaç olursa ihtiyaçları karşılayabilecek her şeyimiz var, talep olmadan yardım toplamak kargaşaya neden olabilir, çünkü bu durumu Van depreminde yaşadık. Şuan fazlasıyla kurtarma ekibi var, 2 bine yakın AFAD ve UMKE profesyonel kurtarma ekibi araçlarıyla orada, buradan sivil gidecek vatandaşlarımızın orada oluşturacağı kalabalık, işlerin zorlaşmasına neden olabilir. Biz Van ili olarak kendi üzerimize düşeni yaptık ve her konuda yapmaya hazır olduğumuzu da kriz merkezine belirttik” ifadelerini kullandı.

ELAZIĞ’A GİDİŞ GELİŞLER KRİZ MERKEZİNİN BİLGİSİ DÂHİLİNDE OLMALI
Kriz merkezi bilgisi dışında deprem bölgesine vatandaşların gitmemesi gerektiğini ifade eden Vali Bilmez, “Vakıflar ve dernekler kampanya düzenliyor buna da saygı duyuyoruz, yapmayın etmeyin demiyoruz, ama Elazığ’a gidiş gelişler kriz merkezinin bilgisi dâhilinde olursa, oradan talep edilen malzemelerin karşılanmasının daha sağlıklı olacağını düşünüyoruz.” şeklinde konuştu.

Kaynak: Van Postası Gazetesi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —