Van Valisi Bilmez’den İdlib şehitleri için taziye mesajı

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez ''İdlib'de şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sa?

Van Haberleri 11.02.2020 12:40:26 0
Van Valisi Bilmez’den İdlib şehitleri için taziye mesajı
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabından İdlib'de 5 askerin şehit olduğu, 5 askerin ise yaralandığı, Suriye rejiminin saldırısına ilişkin paylaşımda bulundu.

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, "İdlib'de şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun" dedi.

İDLİB'DE YAŞANAN GELİŞMELER
19.54: MSB İdlib'deki son durumu açıkladı. Yapılan açıklamada, "Şu ana kadar 115 rejim hedefi ateş altına alındı. İlk bilgilere göre, 101 rejim unsuru etkisiz hale getirildi." ifadelerine yer verildi.

18.15: AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İdlib'deki hain saldırısı ile ilgili 'Rejim hedeflerini ateş altına alma faaliyeti yoğun bir şekilde kesintisiz sürmektedir. Saldırılara misliyle karşılık verilmeye devam edilecektir. Cumhurbaşkanımız, ilgili kurumlara gerekli talimatları vermiştir.' açıklamasında bulundu.

17.15: Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da haince yapılan saldırıya anında karşılık verildiğini ve hedeflerin vurulduğunu belirtti. Kalın açıklamasında, "İdlib’de şehit olan kahraman askerlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına sabr-ı cemil niyaz ediyorum. Hepimizin başı sağolsun. Bu haince saldırıya derhal karşılık verilmiş ve hedefler vurulmuştur. Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacaktır" dedi.

16.50: İdlib'de rejim güçlerinin topçu ateşi sonucu 5 askerin şehit olduğu saldırıda yaralanan askerler, askeri helikopterle Hatay Devlet Hastanesi'ne getirildi.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler: