Van valisi Bilmez, "Van’da uyuşturucu kullanımı Türkiye ortalamasının altında"

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, uyuşturucu yakalama oranlarında Türkiye birincisi olan Van’ın, uyuşturucu kullanımında ise ülke ortalamalarının çok altında olduğunu söyledi.

Van Haberleri 2.01.2020 10:51:20 0
Van valisi Bilmez, "Van’da uyuşturucu kullanımı Türkiye ortalamasının altında"
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

2019 Yılı Asayiş Değerlendirme Toplantısı'nda yaptığı açıklamada İl Emniyet Müdürü Ali Karabağ ve emniyet teşkilatına, İl Jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Yüksel Yiğit ve jandarma teşkilatına teşekkür eden Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, "Uyuşturucu ticaretinin önlenmesinde güvenlik kuvvetlerimiz başarılı çalışma yaparak, yakaladıkları uyuşturucu ile Türkiye birincisi olmuştur. Ayrıca bu çalışmaların sonucu olarak da Van'daki uyuşturucu kullanımı Türkiye ortalamasının altındadır. Bu nedenle güvenlik kuvvetlerimize ve uyuşturucu ile mücadele eden diğer kurumlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

“UYUŞTURUCU TİCARETİ İLE KULLANIMI BİR BİRİNE KARIŞTIRILMAMALI”
Uyuşturucu ticaretiyle, uyuşturucu kullanımının bir birine benzetilmemesi gerektiğini ifade eden Bilmez, “Van uyuşturucu güzergâhı üzerinde bulunan bir il olan Van’da yakalanan uyuşturucular nedeniyle Van’ı uyuşturucu merkezi olarak göstermek Van’a ve Vanlıya yapılan haksızlıktır. Çünkü Van’da uyuşturucu kullanımı Türkiye ortalamasının çok altında yer alıyor. Güvenlik kuvvetlerimiz uyuşturucu güzergâhında ticaretini önlemek için çalışma yaparken, diğer ilgili kurumlarımız da kullanımını minimize etmek, insanımızı uyuşturucudan korumak ve kurtarmak için çalışma yürütüyor. Bu yönde yapılan başarılı çalışmalar da Van’ın uyuşturucu kullanımında Türkiye ortalamasının çok altıda olmasını sağlıyor” dedi.

“UYUŞTURUCU TİCARETİNE KARŞI BAŞARILI MÜCADELE YAPILIYOR”
Van’ın Afganistan’dan başlayıp Avrupa’ya uzanan uyuşturucu güzergâhı üzerinde bulunması nedeniyle, yakalanan uyuşturucu miktarında Türkiye birincisi olduğunu söyleyen Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, “Güzergahta olması nedeniyle çok uyuşturucu yakalanması, uyuşturucuya karşı Türkiye’nin ve insanlığın korunması açısından bir başarıdır. Van’da yakalanan uyuşturucunun Türkiye’de birinci olması, Van’ın uyuşturucu merkezi olduğu anlamına gelmez. Aksine uyuşturucu ile başarılı mücadele edildiğini ortaya koyar” dedi. . 

“VAN’DA UYUŞTURUCU KULLANIMI TÜRKİYE ORTALAMALARININ ALTINDA”
Van’da uyuşturucu kullanımı Türkiye ortalamalarının altında olduğunu kaydeden Bilmez, “Negatif haberlerin alıcısı çok daha fazla oluyor, basında da bu daha fazla iştahımızı kabartıyor ama bölgemizin biraz da pozitif haberlere ihtiyacı var. Kentimizde uyuşturucu kullanımı Türkiye’de ki ortalamanın çok altında bunun öncelikle bilinmesini istiyorum. Van’da uyuşturucunun çok yakalanma sebebi, özellikle Afganistan’dan başlayan ve İran - Türkiye üzerinden Avrupa’ya uzanan bir uyuşturucu ticareti güzergâhı üzerinde bulunmamızdan dolayı, kentimizde de arkadaşlarımız son yıllarda uyuşturucuyla mücadelede çok ciddi emek harcıyor, geçen yıl Türkiye’de Van’da yakalanan uyuşturucu sayısı miktar itibarıyla Türkiye’de birinci sıradayız.  Bu Van halkının uyuşturucu kullandığı anlamına gelmiyor, uluslararası bu işi yapan baronların ana güzergâhında bulunmaktayız ve bu uyuşturucu ticaretinden terör örgütleri ve kaçakçılar, taşıyıcılar menfaat elde etmeye çalışıyor, bizde bununla mücadele ediyoruz, kesintisiz bir şekilde de devam edecek. Kentin huzur asayişini sağladıkça imkânlarımızı daha çok bu tür durumlara yönlendirme durumumuz da artacak.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


 


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem