Van Valisi Bilmez: Karla mücadelede gereken fedakârlık yapıldı

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, kentte karla mücadele hizmet verenlerin gereken fedakârlığı gösterdiklerini söyledi.

Van Haberleri 4.02.2020 09:11:33 0
Van Valisi Bilmez: Karla mücadelede gereken fedakârlık yapıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, kentte son zamanlarda Büyükşehir Belediyesinin karla mücadele de sınıfta kaldığıyla ilgili yapılan konuşmalara cevap verdi. Vali Bilmez, Karla mücadelede gereken fedakârlık yapıldı ama çok ciddi siyasi malzeme yapılıyor.

KAR TAŞIMAK İÇİN RUSYA’DA İMALATI YAPILAN BİR ARAÇ ALDIK
Kentte gündemden düşmeyen kar temizliği konusuna değinen Vali Bilmez bu noktada haksız eleştiriler yapıldığını söyledi. Kentte kar temizleme çalışmaları noktasında yaşanan sıkıntıların kamuoyunda yer almasına yönelik açıklama yapan Bilmez, “Kar mücadele noktasında eksikliğimiz olmuştur, her işi dört dörtlük yaptığımızı iddia etmiyorum. Van Büyükşehir Belediyesi 250 personelle bütün araçlarıyla 24 saat esasına göre gece saatlerinde çalışıldığını görüyorsunuz. 3 binin üzerinde kamyon kar il dışına taşındı. Evet, sıkıntılar var, problemler var. Ama kar yağdığı andan itibaren ana halterlerimizi bir fiil açık hale getirdik. Ara sokaklarda sıkıntı var, biliyorsunuz ana halterler büyükşehrin sorumluluğunda sokaklar yan yollar ilçe belediyelerinin sorumluluğundadır. Bu konuda haklı eleştiriler yapanda var ama yurt dışında da çok ciddi siyasi malzeme yapanları da biliyoruz. Kar taşımak için Rusya’da imalatı yapılan bir araç aldık, o aracı biz iki gün içinde kiralayıp Van’a getirdik, daha seri bir şekilde kamyonlara kar yükleyebilecek” dedi.

MİLLET NE İSTEDİĞİNİ BİZ DE BİR BİLSEK!
Kar temizle çalışması noktasın fedakârlık yapıldığını ifade eden Bilmez, “Arkadaşlarımız fedakârlık yaptı, çalıştık eksiğimiz var mı, var. Sanki hiç çalışma yapılmadı, orada 24 saat hiç uyumayan daire başkanımızın bizzat şahidiyim. Karla mücadelenin yanına gidiyoruz, millet diyor ki ‘şov yapıyor’ gitmiyoruz, başka bir şey diyor. Biz de anlayamadık, yani millet ne istediğini biz de bir bilsek. Gitmemiz mi lazım, gitmememiz mi lazım, toplamamız mı lazım, böyle bir sıkıntımız var” diye konuştu.

KAR ÇALIŞMASI ELEŞTİRİSİ YAPANLARIN NİYETLERİ FARKLI
Bilmez, birilerinin kar temizleme çalışmaları üzerinden kendi hesabını görmeye çalıştığını ifade ederek şunları belirtti: “O yüzden birileri kar çalışması üzerinden belediyeye personel aldırmaya çalışıyor. Birileri iş adamlarının araçlarını niye kiralanmadığını söylüyor. Dolasıyla bu kentin problemlerini sizler benden daha iyi biliyorsunuz. Sorunların nerelerden kaynaklandığını da biliyorsunuz. Samimi olalım, herkesin eleştirisi başım gözüm üstüne kabul ediyoruz. Ama iş makinasını kiralamaya çalışan, çocuğuna iş bulmaya çalışan ve bunu da kar üzerinden tartışmaya açanları sizlerin vicdanına bırakıyorum” şeklinde konuştu. 

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem