Van Valisi Bilmez, ‘Gençliğe Değer Kampı’nın kapanış törenine katıldı

Van Valisi Ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Diyanet İşleri Başkanlığının “gençliğe Değer Ara Dönem Gençlik Kampı” Projesinin Kapanış Törenine Katıldı.

Van Haberleri 31.01.2020 15:16:02 0
Van Valisi Bilmez, ‘Gençliğe Değer Kampı’nın kapanış törenine katıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 31.01.2020 15:16

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Diyanet İşleri Başkanlığının “Gençliğe Değer Ara Dönem Gençlik Kampı” projesinin kapanış törenine katıldı.

İl Müftülüğünde yapılan tören, Kuran’ı Kerim tilavetiyle başladı. Açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü Ömer Keskin, kampa ildeki 3 farklı Kur’an kursundan 105 öğrencinin katıldığını ve çok verimli geçtiğini söyledi.

Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez de, böyle bir projeyi hayata geçiren Diyanet İşleri Başkanlığına teşekkür etti. Kamplarda öğrencilerin bir araya gelmesinin büyük bir anlam ifade ettiğini belirten Vali Bilmez, “51 ilde ve o illerdeki ilçelerde öğrenciler 1 hafta boyunca proje kapsamındaki bu kamplarda bir araya getirildi. Bu çok anlamı bir buluşma. Gençler kamplar sayesinde farklı kişilerle tanıştı. Bu kamplarda dostluklar gelişir ve pekişir. Bu tür organizasyonları, kampları iyi değerlendirin. İnsanlığa, ailenize, memleketinize, faydalı olmak için çalışın. Hayalleriniz büyük olsun. Hayali olmayanın geleceği yoktur. Çok çalışın ve sizin gibi düşünmeyen insanları da oldukları gibi kabul edin. Eğer biz aşiretimize, kavmimize kapanıp kalırsak başarılı olamayız. Bizim görevimiz başkalarına değil kendimize şekil vermektir. Kendinizi istediğiniz şekilde yetiştirin. Davranış ve yaşantınızla örnek olun. Farklı kitaplar okuyun” dedi.

Kampın kapanış törenine katılan Diyanet İşleri Başkanlığı Hukuk Müşaviri Selami Açan ise kampın çok anlamlı olduğunu ve bu anlamlı etkinlikte öğrencilerle birlikte olmak için Van’a geldiğini söyledi. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın selamını öğrencilere ileten Açan, şunları söyledi:

“Gençlik bizim için çok önemli. Özellikle ülke olarak içinden geçtiğimiz süreçte çok daha önemli. Bu evlatlar bize emanet. En güzel şekilde onları koruyup geliştirip, ailelerimiz, vatanımız, milletimizin geleceği için en iyi şekilde yetiştirmenin çabası içerisindeyiz. Bu kamplar yeni dostluklar, yeni kardeşlik anlamına geliyor. Bu gençler memleketimizin istikbali.”

Konuşmaların ardından, okuma saatleri, sosyal etkinlikler, spor, gezi ve seminerler gibi etkinliklerin yapıldığı kampa katılan öğrencilerin hazırladığı gösteriler ilgiyle izlendi.

Program sonunda Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Diyanet İşleri Başkanlığı Hukuk Müşaviri Selami Açan’a plaket verdi.

Program, kursa katkı sunan iş insanları Yusuf Konak ve Sertaç Kartal, hocalara ve personele plaket, öğrencilere de hediyeler verilmesi ve fotoğraf çekimiyle son buldu.

Programa, Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva, öğrenciler ve aileler de katıldı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Varto’da voleybol kursuna yoğun ilgi


Van Spor

Milli badmintoncular Avrupa’da yarı finalde


Van Spor

Muşspor, 1461 Trabzon FK maçı hazırlıklarına başladı


Van Spor

TFF 3.Lig’de Yeşilyurtspor Niğde Belediyespor’a konuk olacak


Van Spor

Muğlaspor maçı Elazığspor taraftarına yasak


Van Spor

Milli badmintoncular çeyrek finale yükseldi


Van Spor

TFF’den Yeni Mersin-Malatya maçına İzmirli hakem görevlendirmesi


Van Spor

Erzincan’da Zidane esintisi: Köy turnuvasında efsane golün birebir aynısı atıldı


Van Spor

Elazığlı sporcu Cumhuriyet coşkusunu Erciyes’in zirvesine taşıdı


Van Spor

Elazığspor Teknik Direktörü Sarıgül: "Küçük dikkatsizliklerle alakalı çalışacağız"


Van Spor

TFF 2.Ligde Yeni Malatyaspor’un rakibi Yeni Mersin İdman Yurdu


Van Spor

Battalgazi’de 22 takımın mücadele ettiği turnuva tamamlandı


Van Spor

Elazığlı boksöre milli davet


Van Spor

7’den 70’e Cumhuriyet coşkusu: Bayram onuruna kulaç attılar


Van Spor

Elazığ’da Cumhuriyet coşkusu sporla kutlandı


Van Spor

Buzda sürat heyecanı başlıyor


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Muş Spor Kulübü: 1 - Menemen FK: 0


Van Spor

Elazığspor dev Türk bayrağı açtı


Van Spor

Elazığ’da masa tenisi kadın takımından büyük başarı


Van Spor

Başkan Sekmen; "Sporda da Erzurum’u marka şehir yapma hedefimiz var"


Van Spor

TFF, bahis oynadığı tespit edilen hakemleri açıkladı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ