Van Valisi Bilmez Çevre Yolu için konuştu, “Kimsenin bu kente zarar vermeye hakkı yok”

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, “Çevre yolu yapımının durdurulması için müracaat ederek engelleme girişiminde bulunanları ifşa edeceğiz, Çevre Yolu üzerinden beş kuruş daha fazla menfaat elde etmek

Van Haberleri 2.01.2020 08:44:12 0
Van Valisi Bilmez Çevre Yolu için konuştu, “Kimsenin bu kente zarar vermeye hakkı yok”
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, çevre yolunun daha çok menfaat kazanmak isteyenler tarafından 9 yıldır engellendiğini belirterek, Çevre yolu yapımının durdurulması için müracaat ederek engelleme girişiminde bulunanları ifşa edeceklerini ifade etti. 

“ÇEVRE YOLU ÜZERİNDEN MENFAAT ELDE ETMEK İSTİYORLAR”
Yıllardır tamamlanamayan çevre yoluyla ilgili sorunun bazı arazi sahiplerinin çevre yolu üzerinden daha menfaat elde etmek istemesi olduğunu ifade eden Bilmez, “Van’a gelişimin üzerinden bir yıl geçti, ilk geldiğim günden bu yana Van’ın sorunlarından en önemli olanı çevre yolu. 2011 yılında çevre yolu ihale edilmiş, bölgenin 2010 yılından önce yol güzergâhının kamulaştırma yoluyla açılması talep edilmiş ama 2011 yılından önce bu konu tamamen kapanmış. Çevre yolu ihale edilmiş, müteahhidi belli, ama bizim hemşerilerimiz 10 liralık değeri olan arazilerin, arsaların değeri 100 liraya çıktı. 10 lira daha fazla menfaat elde edeyim, biraz daha kazanayım mantığıyla açtığı davalarla çevre yolunu bu güne kadar engellediler. Geçtiğimiz yıl seçimi de fırsat bilip, talepleri çevre şehircilik bakanlığımıza iletildi, büyük oranda talepler karşılandı. 18 madde uygulaması bitti, birinci etabın parselasyon ilanı da çıktı, bununda sonuna geldik, itirazlar devam ediyor, 200 üzerinde itiraz var. İnşallah ikinci etabında bu günlerde askıya çıkacak. Üçüncü etapta mühendislerimiz çalışıyor, bizim beklentimiz Ocak sonuna doğru bu sürecin bitmesi, ama Şubatın sonuna kadar bu süreç devam edecek gibi. Hukuki süreç biter bitmez şuan ki müteahhidi Yunus Gökçenay elindeki işe hemen başlayacak. Yaklaşık 50 milyonluk bir ihaleyle aldığı bir işi var bu işi hemen devam ettirecek. Geri kalan işin yaklaşık 400 milyon liralık bir maliyeti var, onu da Karayolları Bölge Müdürümüz, Ulaştırma Bakanlığı ortak bir çalışma ile projeyi tamamladılar. Ocak ayının 15’inde Ankara’da bir toplantı yapılıp, hukuki süreç biter bitmez ihaleye çıkaracakları. Bunu Sayın Cumhurbaşkanımıza Büyükşehir Belediye Başkanları toplantısında biz de dile getirdik.  Ankara’da, Van’da bunu ciddi anlamda takip ediyor.” dedi.

“KİMSENİN BU KENTE ZARAR VERMEYE HAKKI YOK”
Çevre yolu açılmadan kentte sorunların çözülemeyeceğini söyleyen Bilmez, beş lira daha kar etmek isteyen vatandaşlar yüzünden Van ciddi zararlar görüyor ifadelerini kullandı. 

Halkın Van’ın menfaatlerinin kimsenin şahsi menfaatlerine ve daha çok kazanma hırslarına kurban edilmemesi gerektiğini belirten Vali Bilmez, “Buradan Vanlı hemşerilerimize seslenmek istiyorum, hak kaybı olan varsa, hak ihlali olan varsa tabi ki yargıda hakkını arasın, hak aramak kutsal bir görevdir buna bir diyeceğimiz yok. Bu projenin durdurulmasını talep etmeleri halinde bu kente ciddi bir kötülük yapacaklarını ve bende daha önce de dediğim gibi bu kente bu kötülüğü yapanlar kim olursa olsun, kamuoyuyla bunları paylaşırım, bu yolu beş yıl daha ötelemeye hiç birimizin hakkı yok. Bu çevre yolu açılmadan bazı sorunlarımızın da çözümü mümkün değil. Bu sorunlar nelerdir, otogar, trafik sorunu, karayolları çalışmalarında yaşanan aksaklılar, karayolları İpekyolu üzerinde bir çalışma yapacağı zaman araçları yönlendirecek alternatif bir yolu yok o zaman ne oluyor kentin insanı mağdur oluyor, yine stadyumu bu şekilde etkiliyor. Çevre yolu konusunda biz Ankara’da milletvekillerimiz, teşkilat başkanlarımız, kamuoyumuz, basınımız ciddi bir baskı oluşturmuş durumda Ankara’da bir sıkıntımızın olduğunu sanmıyorum, sıkıntımız Van’da, bizim o bölgede arsası olan insanlara bir mahalle baskısı uygulamamız lazım.  Beş kuruş fazla menfaat elde etmesi için kimsenin bu kente zarar vermeye hakkı olmadığını düşünüyorum, bu konuda bütün vatandaşlarımızdan destek istiyoruz.” diye konuştu.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem