Van Valiliği duyurdu: 65 yaş ve üstüne turizm amaçlı tatil izni belgesi!

İçişleri Bakanlığı'ndan valiliklere gönderilen genelgeye göre 65 yaş ve üzerindekiler, izin belgesi alarak turizm amaçlı seyahat edebilecek. Genelgede, 3 yıl içinde organ ve kemik iliği nakli olanlar, immün yetmezliği bulunanlar ve d

Van Haberleri 26.06.2020 14:44:12 0
Van Valiliği duyurdu: 65 yaş ve üstüne turizm amaçlı tatil izni belgesi!
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Van Valiliği’nin İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun 24.06.2020 tarih ve 2020/67 sayılı kararı ile 65 yaş ve üzeri vatandaşların turizm amacıyla yapacakları yolculuklarda “Turizm Amaçlı Seyahat İzin Belgesi” almak şartıyla istedikleri yerleşim yerine gidebilecekleri belirtildi.

Açıklamada, Turizm Amaçlı Seyahat İzin Belgesine başvuracak 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız kendileri ile aynı durumda bulunan (65 yaş ve üzeri) eş, kardeş ve birinci derece yakınlarını da kapsayacak şekilde en fazla 6 kişi için seyahat izin belgesi başvurusu yapabilecektir. 

65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız Turizm Amaçlı Seyahat İzin Belgesi almak üzere Alo 199 Vefa Sosyal Destek Hattı üzerinden veya elektronik ortamda e-Devlet kapısından İçişleri Bakanlığı e-başvuru sistemine girerek seyahat izin işlemlerini 23.06.2020 Salı günü, saat 09.00’dan itibaren gerçekleştirebilecektir. Başvuru formunda otel tatili, yazlık/devrem ülk, kiralık ev/villa ya da karavan tatili gerekçelerinden birini seçilebilecektir. Vatandaşlarımız;

Otel tatili için rezervasyon belgelerini, Yazlık/devremülk için tapu örneklerini, Kiralık ev/villa tatili için ise kira sözleşmelerini, Karavan tatili için karavan sahiplik belgeleri ya da kira sözleşmelerini zorunlu olarak başvuru sırasında sisteme yükleyecektir. Turizm Amaçlı Seyahat İzin Belgesi alacak vatandaşlarımız otobüs, uçak, tren ve özel araç ile yapacakları yolculuklar için başvuru yapabilecektir. Sayfa 2 / 2 Başvuru sırasında başvuranın ve beraberindekilerin; Covid-19 evde izolasyon sorgusunun yanı sıra belirtilen hastalıklarının olup olmadığı hususu da sistem üzerinden otomatik olarak sorgulanacaktır. Vatandaşlarımız belge almak için herhangi bir sağlık kuruluşuna ya da Valilik veya Kaymakamlıklara gitmelerine gerek yoktur. Turizm Amaçlı Seyahat İzin Belgesi başvuruları otomatik olarak değerlendirilecek ve sonuçlandırılacaktır. İzin başvurusu kabul edilenlere SMS yolu ile bilgilendirme yapılacaktır. Ayrıca eDevlet üzerinden başvuru onay belgesi çıktısı da alınabilecektir. İzin başvurusu kabul edilen 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın bilgileri otomatik olarak gidecekleri il valilikleri ile kayıtlı olduğu aile hekimine bildirilecek, kayıtlı oldukları aile hekimleri tarafından gerekli takipleri yapılacaktır. Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur.” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: Van Postası Gazetesi
 


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem