Van Vali Alipaşa Mesleki  Eğitim Merkezi’nde "Usta-Çırak Buluşması" eğitimi

Van Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Veysel Koç ve Başkan Vekili Nurgül Erdem ile Vali Alipaşa Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Murat Yılmaz  "Usta-Çırak buluşması" projesi kapsamında gençlere önemli bilgiler aktardı.

Van Haberleri 7.11.2019 17:31:01 0
Van Vali Alipaşa Mesleki  Eğitim Merkezi’nde "Usta-Çırak Buluşması" eğitimi
Tarih: 01.01.0001 00:00

AMACIMIZ MESLEKTEKİ BAŞARILI ROL MODELLER İLE ÖĞRENCİLERİMİZ BULUŞTURMAK
Vali Alipaşa Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Murat YILMAZ, "Daka desteğiyle Okulumuz 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılında Usta-Çırak buluşması kapsamında Öğrencilerimizi sektörün başarılı temsilcileriyle buluşturmayı hedeflemektedir. Temel amacımız; öğrencileri başarı öykülerine sahip sektör temsilcileriyle buluşturarak, kendilerine örnek alabilecekleri başarılı modeller belirlemelerini ve bu yolda bilinçli çalışma zemini oluşturmalarını sağlamaktır. Teknolojideki hızlı değişimin yaşandığı çağımızda, geride kalmamak ve öncü olabilmek için yaşam boyu öğrenme, sürekli yenilikleri takip etme ve kişisel gelişime önem vermek gerekmektedir. Gençlerin yeteneklerini ve becerilerini geliştirmeleri amacıyla farklı uzmanlık alanlarında sektör temsilcileri öğrencilere katkı sağlayarak yardımcı olmayı amaçlamaktadır."dedi.

VEYSEL KOÇ, ‘MESLEKTE HER İŞİ YAPARAK GELİŞTİM VE YETİŞTİM’
Kendi mesleğini ve yaşam öyküsünü anlatarak öğrencilere hayatın zorluklarını ve bu mesleğin ne kadar çok önemli olduğunu ifade eden Van Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Veysel Koç, "İlkokulda bir öğretmenim vardı. Parayı bana öğretti. Büyükler isağ cebe, küçükleri sol cebe koyacaksın derdi. Değerli gençler, burada çıraklık, ustalık ve kalfalık eğitimi veriliyor. En önemli olan meziyet esnaflıkta insani, mesleki ve ticari ahlak ile terbiyedir. . Bizim ustalarımız çok zor durumlarda bizleri yetiştirildi. Ben şahsım, hemen hemen her işi yaptım. Bu meslekte hemen hemen her şeyi öğrendim." dedi.

Vali Alipaşa Mesleki Eğitim Merkezi okuluna konuk olan Veysel Koç  ve Nurgül Erdem  konuşmalarında eğitimden örnekler vererek, öğrencilere önemli bilgiler aktardı.

VEYSEL KOÇ’A GÜNÜN ANISINA PLAKET
Vali Alipaşa Mesleki Eğitim Merkezi okul müdürü Murat Yılmaz, Van Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Veysel Koç'a programa konuk olduklarından dolayı günün anısına plaket takdim etti.

Kaynak: Van Postası Gazetesi
 


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Bölgeden resmen fışkırıyor ama Türkiye giremiyor! Cihat Yaycı sitem etti: Defalarca söyledim


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem