Van TSO’dan “tedbirler elden bırakılmamalı” uyarısı

Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO), korona virüs salgını nedeniyle alınan tedbirlerin elden bırakılmaması gerektiğini duyurdu.

Van Haberleri 4.08.2020 17:19:50 0
Van TSO’dan “tedbirler elden bırakılmamalı” uyarısı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 04.08.2020 17:19

Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO), korona virüs salgını nedeniyle alınan tedbirlerin elden bırakılmaması gerektiğini duyurdu.

Van TSO’dan yapılan açıklamada, tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgınının Van’da da etkisini sürdürdüğü belirtilerek, “Kentteki yetkili kurumlar tarafından açıklanan son rakamlara göre 100’ü aşkın hastanın olduğu ve 10 kişinin hayatını kaybettiği bildirilmiştir. Ancak son haftalarda özellikle de maske takmanın zorunlu olduğu yerlerde, maske takılmaması, sosyal mesafeye ve hijyen tedbirlerine uyulmaması nedeniyle ilimizdeki vaka ve ölüm sayılarında artış meydana gelmiştir. Yaz aylarına girilen şu günlerde serinlemek amacıyla kullanılan havuz ve denizlerdeki yoğunlukların önüne geçilmesi ve gerekli uyarıların yapılması önem taşımaktadır. Yine düğün sezonun açılmasıyla birlikte düğün salonlarında ve açık alanlarda belirlenen tedbirlere sıkı sıkıya uyulması gerekmektedir. Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan tedbirler kapsamında düğünler kısa süreli, misafir kapasitesi belirlenen sayıda ve mesafe planına uygun oturma düzeni olacak şekilde denetlenmelidir. Bu kapsamda alınacak önlemler kapsamında gerekli tedbirler elden bırakmamalıdır. Ayrıca kentimizde artan vaka sayıları nedeniyle hastanelerde oluşan yoğunlukların önlenmesi, salgınla daha hızlı bir şekilde mücadele edilmesi adına sahra hastanelerinin kurulması büyük önem taşımaktadır. Kurulacak olan sahra hastaneleri ile salgın belirtisi gösteren vatandaşlarımızın tetkik ve tedavi süreci hızlandırılacak ve hastanelerde oluşan yoğunluklarında önüne geçilmesi sağlanacaktır. Salgının ülkemizde başladığı 10 Mart tarihinden bugüne ilimizde alınan korona virüs tedbirleri/önlemleri bundan sonraki süreçte daha da etkili bir şekilde devam etmelidir. Maske, mesafe ve hijyen kuralları göz ardı edilmeden, hastalığın yayılmadığı rehavetine kapılmadan uygulanan tedbirler bire bir uygulanmalı, bu anlamda gerekli uyarılar yapılmalıdır” denildi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Sokak basketbolu Hakkâri’de nefes kesti


Van Spor

Hakkâri’de kurumlar arası basketbol heyecanı başladı


Van Spor

Tarihi 7 Gollü Düello! Gençlerbirliği, Trabzonspor'u 4-3 Mağlup Etti


Van Spor

Erzincan, Siyah Kuşak ve Dan Terfi Sınavına ev sahipliği yaptı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - İskenderunspor: 3


Van Spor

25 Mart Spor liderlik koltuğuna oturdu


Van Spor

Elazığlı sporcu Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Uluslararası arenada Tunceli’den 6’da 6 şampiyonluk


Van Spor

Türkiye’nin en genç hokey takımından büyük başarı


Van Spor

Furkan Akar ve Denis Örs’ün hedefi olimpiyat madalyası


Van Spor

Tatvan’da Uluslararası Muaythai Şampiyonası düzenlendi


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Silopi’den 3 puanla döndü


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’dan Millî Takıma bir genç sporcu daha


Van Spor

Mergabütan Kayak Merkezi’nde sezon açıldı


Van Spor

Elazığspor U16 Ligi’nde şampiyon oldu


Van Spor

Iğdır FK - Sivasspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sivasspor: 1


Van Spor

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ