Van TSO "yok" dedi, Sağlık Bakanı Koca "çok" dedi

Van Ticaret ve Sanayi Odası geçtiğimiz hafta sosyal medyada ‘Hep birlikte hareket edebilir, hep birlikte başarabiliriz. #ŞimdiVanZamanı #VandaCovitYok’ hashtagi başlatarak Van’da koronavirüs var algısını yok etmeye çalışmıştı. Bugü

Van Haberleri 10.09.2020 18:37:48 0
Van TSO "yok" dedi, Sağlık Bakanı Koca "çok" dedi
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Van Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Van’da covid yok hashtagi başlatılarak, koronavirüs algısı yok edilmeye çalışılmıştı. Fakat bugün Van’a gelen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaptığı açıklamalarda Van’ın koronavirüsteki acı durumunu açıkladı. Bakan Koca, Van’da son dönemlerde vakaların ciddi anlamda arttığını belirtti.

Bakan Koca Van’da yaptığı açıklamada, “Van ilimizde 65 yaş üstü nüfusumuz yüzde 4,2. Oysa ne yazık ki 65 yaş üstü hasta oranımız yüzde 15,6. Yani nüfusa göre 65 yaş üstü, nüfusa göre 4 katına yakın oranda vaka olduğunu görüyoruz. İlde yoğun bakım hastalarımızın çoğunu da 65 yaş üstü vatandaşlarımız oluşturuyor” dedi.
 

İLİMİZDEKİ ALGIYI KIRMAK İÇİN BÖYLE BİR ÇALIŞMA YAPTIK”
Sosyal medyada başlattıkları ‘Hep birlikte hareket edebilir, hep birlikte başarabiliriz. #ŞimdiVanZamanı #VandaCovitYok’ hashtagi hakkında Van Postası Gazetesi’ne özel açıklamalarda bulunan Van TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fevzi Çeliktaş, “Biz ilimizdeki algıyı kırmak için böyle bir çalışma yaptık. Bütün illerde çok fazla hasta var. Ama çok fazla hasta var dediğimizde bize bir faydası olmuyor. Bizim zararımıza oluyor. Bundan dolayı turist ve yabancı insanlar gelmiyor. İnsanlar da korkuya, endişeye sebep veriyor. Van koronavirüste belki sıralamada şimdiye kadar en sonlardaydı. Biz bu algıların kırılmasından yanaydık. Şimdi Antalya, İzmir ve Ege’nin diğer illerinde yok mudur? Tabii ki binlerce var. Ama onlarda bir gün bizde hastalık var gelmeyin diye bir şey duymadık. Biz de o algıları kırmak için, bazı şeylerimizi çok kötü abartmamalıyız. Ayıbımız varsa da halının altına süpürmeliyiz. İlimizin tanıtımına güzel şeylerle katkı sunmalıyız” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Van Postası Gazetesi
 


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem