Van TSO'dan 7 Haziran'ın Dünya Kahvaltı Günü olması çağrısı

Van TSO Yönetimi ve Başkan Necdet Tavka Ramazan Bayramı arefesinde iftardan sonra video konfernas yöntemiyle basın ile bir araya geldi.

Van Haberleri 23.05.2020 21:05:08 0
Van TSO'dan 7 Haziran'ın Dünya Kahvaltı Günü olması çağrısı
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL / Ziya Türk

Van TSO Yönetimi ve Başkan Necdet Tavka Ramazan Bayramı arefesinde iftardan sonra video konfernas yöntemiyle basın ile bir araya geldi.

Van TSO Yönetimi ittifakla aldığı bir kararla Haziran ayının ilk haftasının Dünya Kahvaltı Günü olarak kutlanması için bir çalışma başlattı. Bu kapsamda 07 Haziran 2020 Pazar günü Dünya Kahvaltı Günü ile ilgili ilk etkinlik yapılacak. Sokağa çıkma yasağının olması halinde evlerde sosyal medya üzerinden, sokağa çıkma yasağının olmaması halinde ise Van TSO'nun önünde sosyal mesafeye uyarak etkinlik düzenlenecek. 

Van TSO Başkanı Necdet Takva ve Yönetim Kurulu Üyeleri bu etkinlikle ilgili video konferans yöntemi ile düzenlediği basın toplantısında konunun detaylarını açıkladı. 

Necdet Takva konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

1 yıldır üzerinde çalıştığımız bir projenin kritik bir eşikte olduğunu düşündük. Dün akşam yönetim kurulunda ittifakla bir karar aldık. Yönetim kurulumuz ile birlikte bu basın toplantısını düzenliyoruz. 

KENTLER REKABETİNDE KRİZİ VAN İÇİN FIRSATA DÖNÜŞTÜRMEK İSTİYORUZ
Pandemi süreci covid-19 krizi ile birlikte, şehrimiz ve ülkemiz de dünya ile birlikte bir süreç yürütüyoruz. Hepimiz can sağlığı öncelikli olarak eski alışkanlıklarımızdan fedakârlık yaparak süreci yürütmeye çalışıyoruz.

Geldiğimiz noktada bir karar vermemiz gerekiyor, herkes yeni sürecin eskisi gibi olmayacağını paylaşıyor. Biz de hem kendimizi, hem de temsil ettiğimiz hedef kitleyi bu sürece uyarlamaya çalışıyoruz. 

Dünyada ülkelerin rekabeti, ülkeler içerisinde de kentlerin rekabeti söz konusu, bunu öncelemek ve fırsata çevirmek durumundayız. 

Kriz sürecinin sonunda Dünya Kahvaltı Günü’nü 7 Haziran Pazar günü yapmak istiyoruz. Van’ı olumsuz algılardan farklı bir mecraya ve algıya taşımak istiyoruz. Biz 1 yıldır bunun üzerinde çalışıyoruz. Daha önce en çok kahvaltı etme rekorunu Guinness Rekorlar Kitabına girdik. Van Kahvaltısını tescil etmek için girişimleri yaptık. Birlikte çalışırsak Haziran ilk haftasının Dünya Kahvaltı Günü olarak kabul edilmesini başarabiliriz.

BM GENEL SEKRETERLİĞİNE DÜNYA KAHVALTI GÜNÜ İÇİN MÜRACAAT ETTİK
Her yıl Haziran ayının ilk Pazar günü dünya kahvaltı günü ilan edilmesi için müracaat ettik. BM genel sekreterliğine yazılı bir çağrıda bulunduk. Bunu daha önce TOBB’a taşıdık. Başta Rifat Hisarcıklığıoğlu olmak üzere camiamızı bilgilendirmeye çalıştık. TBBM’ye sunduğumuz teklif ile kahvaltı günü ilan edilmesini istedik.

Daha sonra pandemi nedeniyle süreç farklı bir noktaya evrildi, bu süreç ile yeni bir hayata akıyoruz. Buna kayıtsız kalmak, bunu ertelemek de rekabet üstünlüğümüzü es geçmek demekti. Bunun için ertelemeden bu süreçte pozitif etkinlik ile gündeme gelmek istiyoruz. 

AB DELEGASYONU DÜNYA KAHVALTI GÜNÜ ETKİNLİĞİMİZE SAHİP ÇIKTI
Avrupa Birliği delegasyonu bunu sahiplendi. Büyükelçi Christian Berger’in yanında Rıfat Hisarcıklıoğlu’nu sosyal medya üzerinden dâhil edeceğiz. 28 AB ülkesinin büyükelçisinin de etkinliğe sosyal medya üzerinden katılım sağlaması sözünü aldık. İran’daki irtibatlı olduğumuz ticari ve sivil toplum çervlerinin yanısıra sosyal medya fenomenleri, ABD, Rusya ve Çin başta olmak üzere birçok ülkeden çeşitli düzeyde kişi sosyal medya üzerinde bu etkinliğe katılacak. 

7 HAZİRAN’DA DÜNYA KAHVALTI GÜNÜ ETKİNLİĞİ YAPACAĞIZ
Sokağa çıkma yasağı olması durumunda herkes kendi mekanında aileleri ile etkinlik düzenleyecek.  Sokağa çıkma yasağı olmazsa, van tso önünde sosyal mesafeye dikkat edilerek kent otoritelerinin de katılımı ile bir etkinlik yapmak istiyoruz. Bunu Türkiye’de piara dönüştürecek güce sahip otoritelere yazı yazdık. Herkes sosyal medya üzerinden bu etkinliği gerçekleştirsin istiyoruz. 

Bayramın hemen sonrasında katılımcı sayısını belirleyerek organize edeceğiz. Böyle bir çalışmayı yaparak, Van’ı çığ deprem kovid ve meydana gelen olayların oluşturduğu olumsuz algıdan kurtararak yeni bir boyuta taşımak istiyoruz. Van TSO’nun gücü ile bunu uluslararası düzeye taşıyamayız. 

VAN MUTFAK VE GURME FUARI EYLÜL'DE YAPILACAK
Van Mutfak ve Gurme fuarını ilk kez biz yapacağız. Eylül 2020’de Van Mutfak ve Gurme Fuarını Van TSO, yetkilendirilmiş firma üzerinden yapılacak. Van TSO’nun bütün sponsorluğunu üstlendiği fuar hayata geçecek. Bu da yaratıcı şehirler konseptini güçlendirecek bir çalışma olacak.

VALİLİK VE BELEDİYELER İLE BİRLİKTE HAREKET EDECEĞİZ
Vali Bey ve ilçe belediye başkanlarını da dâhil olması için girişimlerimiz var. Bütün kentin projesi olması üzerine bu süreci biraz dayatacağız. Fikir sahibi olabiliriz, ancak etkinliğin veya başarının ortaya çıkması ise birlikte olmamıza bağlı.Çünkü bu bir ekip işidir.

BASININ DEESTEĞİ İLE BUNU BAŞARABİLİRİZ
Burada olan ve burada yaşayan arkadaşlarımızın da desteği ile bunu başarabiliriz. Çünkü siz kamuoyunun sesi ve kulağıdır. Bunu sahiplenmeniz, kendi mecrasında paylaşmanız, bizim kurumsal olarak sahiplenip paylaşmamızdan daha etkili bir sürece taşıyacaktır. 

Bugüne kadar altyapısında çalışmış olan arkadaşlarımız kadar, bu akşamdan itibaren, 7 Haziran'da dünyanın her yerinde Amerika’da Çin’de ve diğer ülkelerde sahipleniyoruz gibi bir düzeye taşımamız lazım. 

Dünya Kahvaltı Günü, bu krizden çıkarabileceğimiz ve Van’ı dünyanın gündemine taşıyabilecek en önemli araçlardan biridir 

Bizim için çok önemli bir toplantı. Toplantı sonunda konunun önemine binaen arkadaşlarımızın mutabık kaldığı bir projeyi sizlerle paylaştık, sizlerin de desteğine ihtiyaç duyduğumuz bu projeyi sizler de mecralarınızda ve çevrenizde paylaşırsınız.
 

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Öğretmen Adayları Dikkat: 2024 KPSS ÖABT Giriş Belgeleri Yayında!


İş İlanları

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem