Van TSO Başkanı Takva, "Vergi terkininden vazgeçtik, yapılandırma bekliyoruz"

Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, “ Görüyoruz ki vergi terkini olmayacak, biz de vazgeçtik. Depremden sonra borcunu yapılandıranların yüzde 92’si ödeyemedi ve yapılandırması bozuldu. Van olarak yeniden yap

Van Haberleri 29.02.2020 16:05:45 0
Van TSO Başkanı Takva, "Vergi terkininden vazgeçtik, yapılandırma bekliyoruz"
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Basınla sabah kahvaltısında bir araya gelen Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, vergi terkini olmayacağını anladıkları için vergi terkininden vazgeçtiklerini yeni bir yapılandırmanın sanayici, tüccar ve esnafı rahatlatacağını söyledi. 

“YAPILANDIRMALARIN YÜZDE 92’Sİ BOZULDU”
 Vergi terkini ve vergi yapılandırmaları ile ilgili konuşan Van TSO Başkanı Takva, “Artık görüyoruz ki vergi terkini yapılmayacak, biz de vazgeçtik. Şimdi yapılandırma konusu ile ilgileniyoruz. Geçtiğimiz günlerde Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanı buradaydı. Kendileri ile bir araya geldik. Depremden sonra yapılandırmaya gidilen vergilerin ödemelerinde yüzde 92’lik bölümünün ödeyemediğini ve yapılandırmasının bozulduğunu,  yüzde 8’inin düzenli bir ödeme gerçekleştirdiğini belirttik.  Daha sonraki süreçte heyet olarak Gelir İdaresi Başkanı ile görüştük, onlar da durumun farkındalar. Olası kamu alacaklarının yeniden yapılandırılması konusu tartışılmaya başlanmış, bu konu gündeme gelirse Van’a pozitif bir ayrıcalıkla, daha uzun vadeli bir yaklaşım içerisinde olacaklarını belirttiler.” ifadelerini kullandı. 

“TOKİ ÖDEMELERİ KENTTE EKONOMİK DARALMA YAŞATIYOR”
TOKİ konutlarının ödemeleri ile ilgili yaşanan olumsuzlukları da dile getiren Necdet Takva, “TOKİ’ye olan borçlar ödenemedi, bu sosyal bir problem. İnsanların sözleşmelerinin iptali ve icralar ile karşı karşıya gelmeleri söz konusu. Bu hem sosyal bir sorun, hem de kentin önemli bir ekonomik sorunu. Çünkü her ay kentten giden 8-9 trilyon bir kaynak var, kent ekonomisi bu ödemeyi uzun süreli olarak kaldıramaz.” dedi.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem