Van TSO Başkanı Takva: Kredi kullanım koşulları esnetilmelidir

Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, korona virüs tedbirleri kapsamında Kredi kullanım koşulları esnetilmesi gerektiğini söyledi.

Van Haberleri 6.05.2020 13:49:48 0
Van TSO Başkanı Takva: Kredi kullanım koşulları esnetilmelidir
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, Covid-19 salgını nedeniyle oluşan krizin stratejik fırsata dönüştürüleceğini ifade ederek korona virüs tedbirleri kapsamında kredi kullanım koşulları esnetilmelidir dedi.

Tifter sosyal medya hesabı üzerinden açıklamalarda bulunan Takva, “ Esasında bu Covid-19 salgını nedeniyle oluşan kriz stratejik fırsata dönüştürülebilir! Şöyle ki: Az gelişmiş bölgelerde kullanılacak kredi limitleri arttırılmalıdır. Kredi kullanım koşulları esnetilmelidir. Kamusal destekler dezavantajlı bölgeler lehine artırılmalıdır. GSYH payı az olan yerleşimlerden bireysel ve sektör ayrımı yapmaksızın işletmelerden 2 ay elektrik, doğalgaz bedeli alınmamalıdır. GSYH payı yüksek olan bölgelerden az gelişmiş bölgelere kaynak ve üretim transferi desteklenmelidir. Bu tarihi fırsat ıskalanmamalıdır.” ifadelerine yer verdi.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


 


Anahtar Kelimeler: