Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Hayvancılık Bölgesi Projesi işi emin adımlarla ilerliyor. Van TSO Başkanı Necdet Takva, Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Hayvancılık Bölgesi Projesi Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafın
VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL
Van TSO Başkanı Necdet Takva, Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Hayvancılık Bölgesi Projesi Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafında onaylandığını duyurdu.
Van Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yapılan, Tarıma Dayalı İhtisas Besi Organize Hayvancılık Bölgesi Projesi için talep edilen yer tahsisi Tarım ve Hayvancılık Bakanlı tarafında onaylandı. Haberi sosyal medya hesabında duyuran Van TSO Başkanı Necdet Takva, “Van’a, Van halkına, ülkemize hayırlı olsun. Emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler” dedi.
MÜJDELİ DİLEKÇEDEN AYRITILAR
Tarım ve Orman Bakanlığı Tarım reformu Genel Müdürlüğü’nün Van Tarım İl Müdürlüğüne gönderdiği dilekçede “Van Tarıma Dayalı İhtisas (BESİ) Organize Sanayi Bölgesi Yer Seçimi Toplantısı, Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgeleri Yönetmeliğinin 14.Maddesi hükümleri doğrultusunda yer seçimi komisyonu tarafından 23 Mayıs 2019 tarihinde yapılmış olup önerilen alan TDİ (Besi) OSB yeri olarak incelenmiştir” denildi.
PROJE GÜRPINAR GEVAŞ ARASINDA
Dilekçede söz konusu proje için yapılan yer seçim komisyonunda karar alındığını bildiriyor. Açıklamanın devamında, “Yer Seçimi Komisyonu toplantısına katılan ve kurum/kuruluşları adına görüş bildiren temsilcilerin görüşleri dikkate alınmak şartıyla, görüş bildirmeyen kurum ve kuruluşların görüşlerinin olumlu olması sebebiyle Van Gürpınar-Gevaş karayolu güzergahında Gürpınar İlçe merkezinin batısında bulunan 7,816,23 da’lık alan Van Tarıma Dayalı İhtisas (Besi) Organize Sanayi Bölgesi yeri için uygun bulunmuştur” şeklinde belirtiliyor.
YER HAZIR SIRADA ÇED RAPORU VAR
Belirlenen yer için ÇED raporunun gerekli olduğunu hatırlatan dilekçede, “Bu bağlamda yer seçiminin kesinleştirilebilmesi için Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgeleri Yönetmeliğinin 17.Madde 1.fıkrası gereği; “Gözlemsel Jeolojik Etüt Raporunun hazırlanması, Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) gerekli değildir veya ÇED olumlu belgesinin alınması, seçilen arazi içerisnde mera vasfında parsel olması durumunda vasıf değişikliği yapılarak hazine adına tescil edilmesi, seçilen arazi içerisinde devletin hüküm ve tasarrufunda tescil yerler bulunması halinde hazine adına tescilin yapılması ile ilgili iş ve işlemlerin tamamlanması ve yapılan çalışmalara ait bilgi ve belgelerin Bakanlığımıza gönderilmesi gerekmektedir” bilgisine yer veriyor.
Kaynak: Van Postası Gazetesi