Van TSO Başkan Yardımcısı Çeliktaş; Karpuzların çürümesine Gümrük Bölge Müdürü neden oldu

Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fevzi Çeliktaş İran’dan Van’a getirilen 5 bin 430 ton karpuzun Tren Garı’nda çürümesine Gümrük Bölge Müdürü Hayrettin Yıldırım’ın sebep olduğunu söyledi.

Van Haberleri 10.06.2020 11:17:16 0
Van TSO Başkan Yardımcısı Çeliktaş; Karpuzların çürümesine Gümrük Bölge Müdürü neden oldu
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 10.06.2020 11:17

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL 

Van Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fevzi Çeliktaş İran’dan Van’a getirilen 5 bin 430 ton karpuzun Tren Garı’nda çürümesine Gümrük Bölge Müdürü Hayrettin Yıldırım’ın sebep olduğunu söyleyerek Yıldırımın süreci yönetemediğini ifade etti.

İthal karpuza uygulanan verginin 75 dolardan 300 dolara çıkarılması, İran’dan Van’a getirilen 5 bin 430 ton karpuzun Tren Garı’nda çürümeye terk edilmesine neden oldu. İflasın eşiğine gelen karpuz ithalatçısı duruma isyan etti.

Ticaret Bakanlığı’nın 15 Mayıs’ta yayınladığı tebliğ ile İran’dan ithal edilen karpuza bir gecede yüzde 300 vergi zammı getirilince, 5 bin 430 ton karpuz Van Tren Garı’nda çürümeye terk edildi. Yaklaşık bir aydır karpuzlar tren vagonlarında bekletilirken, yapılan görüşmelerden de sonuç çıkmaması üzerine karpuzlar sıcak hava nedeniyle kokmaya başladı. Duruma isyan eden ithalatçılar, söz konusu vergi oranıyla 181 vagonda bekletilen karpuzları alamayacaklarını belirtti.

BÖLGE MÜDÜRÜ EL KOYARAK SATIŞINI DA YÜKSEK FİYATLA BELİRLEMEK SURETİYLE ENGELLEMİŞTİR
Yaşanan sorunlarla ilgili açıklamalardan bulunan Van TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fevzi Çeliktaş, “Gümrük Bölge Müdürü Hayrettin Yıldırım’ın süreci yönetememesi nedeniyle ithalatı gerçekleşen karpuzlar bürokrasinin kucağında çürümüştür dedi. 

Çeliktaş: “Satılamayan karpuzlar çürümeye terk edilmiş, ah almış, vah almış, binlerce insanın bedduasını almıştır. Bu durum söz konusu kişinin ne yazık ki bugüne kadar yarattığı sıkıntıların yalnızca bir tanesidir. İthalatçıların nakliyesini ve tüm analiz ücretlerini peşin ödeyerek aldıkları karpuzlara bölge müdürü el koyarak satışını da yüksek fiyatla belirlemek suretiyle engellemiştir. Karpuz ithalatı nedeniyle sadece ithalatçımız zarar etmemiş, aynı zamanda devletimiz de zarara uğratılmıştır. Bu durum vicdanları yaralayan bir durumdur. Ne ithalatçımız, ne halkımız ne de Mehmetçiğimiz bunu hak etmemiştir.” dedi.

Kaynak: Van Postası Gazetesi
 

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Burak Altıparmak Elazığspor’da


Van Spor

Iğdır FK - Antalyaspor maçının ardından


Van Spor

Erzincanlı halterci Özbay Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 6 - Antalyaspor: 0


Van Spor

Satrançta Elazığ gururu: Türkiye şampiyonu ve milli davetler


Van Spor

Ergan Dağı’nda Minikler Festivali ödül töreni düzenlendi


Van Spor

Erzincanlı karateciler Türkiye Yıldızlar Ligi finallerinden 5 madalya ile döndü


Van Spor

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - Sarıyer: 0


Van Spor

Elazığspor yönetimi, taraftar grup liderleriyle buluştu


Van Spor

Hakan Canbazoğlu Elazığspor’da


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ