Van Tekstil ve Hazır Giyim OSB Sosyal Donatılarının Oluşturulması Projesi imza töreni

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 2020 Yılı Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı (CMDP) kapsamında, Van Tekstil ve Hazır Giyim OSB Sosyal Donatılarının Oluşturulması Projesi’nin imza töreni gerçekleştirildi.

Van Haberleri 7.12.2020 16:34:41 0
Van Tekstil ve Hazır Giyim OSB Sosyal Donatılarının Oluşturulması Projesi imza töreni
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 07.12.2020 16:34

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı 2020 Yılı Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı (CMDP) kapsamında, Van Tekstil ve Hazır Giyim OSB Sosyal Donatılarının Oluşturulması Projesi’nin imza töreni gerçekleştirildi.

Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) koordinasyonunda hazırlanan Tekstil ve Hazır Giyim OSB’nin ihtiyaç duyacağı ortak kullanıma yönelik sosyal alanların inşa edilmesini sağlanıyor. Toplam bütçesi 4 milyon 444 bin 445 TL olan ve Van OSB Müdürlüğünün yürütücüsü olduğu projenin 4 milyon TL’lik kısmı hibe olarak sağlanacak. Van Tekstil ve Hazır Giyim OSB sınırları içerisindeki 22 bin 775 metrekare alanda çevre düzenlemesi için; ihata duvarı, güvenlik, ağaçlandırma, sulama ve aydınlatma altyapısı yapılması amacıyla ihtiyaç duyulacak ortak kullanıma yönelik 3 bin metrekare kapalı alanda sosyal tesislerin inşa edilmesi ve yönetim organizasyonunun oluşturulması hedefleniyor. 2018 Yılı CMDP kapsamında desteklenen Van Tekstil ve Hazır Giyim OSB Altyapı Projesi bünyesinde 42 adet parselin tekstil yatırımcılarına tahsis edilmesi planlanıyor. Hayata geçirilecek projeyle; restoran, kafeterya, banka şubesi, kargo, postane, market binası, dini tesis alanı vb. tesisler, kreş ve çocuk gündüz bakım evini kapsayan sosyal alanlar kurulacak. Böylelikle Tekstil ve Hazır Giyim OSB ve Van OSB, yatırımcılar açısından daha cazip ve tercih edilebilir bir yatırım alanına dönüşecek. Projeyle meslek sahibi olmayan çocuklu kadınlara meslek edindirme ve istihdam imkânı sağlanması hedeflenirken, Van ilinde kadınların istihdamına önemli bir katkı sağlanacağı belirtildi.

İmza töreninde konuşan Van OSB Yönetim Kurulu Başkanı Memet Aslan, yeni projelerle bölgenin ve ülkenin ekonomisine katkı sunmaya devam ettiklerini belirtti. Kentin kalkınmasına, büyümesine katkı sunmak ve istihdam oluşturmayı amaçladıklarını ifade eden OSB Başkanı Aslan, “Bölgede üretim yapmak ve bu üretimleri ihracat yoluyla girdi kazandırmayı amaçlıyoruz. Dezavantajlı ilimizin istihdam noktasına getirmeyi hedefliyoruz. Sanayi bölgesi ve diğer paydaşlar olarak da ilimizin kalkınmasına ve büyümesine katkı sunmak istiyoruz. İller arası kalkınmışlık farklılıklarını gidermek, ulusal ve uluslararası piyasalarda rekabet şansımızı arttırmak için mücadele ediyoruz. Bunun içinde altyapılarımızı güçlendirmek zorundayız” dedi.

Tekstil noktasında özellikle genç nüfusta işsizlik konusunda ciddi sıkıntı yaşayan Van’ın rahata kavuşması için çalışama yaptıklarını dile getiren Aslan, tekstil bölgesinin birinci etabının tamamladığını ikinci etaptaki çalışmalarının da hızla devam ettiğini kaydetti.

Van Tekstil ve Hazır Giyim OSB Sosyal Donatılarının Oluşturulması Projesi hakkında bilgi veren DAKA Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray ise “Bilindiği üzere Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı kapsamında Tekstilkent birinci etabını inşa ettik. Geçtiğimiz yıl da hızlı bir şekilde tekstilkent ikinci etabının altyapısını hızlı bir şekilde tamamladık. Bu yıl ilkbaharda yapımına başlayacağımız bakanlığımız tarafından onaylanan üstyapı donatılarla ilgili projemizin imza törenini gerçekleştiriyoruz. Amacımız bu yapıları 2021 yılı içerisinde tamamlayarak faaliyete sokmaktır” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Iğdır FK - Çorum FK maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Çorum FK: 2


Van Spor

Vali Taşolar tribünde taraftarlarla omuz omuza tezahürat yaptı


Van Spor

Furkan Akar: "Hedefim ülkemi en iyi şekilde temsil etmek""


Van Spor

Turgut Özal Gençlik Merkezi’nin temeli atıldı


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklar başlıyor


Van Spor

Şampiyon taekwondocular ödüllendirildi


Van Spor

Hakemler iftar yemeğinde buluştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sporcularından dünya arenasında çifte gurur


Van Spor

Milli sporcu Furkan Akar çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığspor’da 3 gün izin


Van Spor

Elazığ, trıatlonda yeni bir döneme ev sahipliği yaptı


Van Spor

Ardahan Kura Kadın Futbol Takım’ının yeni başkanı Songül Çelik oldu


Van Spor

Süphan Dağı tırmanışına tipi ve kar engeli


Van Spor

Kars’ta "Kadınlar Satranç İl Birinciliği Turnuvası" tamamlandı


Van Spor

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

Bitlisli taekwondocu Nurcihan Ekinci’nin hedefi 2032 Paralimpik Oyunları


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ