Van TB Başkanı Süer’den Halepçe katliamı mesajı 

Irak'ın Halepçe kentine kimyasal bombalarla gerçekleştirilen ve 5 binden fazla kişinin yaşamını yitirdiği katliamın üzerinden 32 yıl geçti.

Van Haberleri 16.03.2020 14:42:14 0
Van TB Başkanı Süer’den Halepçe katliamı mesajı 
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Bugün insanlık tarihinde sivilleri hedef alan en büyük kimsayal saldırı olarak tanımlanan Halepçe Katliamı'nın 32. yıl dönümü. Yaklaşık sekiz yıl süren İran-Irak Savaşı'nın son aylarında, 16 Mart 1988 tarihinde çoğu kadın ve çocuklardan oluşan binlerce Iraklı insan, Saddam Hüseyin'in emriyle Halepçe'ye düzenlenen kimyasal saldırıda yaşamını yitirdi.

Bugün Halep Katliamının 32 yılı Irak savaş uçakları Halepçe'yi bombaladı. Ortalığa keskin bir elma kokusu yayıldı. Çocuklar kokuya doğru koştu. Son sözleri 'Daye behna seva te' yani 'Anne elma kokusu geliyor' oldu. Sonra da birer birer öldüler. 

Van Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Nayif Süer Halepçe katliamıyla ilgili sosyal medya hesapları üzerinden bir paylaşım yaparak katliamı kınadı.

Van Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Nayif Süer, Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda,  “32 yıl önce 16 Mart 1988’de dünyanın sadece seyirci kalmakla yetindiği büyük bir felaket yaşandı. Halepçe’de Kimyasal kullanılması sonucu bebek, kadın ve yaşlıların da bulunduğu 5 binden fazla Kürt katledildi.”

Kaynak: Van Postası Gazetesi


 


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem