Van SMMMO’dan ’Kadınlar Günü’ açıklaması

Van Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Kadın Komisyonu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir açıklama yaptı.

Van Haberleri 8.03.2022 14:30:18 0
Van SMMMO’dan ’Kadınlar Günü’ açıklaması
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 08.03.2022 14:30

Van Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Kadın Komisyonu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle bir açıklama yaptı.

Odada düzenlenen programda basın metnini okuyan Van SMMMO Kadın Komisyonu Başkanı Rahmiye Erol, kadınlara yönelik ayrımcılığın, baskı ve şiddetin yoğun olarak yaşandığı bugünlerde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün anlam ve öneminin daha da arttığını belirtti. Çalışan kadınların 1957 yılında yakmış olduğu meşalenin tüm dünyada adeta demokrasilerin gelişimine önemli ivmeler kazandırdığını ifade eden Erol, “Hoşgörüsüyle, özverisiyle, çalışkanlığıyla toplumun temeli olan kadınlarımızın eşit, özgür ve huzurlu bir hayat sürmesi hepimizin temel arzusudur. Kadın erkek eşitliği için yola çıkan kadınların hak arama eylemleri aynı zamanda, insan hak ve özgürlüklerinin dünya genelinde önemsenmesine ve uygulanmasına yönelik umut verici adımlar atılmasını sağlamıştır. Güçlü bir toplum, ayrımcılığın ve eşitsizliğin ortadan kalkması ile sağlanabilir. Kadınların mücadelesi birçok ülkede demokratikleşme sürecinin itici gücü olmuştur. Ancak kadınlarımızın hala hak ettikleri yerde olmadığı bir gerçektir. Kadınlarımızın, toplumsal yaşamımızın onurlu bireyleri olarak, hayatın her alanında kendilerini göstermeleri, tüm olumsuzlukları ortadan kaldıracaktır. Şiddetin, argonun, töre cinayetlerinin, istismarların, ayrımcılığın olmadığı ve baskı içeren uygulamalarla karşı karşıya kalınmadığı bir dünya hepimizin en büyük arzusudur. Biz SMMMO kadın mali müşavirler olarak kazanılmış çağdaş haklar ve özgürlüklerle birlikte, yaşamın her alanında başarıyla yer almış kadınlarımızın, ayrımcılığın ve şiddetin kalktığı bir ortamda yaşamaları dileğiyle 8 Mart Dünya Kadın Günümüz kutlu olsun” dedi.

Açıklamanın ardından Van SMMMO Başkanı İbrahim Şahin ve yönetimi tarafından kadınlara gül takdim edildi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Beytepe Koleji öğrencilerinden basketbolda çifte galibiyet


Van Spor

Ünilig kış oyunlarında Atatürk Üniversitesi rüzgârı


Van Spor

Rize’de çifte şampiyonluk: Oltulu Erhan Şahin Azerbaycan yolcusu


Van Spor

Oltu’da yeni öğretmenevinin temelleri açılıyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor, Diyarbekir Spor’u ağırlayacak


Van Spor

Ata sporu cirit Erzincan’da yaşatılıyor


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri dönemi


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk affedildi


Van Spor

ÜNİLİG Muay Thai Türkiye Şampiyonası’nda BEÜ zirvede


Van Spor

Elazığ’da 9 bin öğrenciye yetenek taraması yapılacak


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi öğrencilerinden Türkiye şampiyonasında başarı


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi sona erdi


Van Spor

Erzurum GSİM’den ‘Fırsatları eşitliyoruz’ projesi


Van Spor

Elazığ’da geleneksel ezgilerle büyük rekabet


Van Spor

Oltu’da 6 köprülük dev yatırım hayata geçiyor


Van Spor

Hakkari’de Vatan Tepesi’ne zorlu kış tırmanışı


Van Spor

Oltulu taekwondocular Erzurum’dan madalyayla döndü


Van Spor

Kovancılarspor, Bölgesel Amatör Lig’e yükseldi


Van Spor

12 Bingölspor, seyircisiz maçta rakibini 7-1 mağlup etti


Van Spor

Bulanık Kopspor evinde kazandı


Van Spor

Erzincan 1. Amatör Küme’de yeni sezon heyecanı başladı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ