Van Sebze Meyve Hali esnafı yeni yer istiyor

Van Sebze Meyve Hali esnafı 10 yılı aşkındır Van’ın gündeminden düşmeyen sebze hali sorununun çözülmesini istiyor. Esnaflar yeni sebze halinin Van için elzem olduğunu söylediler.

Van Haberleri 23.09.2020 19:48:01 0
Van Sebze Meyve Hali esnafı yeni yer istiyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Mevcut sebze halinin 1991 yılında kurulduğunu ve artık ihtiyaca cevap veremediğini söyleyen esnaflar, yer sıkıntısından dolayı fazla ürün getiremediklerini belirttiler.

Mevcut sebze halinde dükkânların 70-80 metre kareden oluştuğunu belirten esnaflar, Van’a çok acilen yeni sebze halinin yapılması gerektiğini söylediler.

“BURADAKİ DÜKKÂNLARIMIZIN KAPASİTESİ YETMİYOR”

Mevcut Sebze Hali’nin yetersiz olduğunu belirten Bahattin Borak isimli esnaf, “20 yıldır bu işi icra ediyorum. Mevcut sebze halimiz 1991 yılında kurulmuş. Burada 87 tane komisyon işi yapan esnaf arkadaşımız var. Sebze hali kurulurken 400 bin nüfusa hitaben yapılmış. Şuanda Van’ımızın nüfusu 1 milyon 200 bine yakındır. Artık buradaki mevcut hal bunu kaldırmıyor. Buradaki dükkânlarımızın kapasitesi yetmiyor. Dükkânlarımız 70-80 metre kareden oluşuyor. Bundan dolayı çok ciddi sıkıntılar yaşıyoruz. Çok acilen yeni sebze haline ihtiyacımız var. Bu anlamda mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz. Bu konuyu belediye yetkilileriyle görüştük. Burada tek sorunun Çevre Yolu olduğunu söylediler” dedi.

“EN BÜYÜK SIKINTIMIZ YERİMİZİN KÜÇÜK OLMASIDIR”

Celalettin İpek’ten ise çile çekerek esnaflık yaptıklarını belirterek, “En büyük sıkıntımız yerimizin küçük olmasıdır. İstediğimiz şekilde mal getiremiyoruz. 3 araç mal satacağımız yerde 1 araç mal getirebiliyoruz. Acilen Van’a yeni bir sebze hali yapılması gerekiyor. Burada 5-6 bin insan sirkülasyonu var. Fakat yer sıkıntısından dolayı 3 araç mal satmamız gerekirken 1 araç mal satabiliyoruz. Çeşit getiremiyoruz. Burada ne kadar mal getirebilirsek bu belediyenin faydasına oluyor. Çünkü hale giren her araç başına belediyeye vergi veriyoruz. Burada yer sıkıntısı olduğu için çevre illerden esnafların birçoğu mallarını Batman’dan alıyor. Özellikle Hakkâri daha önce bizden mal alırken şimdi bizim yer sıkıntımız olduğu için ve fazla çeşit getiremediğimiz için onlarda Batman’dan mal alıyorlar. Bu sorunumuzun biran önce çözülmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“BİRAN ÖNCE VAN’A YENİ BİR SEBZE HALİNİN YAPILMASI GEREKİYOR”

Barış Tarlan ise “Yıllardan beridir süre gelen bir yer sıkıntımız var. Mevcut sebze hali artık yeterli gelmiyor. Van’ın nüfusu gün geçtikçe artıyor. Yer sıkıntısından dolayı da fazla mal getiremiyoruz. Biran önce Van’a yeni bir sebze halinin yapılması gerekiyor. Bu konuda yetkililerin harekete geçmesini bekliyoruz. Bu konuyu birkaç kez belediye yetkilileriyle görüştü. Yeni sebze halinin çevre yoluna bağlı olduğunu söylediler. Van için zaruri olan bu ihtiyacın biran önce giderilmesini bekliyoruz” diye konuştu.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem