Van SDİ’den Mısır zindanlarındaki masumlara mektup

Van Sivil Dayanışma İnisiyatifi (van Sdi) “10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü” Kapsamında Mısır Zindanlardaki Masumlara Mektup Yazdı.

Van Haberleri 10.12.2019 13:22:47 0
Van SDİ’den Mısır zindanlarındaki masumlara mektup
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 10.12.2019 13:22

Van Sivil Dayanışma İnisiyatifi (Van SDİ), “10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü” kapsamında Mısır zindanlardaki masumlara mektup gönderdi.

Van’da 54 sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek oluşturduğu Van SDİ üyeleri, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü çerçevesinde İHH Van Şubesinde buluştu. Burada “Mazlumlar İçin Dayanışma Zamanı” konulu bir basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasını okuyan Van SDİ Dönem Sözcüsü Ali Ramazan Güler, temel hakları güvence altına almak üzere İnsan Hakları Evrensel Beyannamesinin ilan edilişinin üzerinden 71 yıl geçtiğini anımsattı. Güler, “Kendini tüm insani değerlerin merkezi olarak gören Batı; bugün yabancı düşmanlığı, Müslüman karşıtlığı ve nefret suçları girdabına girmişken, dünyanın diğer ülkelerde sivillere yönelik her türlü ihlal ‘güvenlik’ perdesi altında meşrulaştırılmaktadır. Bu ülkelerin başını yine Doğu Türkistan, Mısır, Suriye ve Filistin çekmiştir. Mısır rejimi, cezaevlerinde çoğu İhvan üyesi siyasi gruplardan tutuklu insan sayısının 40 binin üzerinde olduğu bilinmektedir. Yüzlerce kişiye idam cezası verilmiş ve maalesef bu idamların bir kısmı ailelere bile haber verilmeden infaz edilmiştir. Seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ise, 7 yıllık işkence ve kötü muameleye daha fazla dayanamayarak bu yıl mahkemede duruşma esnasında hayatını kaybetmiştir” dedi.

İnsan Hakları Günü’nde dünyanın insan hakları karnesine bakıldığında özellikle Müslümanların yaşadığı bölgelerde insan eliyle üretilmiş felaketlerin azalmadığını aksine arttığını dile getiren Güler, bu gidişatı değiştirip karamsar tablodan kurtulmanın yolu, adil bir küresel düzen kurmaktan geçtiğini belirtti. Güler, bunun için de tüm mazlumların ortaklaştığı sivil dayanışma zamanının geldiğini kaydetti.

Van SDİ üyeleri, basın açıklamasının ardından yazılan mektupları Mısır’a göndermek üzere PTT’ye teslim etti.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

Bingöllü milli atlet maratonda birinci oldu


Van Spor

Serkan Özbalta: "Beni memnun eden şey oyuncuların pes etmemesiydi"


Van Spor

Elazığ’da amatör maçta kavga


Van Spor

Sefer Yılmaz "Üst sıralardaki yerimizi korumak istiyoruz"


Van Spor

U14 Türkiye Şampiyonası’nda Malatya’yı Doğanşehir Belediyespor temsil edecek


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ