Van Park AVM’de Ali Cengiz oyunları

Cumhuriyet Caddesi’nde yapıldığı günden bu yana gündemden bir türlü düşmeyen Van PARK AVM’de acı gerçekler ortaya çıktı. Daha önce belediyeden 75 dükkânı kiralayan Kadriye isimli bir bayan, dükkanları 10 yıllığına kiraya verdi

Van Haberleri 10.01.2021 21:20:24 0
Van Park AVM’de Ali Cengiz oyunları
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Basın mensuplarıyla bir araya gelen Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Park AVM’de yaşanan olaylara açıklık getirdi. Haberin okuyunca, gözlerinize inanamayacaksınız…
Van Valisi ve Van Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez Park AVM üzerinden dönen Ali Cengiz olaylarını tek tek açıkladı ve bunları destekleyenlere sitemde bulundu.

Van’ın kalbinde kurulan Park AVM’nin arkasında Kardiye, Yılmaz Kılıç, Orhan Özdek, Ali Aslan, Rıza, Adil Aslan ve deştikçe altında birileri çıktı. Vali Bilmez, birilerinin Park AVM’ye çökmeye çalıştığını belirterek, bir Kadriye ile bir Yılmaz’ı bir daha yaratmayacaklarını açıkladı.

“KADRİYE VE EKİBİYLE MAHKEMELİK OLDUK”

Park AVM’deki acı gerçekleri tek tek açıklayan Vali Bilmez, “Ben geldiğimde burada seçimden önce Kadriye diye bir bayan, belediyenin 75 dükkânını 3 yıllığına kiralamış. Ama o 3 yıllığına kiralamasına rağmen, o bazılarına 10 yıllığına kiraya vermiş. Oysa onun yetkisi 3 yıl. 2 yıla yakın bir zaman geçmesine rağmen, bir lira belediyeye kira ödememiş. Biz buna dava açtık ve bununla uğraştık. Bununla uğraşınca karşımıza Yılmaz Kılıç çıktı ve bize buranın sahibi benim dedi. Daha sonra Rıza diye biri çıktı. Oda buranın %25’i benim dedi. Müteahhit başka bir şey dedi. Daha sonra Orhan Özdek, Ali Aslan çıktı. Seçimden önce Kadriye ve ekibi burayı faaliyete geçirmeye çalışmışlar. Belediye ve valilikte biran önce burası faaliyete geçsin diye, baya bir gayret göstermiş. Buradaki mülk sahipleri de seçimden önce açılmasın ve birileri malzeme yapmasın diye epeyce bir gayret göstermişler. Kadriye mülk sahiplerinden aldığı yakıt, elektrik ücretlerini de ödememiş. Esnaflar bizi biran önce Kadriye’den kurtarın dedi. Kadriye 3 yıllığına kiraladığı dükkânı alt kiracıya 10 yıllığına kiralamış. Binanın iskân ruhsatı da hala alınmamış. Valiliğin desteğiyle de iskân ruhsatı ve elektrik borcunu verdik. Kadriye ve ekibiyle mahkemelik olduk. Daha sonra Yılmaz Kılıç’ın avukatı olan Avukat Mehmet Yıldız ile 8-9 defa bir araya geldik. Gelin sizin kiraya verdiğiniz dükkânların kirasını verin bize, kiraya veremediğiniz yerleri ve ortak gideri de biz karşılayalım dedik. Yanaşmadılar” dedi.

“DEŞTİKÇE ALTINDA BİRİLERİ ÇIKTI”

Bu ekibin kendilerini mahkemeden vazgeçirmek için ailesinden ve birçok kesimden kişiyi devre soktuklarını belirten Vali Bilmez, “Bu süreçte birçok kişi devreye koydular. Bir gün Bingöl’de şeyhlik yapan bir adamı da 4 defa buraya getirdiler. Şeyhe sende mi buraya ortaksın dedim. Deştikçe altında birileri çıktı. Daha sonra Ali Aslan, Orhan Özdek ve Adil Aslan, dediler ki siz bu Kadriye güllerden yönetimi alın, yönetimi bize verirseniz, biz bu Park AVM’yi işletiriz. Siz karar alın sizin payınıza düşen ödeme neyse siz yapın, bizde kendi payımıza düşeni yaparız dediler. Ali Aslan ile Orhan Özdek biz hepsine kefiliz ve oradaki herkesi tanıyoruz dediler. Biz Kadriye’ye, Yılmaz’a güvenmedik. Siz bize destek verirseniz biz yaparız dediler. Bizim SGK’ya 480 milyon bir borcum var. Orayı SGK’ya değerinin üzerinde satıp, borcumuza karşılık verelim dedik. Öyle bir ali, cengiz oyunu yaptılar ki, bizim daha önce 170 milyon değer biçtiğimiz dükkânlarımızı, gelen değerlendirme uzmanları, 80 milyon değer biçtiler. Bu değer çıkınca da SGK’ya vermekten vazgeçtik. Bizim niyetimiz oradaki dükkânları en az 200 milyonun üzerinde SGK’ya verip, borcumuzu kapatmaktı. Onlar bize burayı siz satışa çıkarın, biz alalım. Bizde 20-30 tanesi satabilirsek iyi olur dedik” diye konuştu.

“BİR KADRİYE İLE BİR YILMAZ’I BİR DAHA YARATMAYACAĞIM”

Bu ekibin bizim çocuklarımızın geleceğini satıyorlar diye yaygara koparmaya başladığını belirten Vali Bilmez, “Satış işlemlerine başladık, bunlar bu sefer hem HDP’ye, hem AK Parti’ye gittiler. Bizim çocuklarımızın geleceğini satıyorlar dediler. Orası bir anda çocukların geleceği oldu. Zaten %79’u satılmış. Benim kişisel kanaatim, belediye dükkân işletmemelidir. Bizim dükkânlarımız doğrudan, Ali’ye, Veli’ye verme şansımız yok. Bende buradaki ve geçmiş tecrübeme dayanarak, hiçbir dükkânımızı başkasına kiraya vermek üzere bir kiracıya vermeyeceğiz. Kiracılar direkt belediyenin kiracısı olmak istiyor. Biz Kadriye’nin, Yılmaz’ın, Orhan’ın kiracısı olmayalım. Kim kiracı olacaksa, belediyenin kiracısı olsun. Hiçbir dükkânımızı toplu bir şekilde kimseye vermeyiz. Bir Kadriye ile bir Yılmaz’ı bir daha yaratmayacağım. Orhan Özdek ve Ali Aslan’da kendi dükkânlarımız bırakıp, hepsi belediye dükkânına müşteri arıyorlar. Önce kendi dükkânınıza müşteri bulun. Bunu Yılmaz’a peşkeş çekmediğimiz gibi, Ali Aslan’a da, Orhan Özdek’e de peşkeş çekmeyeceğiz. Birileri resmen belediyeyi soymaya çalışıyor. Ama herkeste bunlara sahip çıkmaya çalışıyor” ifadelerini kullandı.

“YILMAZ GÜL ORAYA ÇÖKTÜLER VE HALA MAHKEMELİĞİZ”

Birilerinin Park AVM’ye çökmeye çalıştığını belirten Vali Bilmez, “Birileri oraya çökmeye çalıştı. Yılmaz gül çöktüler ve hala mahkemeliğiz. Ayda 660 bin lira para vermeleri gerekirken, belediyeye bir lira vermemişler. Bunlar milletten kira da topladılar. Elektrik, doğalgaz borcunu da ödemediler. Onları da bize miras bıraktılar. Şimdi birileri onun yerine geçmeye çalışıyor. Yeni Kadri’ye getirecekler, ona verecekler, onun arka perdesinde yine Kadriye sembolik olacak. Nasıl arkasında Rıza çıktıysa, nasıl Yılmaz çıktıysa, nasıl şeyh çıktıysa, nasıl mafya çıktıysa, onun arkasında da bu çıkacak. Ticaret odası bunlar için arıyor. Bende buna üzülüyorum. Van gerçekten bu kadar sahipsiz olmamalıydı. Birileri belediyeye çökmeye çalışıyor, ama herkeste onlara sahip çıkıyor. Mustafa Avcı, Bedia Özgökçe, AK Parti herkes bunlara sahip çıkıyor. Bundan dolayı ikili takılanların bu memlekete verdiği zararı, hiçbir Allah’ın kulu vermedi. Hiçbir dükkânı toplu bir şekilde kimseye vermeyeceğiz. Buna müsaade etmeyeceğiz. Birileri bunun peşinde. Bu AVM üzerinden gerçekten birileri bir vurgunun peşindedir. Artık başka çaremiz kalmadı. Sülalemde adam bırakmamışlar kapısını çalmışlar” dedi.

“BİR ÖNCEKİ YÖNETİM ÇARPTI, MEVCUTLARDA ÇARPMANIN PEŞİNDELER”

Birilerinin kendisine vazgeçirmek için ailesini şeyhleri dahi devreye sokmaya çalıştıklarını belirten Vali Bilmez, “Diyor ki bizim yukarıda sinema var, bizim sinemayı sizin dükkanla değiştirelim. Paylaşım 2-3 yıl önce yapılmadı mı? Benim babam imamdır, sinema günaha giriyor diyor. Sinema dediği yerin 10 liralık değeri var, bizim dükkânın 40 liralık değeri var. Siz bizi enayimi sanıyorsunuz. Her gün tefeciliğin alasını yapıyorsunuz, sinema işletmekten de günaha girmemek için fırıldak çeviriyorsunuz. Müteahhittin bize ödeme yapması gerekiyor. Oda aşağıdaki otoparkın yarısı belediyenindir, yarısı da oradaki 79 dükkânın yeridir. Belediye bu otoparkı satın alsın. Siz gerçekten bizi enayimi sanıyorsunuz. Her biri bir yerden çarpmaya çalışıyor. 2 gün önce de bizim Bingöl milletvekillerinden biri de, ona da gitmişler. Kendisine şeyhten sonra sıra sana mı geldi dedim. Eniştem Solhan’da Merkez Camii imamı, onu da gitmişler. Enişte sende mi buranın ortağısın dedim. Sonra benden özür diledi. Artık gerçekten İllallah ettim. Bir önceki yönetim çarptı, mevcutlarda çarpmanın peşindeler” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Van Postası Gazetesi
 


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem