Van OSB’de sokak havanları unutulmadı

Van organize Sanayi Bölgesi (Van OSB)Yönetim Kurulu Başkanı Memet Aslan başkanlığında, kentte süren kar yağışında yiyecek bulmakta zorlanan sokak ve yaban hayvanları için doğaya yem ve mama bırakıldı.

Van Haberleri 11.02.2020 12:09:37 0
Van OSB’de sokak havanları unutulmadı
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Van Organize Sanayi Bölgesi Sokak ve yaban hayvanlar için çalışma başlattı. Ekipler, havaların soğumasıyla birlikte OSB Bölgesine yaban hayvanları için yem bırakırken, ekmek israfına karşı da mücadele başlattı.

Van Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Memet Aslan, “Kar yağışı nedeniyle yiyecek bulmakta zorluk çeken sokak hayvanları için bir çalışma başlattıklarını söyledi. Aslan, “Kış ayından dolayı sokak hayvanlarımız yiyecek bulamıyor, ya donarak, ya da açlıktan ölüyorlar. Biz de Van OSB olarak kentte fırınları gezerek bayat ekmekleri toplayıp sokak hayvanlarının bulunduğu alanlara bırakıyoruz. Bütün vatandaşlarımızın böyle bir çalışma yapmasını bekliyoruz, tüketemediğimiz ve bayatlayan ekmekleri çöpe atacaklarına sokak hayvanlarına versinler, burada hem bir israfın önüne geçmiş, hem de sokak hayvanlarını bu soğukta aç bırakmamış oluruz.” dedi. 

Kaynak: Van Postası Gazetesi
 


Anahtar Kelimeler: