Van OSB Başkanı Aslan neyi yalanladı?

Van OSB Yönetiminin usulsüz ve hukuksuz kararlar aldığı yönündeki müracaatı haklı bulan ve olağanüstü genel kurulun toplanması kararı veren Van 2. Asliye Hukuk Mahkemesi, bunun için de kayyum atadı. Bunun üzerine açıklama yapan OSB Ba?

Van Haberleri 7.11.2018 21:41:30 0
Van OSB Başkanı Aslan neyi yalanladı?
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 07.11.2018 21:41

Ziya Türk'ün Haberi

 

Van OSB Yönetiminin usulsüz ve hukuksuz kararlar aldığı yönündeki müracaatı haklı bulan ve olağanüstü genel kurulun toplanması kararı veren Van 2. Asliye Hukuk Mahkemesi, bunun için de kayyum atadı. Bunun üzerine açıklama yapan OSB Başkanı Mehmet Aslan neyi yalanladı?

 

Van 2. Asliye Hukuk Mahkemesi 02 Kasım 2018 tarihinde aldığı karar ile 01 Aralık 2018 tarihinde Van Organize Sanayi Bölgesi'nde olağanüstü genel kurul yapılmak üzere kayyum ataması yaptı.

 

OSB’YE NEDEN KAYYUM ATANDI?

OSB Yönetiminin aldığı kararların ve uygulamaların ilgili mevzuata göre uygun olmadığı, 133 sanayicinin ortak malı olan ortak kullanım parseli üzerinde üyelerden habersiz karar alındığı için üyeler olağanüstü genel kurul çağrısı yapmıştı.

 

OSB Yönetiminin genel kurul çağrısının gereğini yerine getirmemişti. Bunun üzerine olağan üstü genel kurul çağrısı yapan üyelerin müracaatı üzerine 2. Asliye Hukuk Makkemesi  02 Kasım 2018 tarihinde olağan üstü genel kurulu toplama kararı aldı. Genel Kurul iş ve işlemlerini yürütmek üzere de bir kayyum atadı. Kayyum 05 Kasım 2018 tarihinde OSB Müdürlüğü’ndeki ofiste görevine başladı.

 

ŞEMSETTİN BOZKURT NE DEMİŞTİ?

Bu gelişme üzerine önceki dönem OSB Yönetim Kurulu Başkanı Şemsettin Bozkurt, “Yönetimin yaptığı usulsüz ve hukuksuz işlemlerin görüşülmesi için genel kurulu toplamak üzere kayyum atanması için mahkemeye başvurduk. Mahkemeyi kazandık ve Van OSB’de resmen kayyum dönemi başladı. Mahkeme tarafından belirtilen tarih olan 01 Aralık 2018 tarihinde genel kurulumuz toplanacak” şeklinde açıklama yaptı.

 

OSB BAŞKANI MEHMET ASLAN NEYİ YALANLADI?

Kayyum ataması haberlerinin haber sitelerinde ve sosyal medyada yer alması üzerine OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan bugün yaptığı açıklamada “Van 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin olağanüstü genel kurul kararı seçimli değil. Mahkemenin belirttiği gündem ile toplanacak ve 10 Şubat 2022’ye kadar görevimizin başındayız. Burası kimsenin malı değil, dolayısıyla algı oluşturularak yönetim kurulu ve mütevelli heyetimizin yıpratılmasına izin vermeyelim” dedi.

 

OSB BAŞKANI ASLAN AÇIKLAMA YAPARKEN NEDEN TEDİRGİNDİ?  

OSB Başkanı Mehmet Aslan’ın yaptığı açıklamayı değerlendiren önceki dönem OSB Başkanı Şemsettin Bozkurt, “Hukukun verdiği karara karşı neden bu kadar tepki gösterdiler? Kendilerini doğru ve haklı görüyorlarsa mahkemenin olağanüstü genel kurulu toplamak üzere kayyum atayan kararını bu kadar tedirginlikle ve tepki ile karşılamalarını anlayamıyorum. OSB’nin aldığı bazı kararların hukuki olmadığını ispat etmemiz üzerine mahkeme 01 Aralık 2018 tarihinde genel kurul yapılması kararı verdi. Genel kurulun yapılabilmesi için de bir kayyum atadı. Hukukun bu kararına karşı, OSB Başkanının tedirgin ve tepkili bir şekilde açıklama yapması büyük bir talihsizliktir” dedi.

 

OSB BAŞKANININ AÇIKLAMASINA SANAYİCİ NEDEN KATILMADI?

OSB Başkanının yaptığı açıklamaya sanayicinin ilgi göstermediğine de değinen Şemşettin Bozkurt, “OSB Başkanının yaptığı basın açıklamasında fotoğrafa kalabalık bir görüntü verildi. Toplanan 30 kişilik grupta,  Van OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ortaklarının 5-6 kişilik bir kısmı dışında hiçbir sanayici katılmadı. Katılanların bir bölümü OSB Başkanı Mehmet Aslan’ın akrabaları, diğer bölümü ise Van OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü ve öğretmenleridir. Açıklama yapılırken mahkeme tarafından kayyuma yardımcı olmak üzere görevlendirildiğim için OSB Müdürlüğü’nde bulunuyordum. Bu nedenle katılanları gördüm ve isim isim tanıyorum. Artık bu konuda çok söz söylemeye gerek yok, genel kurul süreci işliyor ve son sözü Van OSB’de faaliyet gösteren 133 sanayici söyleyecek” dedi.

Kaynak : www.vanpostasigazetesi.com

 

Van OSB'ye Kayyum Atandı

OSB Başkanı Aslan’dan ‘kayyum’ açıklaması

 

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Manisa FK: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - Sarıyer: 0


Van Spor

Elazığspor yönetimi, taraftar grup liderleriyle buluştu


Van Spor

Hakan Canbazoğlu Elazığspor’da


Van Spor

Fernando Andrade, Erzurumspor FK’da


Van Spor

Göztepe Hatice Akbaş Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda yeni dönem eğitimleri


Van Spor

Elazığlı sporcu U16 milli takım kampında


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bir galibiyet serisi yakalayıp, üstleri zorlamamız lazım"


Van Spor

Elazığspor’da Kaleci Muammer sözleşmesini feshetti


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’un milli gururları Başkan Taşkın’ı ziyaret etti


Van Spor

Kaymakam Uzun, Türkiye şampiyonunu ziyaret etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ