Van Ortanca kaynaklı korona vakaları kontrol altına alındı

Van’ın İpekyolu İlçesi Ortanca Mahallesi’nde Eraygen ailesinin düzenlediği ve Muhtar Mehmet Nuri Yönten'in de göz yumduğu kaçak taziye nedeniyle korona virüs vakaları Van’da tırmanışa geçmişti. Zamana karşı yarışan filyasyo

Van Haberleri 13.05.2020 01:52:26 0
Van Ortanca kaynaklı korona vakaları kontrol altına alındı
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL/ Ziya Türk'ün Haberi

Van’ın İpekyolu İlçesi Ortanca Mahallesi’nde Eraygen ailesinin düzenlediği ve muhtarın da göz yumduğu kaçak taziye nedeniyle tırmanışa geçen korona virüs vakalarının artış hızı, filyasyon ekibinin vakaları ve temaslı kişileri tespit etmek için zamana karşı dedektör gibi yaptığı çalışma ile kontrol altına alındı.

ORTANCA KAYNAKLI SALGIN KONTROL ALTINDA
Temaslı kişi taramasını 6’sı Van merkezde, 6’sı da kırsalda olmak üzere 12 mahallede tamamlayan filyasyon ekibi 5.123 kişiyi ev karantinasında takip altına aldı. Filyasyon ekiplerinin zamana karşı yarışarak yaptığı zahmetli ve başarılı çalışmalar sonucunda tespit edilen vakalar tedavi altına, temaslı kişiler de ev karantinasına alınarak, Ortanca Mahallesi kaynaklı salgının yayılma zinciri de kırılmış ve kontrol altına alınmış oldu.

ORTANCA KAYNAKLI VAKA ARTIŞ HIZI DÜŞTÜ
Kaçak taziyeden bu yana günlük vaka artışı ortalama 10 olan Ortanca Mahallesi’nde, bugün yeni 2 vaka tespit edildi. Önceki gün Ortanca Mahallesi’nde 101 olduğu açıklanan vaka sayısı 103’e, Van il genelindeki vaka sayısı da 390’dan 393’e yükseldi. 

EV KARANTİNASINDA OLANLAR KURALLARA UYSUN
Van'da İstanbul ve batı illerinden gelen ve 14 günlük ev karantinasına alınan kişi sayısı korona virüs salgınının başladığı günden bu yana 45 bini buldu. Bugün itibariyle ev karantinasında olup takibi yapılan 11 bin 500 kişi bulunuyor. Van'da korona virüsün yayılmasını önlemek için ev karantinasında olanların izolasyon kurallarına uymaları, aile üyeleri dahil olmak üzere çevresindeki kişilerle temas kurmamaları büyük önem taşıyor. İzolasyon kurallarına uymayanların virüsü bulaştırdığı kişilerin başında ise aile üyeleri ve çevresindeki sevdikleri oluyor. Bu nedenle ev karantinasında olanlar ile aileleri izolasyon kurallarına uyması büyük önem taşıyor..

Kaynak: Van Postası Gazetesi
 


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem