Van Ortanca'daki kaçak taziye nedeniyle 1 mahalle daha karaninaya alındı

Van'ın ipekyolu ilçesi Ortanca Mahallesi'nde Eraygen ailesinin yapıtığı ve Muhtar Mehmet Nuri Yönten'in de izin verdiği kaçak taziyeye katılan Özalp'in Eğribelen Mahallesi'ne giden bir kişi ile temas kurduğu kişinin

Van Haberleri 10.05.2020 15:31:44 0
Van Ortanca'daki kaçak taziye nedeniyle 1 mahalle daha karaninaya alındı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van'ın ipekyolu ilçesi Ortanca Mahallesi'nde Eraygen ailesinin yapıtığı ve Muhtar Mehmet Nuri Yönten'in de izin verdiği kaçak taziye nedeniyle Van Merkez'de 11 mahlallede de görülen korona virüs pozitif vaka sayısı 84'e yükseldi. 

Taziyeye katılan Özalp'in Eğribelen Mahallesi'ne giden bir kişi ile temas kurduğu kişinin de korona virüs testi pozitif çıkması üzerine mahallede karantina uygulaması başlatıldı. Kaçak taziye nedeniyle karantina uygulanan mahalle sayısı 5'e çıktı.

MUHTAR VANLILARDAN ÖZÜR DİLEMEK YERİNE ABA ALTINDAN SOPA GÖSTERİYOR
Kaçak taziye yapılmasına izin verdiği için görevden alınan Muhtar Mehmet Nuri Yönten, haberi yapan gazeteleri, ajansları ve haber sitelerini arayarak mahalle baskısı uygulamaya çalışıyor. Muhtar neden olduğu kötü sonuç nedeniyle tüm Vanlılardan özür dilemek yerine, suçunu bastırmak için aba altından sopa göstermeyi tercih etti.

Van Valiliği karantina uygulanan mahalleler ile ev karantinası uygulanan kişiler hakkında bir açıklama yaptı. 

EĞRİBELEN MAHALLESİNE KARANTİNA UYGULAMASI
Valilikten yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı; 
İlimiz Ortanca mahallesinde kurulan taziye sonrası taziyeye katılanlara yönelik yapılan çalışmalar sonrası koronavirüs (Covid-19) testi pozitif çıkanların sayısı 84 oldu. 
Ortanca Mahallesindeki taziyeye katılıp Özalp’ın Eğribelen Mahallesi’ne giden 1 kişinin ve bununla temas kuran 1 kişinin  (toplam 2 kişi) koronavirüs testi pozitif çıktı. 
Bunun üzerine İlçe Hıfzıssıhha Kurulunca alınan kararla Eğribelen Mahallesinde karantina uygulaması başlatıldı. 

VAN'DAKİ KARANTİNA BÖLGELERİNİN SON DURUMU
Başkale İlçesi Esenyamaç, Albayrak, Örmetaş Mahallesi ve Poyrazalan mezrası, Gürpınar İlçesi Günbaşı, Umut Mahallesi ve Üzengi Mezrası, İpekyolu İlçesi Ortanca, Karakoç, Gövelek, Arıtoprak Mahalleleri, Bostaniçi Mahallesi Ertuş caddesi 1,2,3,4. Sokaklar, Cevdet Paşa mahallesi Selçuklu Sokakta 1 apartman, Selimbey Mahallesi Üçevler Sokakta 1 apartman, Selimbey Mahallesi Dabbağolu sokak, Çaldıran İlçesi Salahane Mahallesi. 

Tedbir amaçlı gözlem altında karantinaya alınan vatandaşların sayısı toplam 40 bin. 

Şu anda gözlem altında olan 10 bin.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler: