Van Müftüsü Ömer Keskin’den Camiler ve Din Görevlileri Haftası mesajı

Van İl Müftüsü Ömer Keskin, her yıl 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla açıklamalarda bulunarak, bu yılki temalarının ‘Cami ve İlim’ olduğunu söyledi.

Van Haberleri 5.10.2020 19:52:16 0
Van Müftüsü Ömer Keskin’den Camiler ve Din Görevlileri Haftası mesajı
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Van İl Müftüsü Ömer Keskin, din görevlilerinin kendilerine gelinen kimseler olduğunu belirterek, onların bizim doğumdan ölüme kadar hayatımızın içinde ayrılmaz bir parça olduğunu ifade etti.

Cami merkezli hayatın içerisinde din görevlerinin yer aldığını ve onların din gönüllüleri olduğunu belirten Müftü Keskin, din görevlilerinin gönüllülük esasına göre hareket ettiğini söyledi.

“CAMİ KÂBE’NİN BİRER ŞUBELERİDİRLER”

Camiler ve Din Görevlileri Haftasının her yıl 1-7 Ekim tarihleri arasında kutlandığını belirten Müftü Keskin, “Bu yılki temamızda ‘Cami ve İlim’ temasıdır. İlk 86 yılında başladığında Camiler Haftası olarak başlamıştı. Daha sonra Camiler ve Din Görevlileri Haftası olarak kutlanmaya başladı. Cami insanları bir araya getiren, daha çok Müslümanları bir araya getiren manasındadır. Hz. Peygamber (SAV)’de, kendisinden önceki peygamberlerde görevlendirildikleri zaman ilk yaptıkları işlemlerden birisi bir mabettir, bir toplanma merkezidir. Her birisi dünyanın da bir merkezi olan Kâbe’nin birer şubeleridirler. Mekke döneminde Darulerkam dediğimiz Erkam’ın evini Hz. Peygamber kendisine gelen vahiy merkezli öğretiyi anlatmada bir merkez olarak yapmıştır. Medine’ye hicret ettiği zamanda ilk işi Mescidi Nebi’nin temellerini atmak ve yapmak olmuştur. Bizim camilerimizde temelde ona dayanarak yapılır” dedi.

“ONLAR BİZİM DOĞUMDAN ÖLÜME KADAR HAYATIMIZIN İÇİNDE AYRILMAZ BİR PARÇADIRLAR”

Cemaati camiye çekenlerin din görevlileri olduğunu belirten Müftü Keskin, “Camilerimizde biz hem insanlarımıza, bir yandan ibadetin fiili şeklini gösterir yaptırırız ve onun yanı sıra birde onların günlük ihtiyaçlarını, günlük sorunlarını cevaplayacak şekilde vaaz ve nasihatlerle veya imam odamızda bir köşede oturarak gelip sorusunu sorabilecek kişilere de imkan sağlamış oluyoruz. Yazın çocuklarımıza Kur’anı, ilmihali bilgileri öğretme merkezi yapıyoruz. Kucaklayıcı ve insanların hayatlarının her taraflarını kuşatıcı bir merkezdir. Camilerimizin imarı, birde inşası var. İnşası insanların camiye gelmesidir. Orada asıl ışığın kaynağı insanlardır. Cemaatin olmasıdır. Cemaati de o camiye çeken din görevlileridir. Din görevlilerimiz olmazsa sadece o mabet hayatta 4 duvar halinde kalır. Onun devamlılığını sağlayan bizim din görevlilerimizdir. Din görevlilerimiz kendilerine gelinen kimselerdir. Onlar bizim doğumdan ölüme kadar hayatımızın içinde ayrılmaz bir parçadırlar. Doğarken kulağımıza ezan okuyan, belki ismimizi ilk defa zikreden onlardır” ifadelerini kullandı.

“TOPLUMUMUZDA DİN GÖREVLİLERİ PEYGAMBERİN VARİSİ OLARAK GÖRÜLMEKTEDİR”

Cami merkezli hayatın içerisinde din görevlerinin yer aldığını söyleyen Müftü Keskin, “Evliliğimizde, ölümümüzde, zor günümüzde, mutlu günümüzde yanımızda hep din görevlileri var. Cami merkezli hayatın içerisinde din görevleri yer almaktadır. Aslında onlar din gönüllüsü kardeşlerimizdirler. Gönüllülük esasına göre hareket ederler. İmdadımıza yetişen din görevlileridir. Onları da yılda bir kez bu hafta içerisinde hatırlayacağız. Toplumumuzda din görevlileri peygamberin varisi olarak görülmektedir. Din görevlilerimize değer verenlere teşekkür ediyorum. Mutlaka kendi değerini bilmeyen insanlar da vardır. Din görevlileri olarak, hademey-i hayrat olarak her daim bu camilerimiz ve camilerimizin dışında da insanlarımızın yanında olacağız. Onları mukaddes değerler niteliğinde yetiştireceğiz. Milletimize, vatanımıza, ilimize, hayırlı insan olmaları için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Çünkü bizi ahirette kurtaracak olan can simidi de budur. Resulullah’ın dediği gibi insanların en iyisi insanlara faydalı olandır. Din gönüllüsü de zaten faydalı olan kimse olmalıdır” diye konuştu.

“GAYE İNSANI EN İYİ ŞEKİLDE YETİŞTİRMEK, FAYDALI VE SALİH BİR İNSAN HALİNE GETİRMEKTİR”

Din görevlilerinin ellerinden gelen bütün çabayı sarf ettiğini belirten Müftü Keskin, “Bunun yanı sıra birde bizim Kur’an kurslarımız var. Kur’an kurslarımızda bizim hanımlara yönelik çalışmalarda canla, başla çalışan Kur’an Kursu hocalarımız var. Bu hafta aynı zamanda onları da kapsamaktadır. Onlarda bizim aile huzurumuzun olması için, evlatlarımızın en işi şekilde yetişmeleri için sözleşmelisi ile kadrolusu ile fahrisi ile canla, başla çalışmaktalar. Onlarda ellerinden geldiğince gayret göstermektedirler. Hz. Ayşe’nin yaptığı işi, Hz. Fatma’nın yaptığı için yapmaktadırlar. Gaye ve amaç birdir. Gaye insanı en iyi şekilde yetiştirmek, faydalı ve salih bir insan haline getirmektir. Yüce Allah’tan temennimiz bizi hademey-i hayrattan yani kendi dinine hizmet eden kullar olarak yetiştirdiğinden dolayı kendisine minnettarız ve şükürdarız. Bizler kendi kitabımızı, kendi peygamberimizi ve diğer mukaddes değerlerimizi iyi iyi şekilde öğrenip, özümseyeceğiz ve her kalbin atışında kan nasıl vücudun bütün damarlarına pompalanıyorsa bizlerde o kalp atışı gibi toplumun içerisinde attığımız an o toplumda selahiyete ermiş olacaktır. İşimiz zor, yüce Allah bize yar ve yardımcı olsun” dedi.

“DESTANSI ÇALIŞMALAR YAPTILAR”

Din görevlilerinin pandemi döneminde de önemli işlere imza attığını söyleyen Müftü Keskin, “Din görevlisi ta doğumdan ölüme kadar bizimle birliktedir. Bizim en sıkıntılı dönemlerimizde de yanımızdalar. Bir cenazemiz, hastamız olduğu zaman yanımızdalar. En sevinçli günümüzde de yanımızdalar. Bizlerde bu toplumun bir parçasıyız. Pandemi sürecinde de din görevlilerimiz önemli bir görev üstlendiler. Vefa Destek Grupları içiresinde yer aldık. Bunun yanı sıra Türkiye Diyanet Vakfı şubelerinin gönüllüleri içerisinde yer aldık. Kendi mahallesinde, kendi çevresinde ve kendi köyünde şahsi olarak çalışan, gayret eden hocalarımız, hoca hanımlarımız oldu. Destansı çalışmalar yaptılar. Yaptıkları çalışmaları göz ardı edemeyiz. Hocalarımız üstün gayret gösterdiler. Bundan dolayı hepsine müteşekkiriz. Van’da toplamda kadrolu ve sözleşmeli olarak bin 890 tane görevlimiz var. Bin 420 camimiz var. 19 tane yatılı Kur’an kursumuz var. 298 tane de ihtiyaç odaklı Kur’an kursumuz var. Bu bin 890 kişi salgın hastalık döneminde camisinde ezan okuyama devam etti. Aynı zamanda ezandan hemen sonra kendisine verilen görevi yapıp insanlara yardımcı oldu. Şuanda da zaten filyasyon ekipleri içerisinde, mahalle denetim ekipleri içerisinde, kaymakamlıklardaki çağrı açık kapılarda yine bizim kendi din görevlilerimiz, Kur’an kursu hocalarımız var. Diyanet Başkanlığı, Müftülük olarak yine vatandaşlarımızın tüm ihtiyaçlarını gidermek için çalışıyoruz. Bu vesile ile tüm görevlilerimizin Camiler ve Din Görevlileri Haftasını kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Bölgeden resmen fışkırıyor ama Türkiye giremiyor! Cihat Yaycı sitem etti: Defalarca söyledim


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem