Van motifleri dünyaya tanıtılacak

Van’ın motifleri ‘Yedi Bölge El Ele’ projesi ile dünyaya tanıtılacak.

Van Haberleri 25.12.2017 09:49:57 0
Van motifleri dünyaya tanıtılacak
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 25.12.2017 09:49

Vestel Mesleki Teknik Anadolu Lisesi, ‘Yedi Bölge El Ele’ projesi çerçevesinde ünlü Moda Tasarımcısı Hüseyin Küçük’ü öğrencilerle bir araya getirdi. Okulda düzenlenen seminerde öğrencilere hitap eden Küçük, giyimin önemine değindi. Öğrencilere; insanın önce kendisini keşfetmesi gerektiğinin altını çizen Küçük, kız meslek liselerinde okul performanslarının artırılması, öğrencilerin özgüven kazanmaları, meslek liselerinin markalaşması konularına da değindi. Van motiflerinin değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Küçük, “Biz Van’ın orijinal kültürünü, örf ve adetlerini modern dünyaya sevdirip, buradaki öğrencilerin de önünü açmak için buradayız” dedi.
İlk defa geldiği Van’a hayran kaldığını, ancak insanların batıya özenip giyinmelerine bir anlam veremediğini dile getiren Küçük, “Ben Van’ı çok soğuk ve çok soyut buldum. Hiçbir örf ve adet yok. Batı hayatını gördüm burada. Orijinal Van’ı hiç göremedim. Kızlarımız taytlı dolaşıyor. Ben hiç organik Van yemeğini de yemedim, organik bir kadın da görmedim” ifadelerini kullandı.
 

Yarınların Doğu’da olduğunu ve Batı’nın artık bittiğini vurgulayan Küçük, “Sanatı bulmak, çocuklarımızın sektörde kolayca iş bulmasını sağlamak için geldik. Çünkü burada bir emek var, çok okuyan çocuk var. Bunlara sermayenin gelmesi için, çocukların doğruyu öğrenmesi gerekiyor. Biz çocuklarımızın okurken markalaşmasını sağlamaya çalışacağız. Amacımız sektöre doğru insanı kazandırmaktır. Kimse modacı olsun demiyoruz. Sanatları yönünde yardımcı olmaya çalışacağız” diye konuştu.
 

Konuşmalarında Van’ın çok güzel bir moda merkezi olabildiğine de dikkat çeken Küçük, sözlerine şöyle devam etti:
“Geçmişi bugüne yorumlamak önemlidir. Geçmişteki giysileri giydiremeyiz ama geçmişteki dokuları, desenleri, renkleri bugünkü moda kavramına alabiliriz. 40 ülkede mal satıyoruz. Oralarda da bu Van’ın kadifesi, bu Van’ın rengi, bu Van’ın desenidir diyeceğiz.”
 

Vestel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdiresi Elif Yörük ise okul olarak Doğu Anadolu Bölgesi'ni temsil edeceklerini belirterek, “Van’daki giyimi, eski Urartu motiflerini modern modaya taşıma hedeflerimiz var. 8 aylık bir proje. 26 Nisan 2018’de yedi bölge Van’da toplanacak ve büyük defilemizi ilimizde gerçekleştireceğiz” dedi.
İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Nuran Altan Göl de, bu tür etkinliklerin Van'da düzenlenmesinin kentin tanıtımı için önemli olduğunu belirterek, "Eski desenlerimizin ünlü modacı tarafından ele alınması ve modern tekniklerle tekrar tasarlanarak dünyaya tanıtılacak olması bizim için çok önemlidir. Böyle bir projenin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.
 

Seminer; İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Nuran Altan Göl ile Vestel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdiresi Elif Yörük tarafından Moda Tasarımcısı Hüseyin Küçük'e plaket verilmesi ve hatıra fotoğraflarının çekilmesi ile sona erdi.

 

Seminere Cumhuriyet Mahalle Muhtarı Leyla Tanrıtanır, öğretmen, öğrenciler ve kadınlar katıldı.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Malatya Yeşilyurtspor’da yeni yönetim görev dağılımı


Van Spor

Elazığ’ın pehlivanları Türkiye şampiyonası yolunda


Van Spor

Iğdır FK - Sakaryaspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sakaryaspor: 0


Van Spor

Elazığspor yoğun kar yağışı altında çalıştı


Van Spor

Adem Çağlayan: "Hayatımda hiçbir zaman bahis oynamadım"


Van Spor

Snowbike Türkiye Dağ Bisikleti Şampiyonası sona erdi


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sportif başarılarını ulusal arenada sürdürüyor


Van Spor

Hakkari Gücü: 5 - Gaziantep ALG Spor: 0


Van Spor

24Erzincanspor’dan mağlubiyetler sonrası kamuoyu açıklaması


Van Spor

Sinan Kaloğlu: "Buradan kaybetmeden dönmek isterdik, avantajı kullanamadık"


Van Spor

Serkan Özbalta: "İyi bir galibiyet aldık, taraftarlarımızı ve oyuncularımı tebrik ediyorum"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Amed Sportif Faaliyetler: 0


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’dan transfer atağı


Van Spor

Elazığ İl protokolü basketbol maçında buluştu


Van Spor

Snowboard FIS European Cup Erzincan


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 3 - Isparta 32 Spor: 1


Van Spor

Kar ve ayaz altında şampiyonluk mesaisi


Van Spor

Snowboard’un yıldızları Ergan Dağı’nda buluştu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor 3 puan için Kırıkkale’de


Van Spor

Elazığspor Teknik Direktörü Adem Çağlayan’ın cezası belli oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ