Van Milli Eğitim Müdürü Tevke; Eğitimsiz geçirdiğimiz sürenin telafisi yok

Van İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke, yeni eğitim öğretim yılıyla ilgili değerlendirmelerde bulanarak, eğitimsiz geçirilen sürenin telafisinin olmadığını belirterek, uzaktan eğitimin yüz yüze eğitimin yerini tutamayacağını söyl

Van Haberleri 3.09.2020 22:36:35 0
Van Milli Eğitim Müdürü Tevke; Eğitimsiz geçirdiğimiz sürenin telafisi yok
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Yeni eğitim-öğretim yılıyla ilgili Van Postası Gazetesi’ne değerlendirmelerde bulunan Van İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Tevke, şu anda EBA yayınlarının dünyada en fazla tıklanan 3 eğitim sitesinden biri olduğunu belirterek, Van’da 101 okulda 140 EBA noktasında 2 bin 536 etkileşimli tahta ve bin 650 bilgisayarla canlı ders uygulamaları başlattıklarını ifade etti.

21 Eylül’de başlayacak olan yüz yüze eğitim için tüm okullarının hazır olduğunu belirten Müdür Tevke, okullarda gerekli tüm tedbirlerin alındığını açıkladı.

“VİRÜS İLE YAŞAMASINI ÖĞRENMEMİZ LAZIM”

Ülkemizi ve dünyayı sarsan ciddi bir pandemi sürecinin yaşandığını belirten Müdür Tevke, “Bu pandemi süreci şu ana kadar dünya çapında karşılaşmadığımız bir süreç. İspanya’da bir grip çıktı ama ülkeler arasındaki iletişim, etkileşim az olduğu için bu sınırlı alanda kaldı. Ama günümüz dünyasında seyahatlerin, insanların yurt dışı gezileri, iletişim ve etkileşim çok yüksek olduğu bu dönemde otomatikman sadece Çin’in Vuhan şehrinde çıkan bu virüs tüm dünyayı sardı. Bu kaçınılmaz bir sonuçtur. Bizim de bu virüs ile yaşamasını öğrenmemiz lazım. Gereken bütün tedbirler alınıyor. Şu an ilimizde kına geceleri, nişanlar, sünnet törenleri vakaların yükselmesiyle yasaklandı. Bu anlamda yeni tedbirler alınıyor” dedi.

“EBA YAYINLARIMIZ DÜNYADA EN FAZLA TIKLANAN 3 EĞİTİM SİTESİNDEN BİRİSİDİR”

2020-2021 yılı eğitim öğretim dönemi kapsamında 31 Ağustos’ta uzaktan eğitimle başladıklarını söyleyen Müdür Tevke, “Dünyada bu işi başaran ender 3-5 ülkeden biriyiz. Şuanda EBA yayınlarımız dünyada en fazla tıklanan 3 eğitim sitesinden birisidir. Çocuklarımızın internet erişimi olmayan, televizyonu, bilgisayarı olmayan, ben dersleri dinleyemiyorum diyen bütün çocuklarımızın bu ihtiyaçlarını gidermek için çalışıyoruz. Bu aşamada ilimizde 101 okulda 140 EBA noktasında 2 bin 536 etkileşimli tahta ve bin 650 bilgisayarla canlı ders uygulamalarını başlattık. Burada bizim amacımız çocuklarımızın eğitimden uzak kalmaması, derslerini dinleyebilmeleridir” ifadelerini kullandı.

“UZAKTAN EĞİTİM YÜZ YÜZE EĞİTİMİN YERİNİ TUTMAZ”

Eğitimsiz geçirilen sürenin telafisinin olmadığını belirten Müdür Tevke, “Belki üretemediğimiz bir malzemeyi pandemiden sonra rahat üretebiliriz. İmal edemediğimiz herhangi bir şeyi pandemiden sonra yapabiliriz. Yapamadığımız bir inşaatı pandemiden sonra yapabiliriz. Ama eğitimsiz geçirdiğimiz bir sürenin telafisi yoktur. Her çocuk canlı bir kameradır. Her günü kaydeder. Onun için biz çocuğu biran bile eğitimden uzak tutamayız. Bu amaçla inşallah 21 Eylül’de yüz yüze eğitime geçinceye kadar ki bu dönemde çocuklarımızı canlı yayınlarla yetiştirmek, eğitmek ini elimizden gelen bütün desteğimizi sunuyoruz. Burada Valiliğimiz ve belediyelerimiz de ciddi katkılar sunuyor. Çocuklarımızın boş bir anının geçmesini istemiyoruz. Bu soru bize çok soruluyor; uzaktan eğitim yüz yüze eğitimin yerini tutar mı? Elbette tutmaz. Ama yüz yüze eğitime başlayıncaya kadar da çocuklarımızın uzaktan da olsa eğitimini devam ettirmek istiyoruz. İnşallah bu süreç güzel bir şekilde sonuçlanır ve rahat bir nefes alırız. Aşı da en kısa sürede gelişir” diye konuştu.

“OKULLARIMIZDA GEREKEN BÜTÜN TEDBİRLER ALINIYOR”

21 Eylül’de yüz yüze eğitime başlayacaklarını söyleyen Müdür Tevke, “Bunun için okullarımızda gereken bütün tedbirler alınıyor. Dezenfektan, maske, okul içindeki uyarıcı levhalar, çocukların eğitilmelerindeki en önemlisi budur. Pandemiden beri çocuklarımız okullarımızda değiller. Biz çocukları eğitemediğimiz için ailelerin de eğitimini sağlayamadık. Biz çocuklarımıza pandemi ile nasıl mücadele edeceklerini, fiziki mesafe, maske, hijyen konusunda eğitim vereceğiz. Bu otomatikman bütün topluma, ailelere yayılacak. Trafik şubemizin bir çalışması var. Çocuklara kırmızı düdük veriyor. Baba araçta emniyet kemeri takmadığı zaman çocuk hemen düdüğü öttürüyor, baba emniyet kemerini takmadın diyor. Hız sınırını aştığı zaman çocuk hemen uyarıyor. Kırmızı ışıkta geçtin diyor. Biz çocuklarımızı eğittiğimiz zaman baba elini yıkamadın, kardeşim elini yıkamadın, anne öksürürken ağzını kapatmadın, misafirliğe gidildiğinde birbirimize çok yakın durmayalım diye uyaracak. Çocuklarımız bunu sağlayacak” dedi.

“HAREKETLİLİĞİN DURMASI İÇİN OKULLARIMIZIN AÇILMASI LAZIM”

Ülke içindeki hareketliliğin durması için okulların açılması gerektiğini vurgulayan Müdür Tevke, “21 Eylül’de yüz yüze eğitim başlayıncaya kadar şehirlerarası hareketlilik durmuyor. Yüz yüze eğitim 21 Eylül denildikten sonra birçok insandan yeni tatil planları duydum. Ülkemiz içindeki hareketliliğin durması için de okullarımızın açılması lazım. Yüz yüze eğitimin başlaması lazım, çocuklarımızın okula gelmesi lazım. Milli Eğitim Bakanlığımız bu konuda bize bütün desteği vermektedir. Hafta sonu bursluluk sınavımız var. Bakanlıktan anında bütün öğrenciler için, öğretmen ve yetkililer için maske, dezenfektan ne istediysek anında ödeneğini gönderdi. Bakanlığımız bu konuda hakikaten çok ciddi çalışıyor. İl Müdürlüğü olarak bizde bu konu üzerinde çok ciddi duruyoruz. Kesinlikle bir öğrencimizin zarar görmesini, hasta olmasını istemiyoruz. Bunun için alınacak bütün tedbirler bakanlığımızca, bilim kurulunca, sağlık müdürlüğümüzce ortak çalışılarak alıyoruz. Sadece eğitim öğretimci gözüyle de bakmıyoruz. Sağlıkçılar da bu işin içinde. İnşallah 21 Eylül’de okullarımızı açacağız. Bu okullarımızın açılması hem virüsün durdurulması için ciddi bir etken olacak, hem de çocuklarımız uzun bir süredir eğitimden uzaktalar. Şimdiye kadar kar yağsa okul tatil olsa da evde kalsak diyen öğrenciler şimdi keşke okullar açılsa da okula gitsek diyor. Çocuklar evde dura dura asosyal oldular. Veliler okullar açılsa da çocuklarımız biraz sosyalleşse diyor. Bu yüzden yüz yüze eğitimin başlaması şarttır. Bu konuda bütün tedbirleri almaktayız” ifadelerini kullandı.

“ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİKLE ÖĞRETMEN AÇIĞIMIZI KAPATIYORUZ”

Van’daki öğretmen açığını ücretli öğretmenle kapattıklarını söyleyen Müdür Tevke, “Yeni öğretmen atamaları oldu ve yeni öğretmenlerimiz geldi. Özür grubundan giden öğretmenlerimiz olacak. Bu sayı tam net değil. Ücretli öğretmenlikle öğretmen açığımızı kapatıyoruz. Ama şu var; birçok ile göre öğretmen açığımız düşük seviyede. Sağ olsun bakanlığımız Van’a pozitif bir ayrımcılık yapmaktadır. Buradaki sıkıntılarımızı bildiği için her atamada bize ciddi manada öğretmen göndermektedir” diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem