Van Milletvekili olsaydınız Van’da ilk yapacağınız 3 şey ne olurdu?

Türkiye’de 24 Haziran genel seçimlerinde Van’da 8 milletvekili seçilirken bunlardan 5’i Halkların Demokratik Partisi (HDP), 3’Ü ise AK Parti’den seçilerek Türkiye Büyük Millet Meclisine (TBMM) girmeye hak kazanmıştı. HDP Milletvekill

Van Haberleri 22.08.2021 19:19:56 0
Van Milletvekili olsaydınız Van’da ilk yapacağınız 3 şey ne olurdu?
Tarih: 01.01.0001 00:00

31 Mart 2019 ‘da yerel seçimlerinde ise Bedia Özgökçe Ertan Van Büyükşehir Belediye başkanı seçildiği için vekillikten istifa etmişti. Bu durumda Meclis’te Van’dan 4 HDP, 3 AK Parti vekili bulunmaktadır.

Hemen hemen her alanda Van Vekillerinin çalışmadığını dile getiren vatandaşlara bizlerde Vangölü Tv ailesi olarak “VAN MİLLETVEKİLİ OLSAYDINIZ VAN’DA YAPACAĞINIZ 3 ŞEY NE OLURDU?”  diye sorduk.

İşte o cevaplar…

Ahmet Yedek: Bir fabrika yapardım, mesela yöresel fabrika. Bir iş yeri açardım ara sokakta veya ana caddede orada fakir vatandaşları çalıştırırdım. Milletvekilin adamına falan iş vermezdim. Bu memleketin en fazla sorunu işsizliktir.

Ebubekir Akkoyun: Ben milletvekili olsaydım, ben de bir şey yapmazdım paramı alır yer otururdum. Van gölünü gidip görseniz pislik ve çöp içinde kimse gidip bir şey yapmıyor. Sadece oturuyorlar.

Halit Şahin: Van Gölü’nü temizlerdim, çiftçiye destek verirdim, Van’da çiftçilik bitmiş, Van’ın köy yollarını yapardım, bazı köylere gidiyoruz araba geçemiyor yollar berbat halde. 

Yusuf Timur: Van’ın en büyük sorunlarından biri ekonomidir. Ben olsam acil olarak gölün temizliğini yaptırırım ve oradaki canlıları korurum. Kaçak avcılığı engellerim, sahilleri temizlerim yürüyüş bantları gibi sportif alan olarak değerlendiririm. Van Gölü bu konuda aşırı sahipsiz. Örneğin Avrupa örnek alınarak heykeller yapılabilir. Yıllardır şehrin bütün pisliği oraya gidiyor orası temizlenmeli

İsmini Vermek İstemeyen Vatandaş: Yapacağım ilk şey mülteci sorununu ortadan kaldırırdım. Onların buraya gelmesiyle iş gücü olan vatandaşlarımız iş sahibi olamıyor ve şehir dışına çalışmaya gidiyor. Edremit bölgesindeki çevresel sorunları ortadan kaldırırdım. Sokak hayvanları için çevreye yemek ve barınmaları için yerler yapardım.

Caner Güler: İlk yapacağım şey işsiz insan bırakmazdım. Bütün herkes boş, gelir yok. Doğuda 11 yaşına gelen çocuk hemen fırına veriliyor çalışması için ama batıda böyle bir şey yok onlar yüzme, spor vb. kurslarına gönderiliyorlar. Hani derler ya biz Kürtlerin işi zor gerçekten de öyle ben bu yaşımda inşaatta çalışıyorum. Daha sonra yolları yapardım.

Selahattin Salim: İlk başta Van’ın tarihi eserlerini korumaya yönelik çalışmalar yapardım. Van halkının kültürünü yaşatmak için dernekler kurdururdum. Van doğu Anadolu bölgesinin başkentidir. Hastane, yüksekokul, fabrika yapardım.

Mehmet Bayram: İşsizlik ve yoksulluk sorununu çözerdim. Bütün milletimin halkalarını savunurdum. Bütün köy ve mahalleleri gezerek sorunları çözerdim.

İsa Bayram: Van’ı düzeltirdim. Yolları yapardım.

Serbest Bayram: Yol çalışmaları yapardım, ışıklandırmalar vb. yapardım.


Sedat Güneş: Alt yapı çalışmaları yapardım, bina güçlendirmeleri yapardım. Deprem bölgesinde olduğumuz için bina güçlendirmesi yapardım. Bunların dışında stadyum yaptırırdım.


Kaynak: Vangölü TV


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem