Van Milletvekili Arvas: Sağlıklı olanın umudu, umudu olanın her şeyi var demektir

Ak Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’yı ziyaret ederek Van’da sağlık alanında yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Van Haberleri 24.02.2021 16:58:58 0
Van Milletvekili Arvas: Sağlıklı olanın umudu, umudu olanın her şeyi var demektir
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL


HÜKÜMET SAĞLIK ALANINDA ÇIĞIR AÇTI

Yapılan ziyarette Milletvekili Arvas, Hükümetin sağlık alanındaki çalışmalarının çığır açtığını belirterek, “Hükümetimiz, vatandaşlarımızın sağlığı için bütün imkânları seferber etmektedir.  Güçlü bir sağlık ordusu ve alt yapısı ile vatandaşa hizmet eden sağlık bakanlığımız sağlık çalışanları ile gece gündüz demeden vatandaşlarımızın imdadına koşmakta, umut olmakta ve şartlar ne kadar güç olursa olsun her çağrıya mutlaka ulaşmaktadırlar. Pandemi sürecinde hepimizin tanık olduğu özverili ve fedakâr çalışmalar ile enfekte olmuş olan bütün hastalar ile yakından ilgilenmiş sağlıklı vatandaşlarımızın da enfekte olmaması için yoğun çabalar sarf etmiş olan sağlık çalışanları ve paydaşlarının bu can siperane çalışmalarını takdir etmeden geçmek mümkün değildir.” dedi. 

TÜRKİYE SAĞLIK KONUSUNDA DÜNYAYA ÖRNEK OLMUŞTUR

Milletvekili Arvas açıklamasının devamında,”Hükümetimiz Sağlık Bakanlığı aracılığı ile pandemi süreci boyunca bütün vatandaşlarımıza ve yine ihtiyaç duyulduğunda bütün hastalara gerek kara yolu ambulansı gerekse hava yolu ambulansı ile ücretsiz hizmet sunarak Türkiye Dünyaya örnek olmuştur. Sağlık Bakanımız pandemi süreci boyunca kural, kaide ve tedbirler ile halkımızı bilinçlendirmiş günlük vaka sayılarını doğrudan halka arz etmiş ve önlemler konusunda ciddi uyarılarda bulunmuştur. Milletimizin bu uyarıları ciddiye alarak, aşı dönemi boyunca Sağlık Bakanlığımıza gereken desteği vereceğine kalben inanıyor ve sürece destek veren vatandaşlarımızı tebrik ediyorum.” İfadelerini kullandı.

SAĞLIK BAKANI VAN’A SMA BİRİMİ KURULMA TALİMATI VERDİ 

Arvas Bakan Koca ile yapılan görüşmede verilen müjdeleri de açıklayarak, “Van Milletvekilleri olarak her görüşmemizde, şehrimizin sağlık alanındaki toplumsal ihtiyaç ve taleplerini ekibi ile dinlemiş taleplerimizi yakinen takip etmiş olan Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca, tedavi konusunda büyük sıkıntılar çeken SMA hastalarının tedavileri için Van Bölge ve Eğitim Araştırma Hastanesi bünyesinde Van ve çevre illere hizmet verecek kapasitede SMA birimi kurulması talimatını vermiştir. Erciş Devlet Hastanesi ile ilgili de açıklama yapan Milletvekili Arvas, Erciş ilçemizde eksik cihazlar sebebi ile yapılamayan bazı tetkik ve tanılar, eksik cihazların giderilmesi ile yapılabilecektir. Erciş Devlet Hastanesi bünyesinde yeni kurulan Endoskopi, Kolonoskopi ve Palyatif Bakım ünitesi ile bölgeye hitap ederek vatandaşlarımıza hizmet sunmaya başlanmıştır, vatandaşlarımıza hayırlı olsun.” Şeklinde konuştu.

SAĞLIK BAKANIMIZ YEN HASTANELER İÇİN CÖMERT DAVRANDI

Milletvekili Arvas yaptığı yazılı açıklamanın devamında Van’a yeni kurulacak hastaneler ile ilgili bilgi vererek, “Yeni kurulacak hastaneler konusunda cömert davranan Sağlık Bakanımız Tuşba İlçemizde 150 yataklı Devlet Hastanesi, Başkale İlçemizde 75 yataklı Devlet Hastanesi, Gevaş İlçemizde 50 yataklı Devlet hastanesinin yapım talimatını vermiş ve bu hastaneler ihale aşamasına gelmiştir. Bahçesaray İlçemizde 25 yataklı Devlet Hastanesi ihalesi gerçekleştirilmiştir. Tuşba İlçemizde 30 yataklı Amatem ve 20 yataklı Çamatem hastaneleri inşaatı sona ermiş kısa bir süre sonra hizmet verecektir. Ayrıca 75 yataklı Çaldıran Devlet Hastanesi ile 10 yataklı Saray Devlet Hastanesi de kısa bir süre sonra faaliyete başlayacaktır. Sağlık İl Müdürlüğü misafirhanesi restorasyonu için talimat veren Sağlık Bakanlığımız yine bu yıl içerisinde Van'ımıza 20 adet ambulans göndererek Van'ımıza pozitif ayrımcılık göstermiş ve her doktor kurasında yine fazlasıyla yardımcı olmuştur.” Dedi.

HİZMETLERDEN DOLAYI DEVLET YETKİLİLERİNE TEŞEKKÜR EDİYORUZ

Arvas Van’a yapılan bütün hizmetlerden dolayı yetkililere teşekkür ederek, “Bütün bu hizmetlerden dolayı başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca'ya, Bakan Yardımcılarımıza ve Van Valimiz Mehmet Emin Bilmez’e canı gönülden teşekkür ediyor, Sağlık il müdürümüz Mahmut Sünnetçioğlu ve ekibini, Doktor Hemşire ve Sağlık Bakanlığı çalışanları ve emek sahibi herkesi özverili çalışmalarından dolayı takdir ediyorum. Maske, Mesafe, Hijyen ve tedbir kurallarına el birliği ile uyum sağlayarak bu zorlu süreci İnşallah hep birlikte atlatacak, aşıya gereken ihtimamı göstererek enfekte riskini minimum seviyeye indirmiş olacağız.Tüm halkımıza sağlıklı bir yaşam ve iyi günler dilerim.” İfadelerine yer verdi.


Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem