Van Milletvekili Arvas, Memleket Meselesi Programında HDP'yi değerlendirdi

Van Milletvekili Abdulahat Arvas HDP’nin kapatılması ile ilgili A Haber’de ekranlara gelen Memleket Meselesi’nin programının konuğu oldu.

Van Haberleri 12.06.2021 01:14:41 0
Van Milletvekili Arvas, Memleket Meselesi Programında HDP'yi değerlendirdi
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Milletvekili Arvas konuk olduğu programda yaptığı açıklamalarda, bir parti somut deliller ile terör odağı haline gelmişse hukukun gereğini yapacağını belirtti.

TERÖR ODAĞI HALİNE GELEN PARTİLER KAPATILMALIDIR

Arvas yaptığı açıklamada Terör örgütü odağı haline gelen partiler için gereğinin yapılması gerektiğine vurgu yaparak, “Türkiye parti kapatmaya yabancı bir ülke değil parti kapatmalar daha önceki dönemlerde de olmuştur. 2008 yılında AK Partiyede kapatma ile ilgili dava açılmıştı. Şu ana kadar HDP fikri taşıyan 7 tane parti kapatıldı. Nedeni de somut deliller ile terör odağı haline gelen bir parti olduğu için. Bu sadece HDP için geçerli değil hangi parti olursa olsun terör odağı haline geldiği zaman mutlaka kapatılmalıdır.” İfadelerine yer verdi.

HDP NEDEN KENDİNİ KAPATTIRMAK İSTİYOR?

Arvas açıklamasının devamında HDP kendini kapattırarak mağduriyet oluşturmak istediğini ifade ederek, “Aslında şunu sormak lazım. HDP neden kendini kapattırmak istiyor. HDP kendini kapattırarak mazlumiyet ve mağduriyet oluşturmak istiyor. Daha önceki süreçlere baktığımız zaman HDP seçimlere girdiği zaman bir oy HDP’ye bir oy CHP’ye denilerek HDP desteklendi. Sivil siyaset adı altında yapıldı bunlar. O zamanda Selahattin Demirtaş’ta yaptığı açıklamada emanet borç aldığımız oylar ile kazandık demişti. Selahattin Demirtaş’ın bu açıklamasına kandil itiraz ederek emanet oy yok tamamen kendi tabanımızın oylarıdır dedi.” Şeklinde konuştu.

HDP KANDİL İLE İMRALI ARASINDA KALDI

Arvas açıklamasında son olarak, “Kandilde yapılan açıklamada, bu oyları sandıkta size sağlayan biziz denildi. HDP ile Kandil arasındaki bu ilişki açık ise ve İmralı’da bulunan terörist başı silahlı siyaset zamanı bitmiştir sivil siyaset yapın diyorsa ve HDP kandil ile İmralı arasın da sıkışıp kalıyorsa hukuk çerçevesinde bunun gereği yapılır. Eğer ki somut deliller ile terör odağı haline gelinmişse biz ne dersek diyelim kapatılacaktır. Türkiye bağımsız bir hukuk devletidir. Diyarbakır Anneleride bizim çocuklarımız HDP binasında kandile gittiğini söylüyor. Ve bunu hiçbir HDP’li inkâr etmedi.” Dedi.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem