Van Milletvekili Arvas: “Eğitime ve insana yapılan yatırım, geleceğe yatırmadır”

AK PARTİ VAN MİLLETVEKİLİ ABDULAHAT ARVAS, “VAN’DA NİTELİKLİ İŞGÜCÜNÜN ARTMASI, BİLGİYİ ÜRETEN VE PAYLAŞAN NESİLLERİN YETİŞTİRİLMESİ VE, GENÇLERİN YETENEKLERİ DOĞRULTUSUNDA YÖNLENDİRİLMESİNE İMKÂN SAĞLANMASI BEŞERİ

Van Haberleri 30.03.2020 17:52:49 0
Van Milletvekili Arvas: “Eğitime ve insana yapılan yatırım, geleceğe yatırmadır”
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 30.03.2020 17:52

AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas, “Van’da nitelikli işgücünün artması, bilgiyi üreten ve paylaşan nesillerin yetiştirilmesi ve, gençlerin yetenekleri doğrultusunda yönlendirilmesine imkân sağlanması beşeri sermayemizi güçlendirecektir. Bunlarda ancak eğitim ve eğitimin altyapısı ile ilgilidir” dedi.

Açıklamalarda bulunan Abdulahat Arvas, AK Parti iktidarları döneminde eğitim konusu her zaman öncelikli meselelerden biri olduğunu belirterek, “Çocuklarımızın ve gençlerimizin çağın gereklerine uygun olarak fırsat eşitliği içinde eğitim öğretim imkânlarından yararlanması için her hükümet döneminde azami gayret gösterilmiştir. AK Parti olarak 2002 ve 2020 yılları arasında eğitim alanında yapılan reformlar ve yatırımlar sayesinde bugün okullaşma oranında ve fiziki altyapı sorunları büyük ölçüde aşılmıştır. Geleceğimizin güvencesi, bilginin takipçisi, araştırmacı ve her yaşta eğitime açık bireyler olarak yetiştireceğimiz çocuklar yarınlarımızın teminatı olacaktır. Eğitim ile ilgili altyapımızı daha da güçlendirmek ve kaliteyi yükseltmek için bütün imkânlarımızı ve enerjimizi bu yöne sarf edeceğiz.

Van ili genelinde 2018 yılı yatırım programında yer alan ve ihalesi yapılarak sözleşmeleri imzalanan, ancak ekonomik tedbirler kapsamında inşaatına başlanılmayan 17 okulumuzun yapım işi için Milli Eğitim Bakanlığımız bu yıl bütçesinden ödenek tahsis etmiştir. Bölgemizin coğrafi ve iklim koşulları dikkate alınarak söz konusu okullarımızın inşaat çalışmalarına kısa süre içinde başlanılması ve 2021 yılı eğitim öğretim dönemine yetiştirilmesi hedeflenmektir. Ayrıca Milli Eğitim Bakanlığımızın 2020 yılı yatırım programı kapsamında Van ilimize spor, güzel sanatlar ve denizcilik lisesi nitelikli liseler kazandırılmış olup bunlarla birlikte 600 öğrenci kapasiteli pansiyon, spor salonu ve atölye yapımı yer almaktadır. Söz konusu bu yatırımlara da 2020 yılı içinde başlanılarak 2022 yılı eğitim öğretim dönemine kazandırılması planlanmaktadır. Söz konusu yatırımların Van ve ilçelerimize kazandırılmasında başta Saygıdeğer Cumhurbaşkanımız olmak üzere Milli Eğitim Bakanımıza, AK Parti Van Milletvekili arkadaşlarıma ve Milli Eğitim Müdürümüze teşekkür ediyor, yatırımların hayırlı olmasını diliyorum. Bunlar Tuşba’da spor lisesi 24 derslik, 200 kişilik öğrenci pansiyonu, çok amaçlı spor salonu, Anadolu lisesi 24 derslik, mesleki ve teknik Anadolu lisesi 24 derslik, 200 kişilik pansiyon, 1 atölye, Bardakçı Mahallesi 24 derslikli ortaokul, Tebrizkapı Mahallesi 24 derslikli ilköğretim okulu, Polatoğlu Mahallesi 32 derslikli ilköğretim okulu, İpekyolu’da Hanikoğlu Mahallesi 32 derslikli ilköğretim okulu, Kaleardı Mahallesi 24 derslikli ilköğretim okulu, Erciş’te mesleki ve teknik lise 24 derslik, 200 kişilik pansiyon, 2 atölye, Çelebibağı Mahallesi 16 derslikli ilköğretim okulu, Muradiye’de Yenişehir Mahallesi 32 derslikli ilköğretim okulu, Çaldıran’da spor salonu, Kışla Mahallesi 24 derslik ilköğretim okulu, Çatak’ta Alaçayır Mahallesi 12 derslikli ilköğretim okulu, Gevaş’ta Kurultu Mahallesi 4 derslikli ilköğretim okulu, Gürpınar’da Çakınlı Mahallesi 5 derslikli ilköğretim okulu, Özalp’te Çubuklu Mahallesi 8 derslikli ilköğretim okulu, Bahçesaray’da Kaşıkçılar Mahallesi 2 derslik ve Çatbayır Mahallesi 4 derslik, Başkale ilçesinde ise Hafiziye Mahallesi 16 derslik ilköğretim okuludur” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Genç’e 750 kişilik yeni spor salonu


Van Spor

Elazığ paletli yüzme yarışlarında dünya 3.’sü oldu


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi resmen başladı


Van Spor

25 Mart Spor Kulübü için tek yürek oldu


Van Spor

24Erzincanspor’da mali kriz büyüyor: Futbolcular alacakları için dava açtı


Van Spor

Genç sporcular sahada: Voleybol İl Birinciliği finali devam ediyor


Van Spor

Maça çıkmayan Yeni Malatyaspor, PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Ağrı Gençlik Merkezi’nden anlamlı buluşma


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi


Van Spor

Bitlis 1916’dan dikkat çeken performans


Van Spor

Şampiyonluk kupası Şehriban Günata’nın


Van Spor

Elazığspor’dan Mustafa Sarıgül’e veda


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Muş SK: 1- Konyaspor: 4


Van Spor

Avrupa üçüncüsü Curling Milli Takımı’ndan Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Elazığ’da basketbol turnuvası tamamladı


Van Spor

Erzurum ETÜ Atıcılık takımı Mersin’de birinci oldu


Van Spor

Elazığspor’da Sarıgül dönemi sona erdi


Van Spor

Aşkale İbrahim Polat Ortaokulu il müsabakalarında ikincilik elde etti


Van Spor

380 sporcu Okul Sporları Oryantiring Yarışması’nda ter döktü


Van Spor

Çakmur’dan olimpiyat fatihine kutlama


Van Spor

Elazığ’da yarı olimpik yüzme havuzu inşaatı başladı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ