Van Meslek Yüksek Okulu öğrenciler çocukların mağduriyetini iğneyle işledi

Van Meslek Yüksekokulu öğrencileri; savaştan, göçten, şiddetten ve yoksulluktan dolayı çocukların yaşadıkları mağduriyeti iğne iplikle nakşetti.

Van Haberleri 3.11.2021 00:16:32 0
Van Meslek Yüksek Okulu öğrenciler çocukların mağduriyetini iğneyle işledi
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Meslek Yüksekokulu Geleneksel El Sanatları Bölümü öğrencileri tarafından ‘Şimdi yeni şeyler söylemek lazım’ konulu sergi düzenledi. Yoğun bir ilginin gösterildiği sergide; savaş, göç, şiddet, yoksulluk gibi her türlü olumsuz şartlardan en çok etkilenen çocuklar ele alındı. Çocukların yaşadıkları sıkıntıları iğne iplikle nakşeden öğrenciler, nakışlarının yanına ise bilindik şairlerin şiirlerini ekleyerek farklı bir konsept hazırladılar. Okul önünde düzenlenen serginin açılışında konuşan Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli, yapılan çalışmanın Türkiye’de belki ilk denebilecek bir çalışma olduğunu ifade ederek, “Farklı hikaye kitaplarından çok farklı sanatsal bir çalışma ortaya koymuşlar. Ben bu anlamda emeği geçen Zübeyde Tapan Aydın Hocamıza ve kıymetli öğrencilerine teşekkür ediyorum” dedi.

"EL SANATLARIMIZI GELECEK NESİLLERE EN GÜZEL ŞEKİLDE AKTARMAMIZ GEREKİYOR"
Van Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Aslı Çilingir Yeltekin ise geleneksel el sanatlarının bir toplumun milli değerlerini, kültürünü yansıtan temel öğeler olduğunu belirterek, bu öğeleri korumanın herkesin görevi olduğunu söyledi. El sanatlarının atalardan kalan bir miras olduğunu dile getiren Yeltekin, “Tarihsel ve kültürel gelişimimizi yansıtan milli değerlerimizi korumak için el sanatlarımızı gelecek nesillere en güzel şekilde aktarmamız gerekiyor. Bugün burada emek veren hocamıza, el sanatları bölümü öğrencilerimize ve tüm çalışanlara teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Toplumda farkındalık artırmak adına bu sergiyi açtığını ifade eden Van Meslek yüksekokulu El Sanatları Bölümü Öğretim görevlisi  Zübeyde Tapan Aydın , bu çalışmalarını bu alanda ilk olduğunu vurgulayarak, “ Dünyada bir sürü olumsuzluklar var; savaşlar , göçler ,istenmeyen durumlar ve  bu durumda en çok mağdur kesim  çocuklar. Bizde çocuklara olan hassasiyeti dile getirmek için bu çalışmayı yaptık. ” dedi

Sergide çocukların mağduriyetlerini yansıtmak istediklerini belirten öğrenciler de, “Çocuklarımızın arasına savaşlar, teller, sınırlar koymayalım. Çocukluklarını yaşasınlar doya doya” dediler.

Konuşmaların ardından kurdele kesimi ile devam eden program, serginin gezilmesi ile sona erdi.


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem