Van Merkez PTT’de yaşanan kuyruk çilesi ne zaman bitecek?

Van’da merkez ilçelerde bulunan PTT şubelerinin kapatılması ve merkez PTT şubesindeki yoğunluk, işlem yapmak için gelen vatandaşları canından bezdiriyor.

Van Haberleri 19.10.2019 18:50:39 0
Van Merkez PTT’de yaşanan kuyruk çilesi ne zaman bitecek?
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Van’da merkez PTT binasının tamamlanmasıyla birçok noktada hizmet veren şubesi kapatıldı. PTT yükünü hafifleten Beşyol eski devlet hastanesi karşısı şubesi kapatıldıktan sonra merkez PTT binası önünde kuyruğa giren vatandaş bu durumdan şikâyetçi.

1980 yıllarında yaşanan ekmek, tüp kuyruğunu aratmayan PTT kuyruğu, sokakta olumsuz bir görüntü yaşatırken PTT'deki hizmet anlayışının çok da değişmediğini ortaya koyuyor. Konuyla ilgili mağduriyetlerini dile getiren vatantaşlar, ek şubelerin tekrar hizmete açılması gerektiğini söyledi.

Mağduriyetini dile getiren Ali Doğan, "PTT'nin hemen yanında esnafım bu nedenle de PTT'ye sıkça işim düşüyor. Şu anda bütün vatandaşların da mağdur olduğu bir durum var. Merkezde bir tane PTT şubesi var. Bir milyonu geçen nüfusa sahibiz ama neredeyse 80’li yıllarda olduğu gibi kuyruğa giriyoruz. Bu durum özellikle yaşlı insanlarımızı mağdur ediyor, birçoğu maaşını buradan alıyor ve sabah erken saatte gelip öğleden sonraya kalan yaşlılarımız ve engellilerimiz var.  Buna bir çare bulunması lazım. Yetkililere basın aracılığıyla sesleniyorum, kapatılan Beşyol şubesi tekrar hizmete açılması gerekiyor. Bu yapılırsa sıkıntımız giderilir. Ayrıca dışarıdaki ATM de kuyruk oluşuyor ve ara sıra arıza veriyor. Bir şube yeni yolun aşağısına yapılmış ama orada olmasına gerek yok, zaten insanlar orada bir PTT şubesinin açıldığından haberdar bile değil" dedi.

Van Organize Sanayicileri İş Adamları Derneği (VOSİAD) Başkanı Şemsettin Bozkurt ise sosyal medya hesaplarından fotoğraf paylaşarak:  “Van PTT merkez şubesi her zaman böyle. Zaman ve insan ne kadar da çok şey kaybediyor değil mi? Fotoğraf aslında Türkiye’nin de birçok soruna kaynaklık eden temel problemi de ortaya koyuyor. Vatandaş işinin yapılmasını bekliyor.” 

Kaynak: Van Postası Gazetesi
 


Anahtar Kelimeler: