Van Kahvaltısı polemiğine Van TSO Başkanı Takva da katıldı

Türkiye Belediyeler Birliği tarafından ilki Van’da düzenlenen ‘Kalkınmada Yerel Vizyon Bölgesel Toplantıları’ oturumunda espri amaçlı gündeme gelen Van Kahvaltısı polemiğine Van TSO Başkanı Necdet Takva da katıldı.

Van Haberleri 4.11.2020 23:39:34 0
Van Kahvaltısı polemiğine Van TSO Başkanı Takva da katıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) tarafından Van Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen ‘Kalkınmada Yerel Vizyon Bölgesel Toplantıları’nın ilki 03 Kasım 2020 Salı günü Van’da yapılmıştı. 

Toplantıda gündeme gelen Van Kahvaltısı polemiğine Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva, twitter hesabından yaptığı paylaşım ile katıldı. 

Takva paylaşımında, “Türkiye Belediyeler Birliği Şehrimizde “Kalkınmada Yerel Vizyon” toplantısı yapmış! Mevcut misyonun “kahvaltı tartışması” çerçevesinde nasıl bir vizyon ortaya koyduğunu da merak ediyoruz doğrusu! Sizleri tebrik ediyoruz!..” dedi. 

KALKINMADA YEREL VİZYON TOPLANTISINDA NE OLMUŞTU?
Toplantıda Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay’ın evsahipliği ve kahvaltı programı için Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Emin Bilmez’e yaptığı teşekkür üzerine Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan "Van’da 50 çeşit otlu peynir var ama kahvaltıda hellin peyniri var, sucuğun Van ile ne ilgisi var" diyerek kahvaltı menüsü ile ilgili esprili bir eleştiride bulunmuştu. 

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan’ın eleştirisi üzerine, Bitlis Belediye Başkanı Nesrullah Tanğlay ise, "Bir zeytin ve otlu peynir dahi olsa Van'da kahvaltı yaptık, ancak Ağrı'nın suyunu dahi içemedik" demişti. Aşıklar atışması şeklinde gelişen esprili diyalog toplantıya katılanları güldürmüştü.

İkinci oturumda konuşmacı olan Hakkari Valisi ve Belediye Başkanvekili İdris Akbıyık ise sunumunun sonunda, "Hakkari'den buraya gelirken Van kahvaltısı olarak bilinen kahvaltının aslında Hakkari kahvaltısı olduğunu söylememi istediler" şeklinde bir ifade ile Van Kahvaltısı atışmasına katılmıştı. 

Kaynak: Van Postası Gazetesi
 


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem