Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Tümgeneral Hacı İlbaş; Peygamber Ocağı’nı hainlerden temizledik

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle 15 Temmuz Şehitleri Parkı'nda düzenlenen etkinlikte Vanlılara seslenen Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Tümgeneral Hacı İlbaş, peygamber ocağını hainlerden temizlediklerini s?

Van Haberleri 16.07.2020 14:54:03 0
Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Tümgeneral Hacı İlbaş; Peygamber Ocağı’nı hainlerden temizledik
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Van Asayiş Kolordu Komutanı Tümgeneral Hacı İlbaş, hain darbe gecesinde eli silah tutan %1,5 azınlık, %2,5 zırhlı araç, %5 helikopter ve %7 en fazla uçakların hain darbeye iştirak ettiğini söyledi. Tümgeneral İlbaş o gece vatanına, milletine, bayrağına bağlı yüzde 88,5 şerefli askerlerin ise görevinin başında olduğunu belirtti. 

“ÜLKEMİZİ BU HAİNLERE TESLİM ETMEYECEĞİZ, MEYDANI BU HAİNLERE BIRAKMAYACAĞIZ DİYEREK SURETLE İLETİŞİME GEÇTİK”
Van Asayiş Kolordu Komutanı Tümgeneral Hacı İlbaş, “O gece ordumuz ve diğer kurumlarımız içerisindeki azınlık hainler TSK’dan, Jandarmadan, Emniyetten, kurumlarda eli silah tutan %1,5 azınlık bu hain kalkışmaya iştirak etti. %2,5 zırhlı araç, %5 helikopterimiz, %7 en fazla uçaklarımız hain darbeye iştirak ettiler. Onlar bu hainliği yaparken çoğunlukta olan vatanına, milletine, bayrağına bağlı yüzde 88,5 şerefli askerlerimiz ise görevlerinin başındaydı. Bu hain kalkışmayı önce biz duyduk. Harekât yıldırım mesajıyla elimize gelen sıkıyönetim bildirisiyle duyduk. Duyar duymaz bunun FETÖ’cü hainler olduğunu anladık ve başsız kalmış bir ordu idik. Genel Kurmay Başkanı olsun, kuvvet komutanları olsun, jandarma genel komutanı olsun hepsi bu hain plan içerisinde elimine edilmiş ve başsız kalmış bir orduyduk. Bunun hain bir darbe olduğunu söyledik ve ülkemizi bu hainlere teslim etmeyeceğiz, meydanı bu hainlere bırakmayacağız diyerek suretle iletişime geçtik. Zamanımız yettiği kadar arkadaşlarımızı uyandırdık. Birliklerimize hâkim olduk. Bu şerefsizler bizden 1 adım öndeydi. Çünkü onlar aylardır planladıkları bir şekilde başlamışlar ve koordine içerisindeydiler. Ama bizlerde süratle koordine ederek onlara karşı, şerefli elbiseleri taşıyan arkadaşlarımızı kullanmalarına engel olduk” dedi.

“KIŞLALARIMIZ YİNE PEYGAMBER OCAĞI OLARAK DEVAM EDECEKTİR”
Tümgeneral İlbaş, milletin her zaman olduğu gibi bu hain gecede de yine kahramanlıklarını gösterdiğini belirterek, “Hainlere araçlarımızı, silahlarımızı kullanmasına engel olduğumuz gibi kısa sürede uçaklarımız kalkıp bu hainlere karşı mücadele ettiler. Tabi bu arada milletimiz her zaman olduğu gibi kahramanlıklarını gösterdi. Onlarda tankların altına yatarak, üstüne çıkarak bu kahramanlıklarını gösterdiler. Bazıları şehit, bazıları gazi oldular. Ama bizler milletimizle beraber bu hainlere dur demesini bildik ve içimize sızan bu hainleri o gece ve devam eden günlerde temizlediğimiz gibi, sonraki zamanlarda da sürekli temizlemeye devam ettik. Milletimizin, Peygamber ocağı olarak inandığı o kutsal ordumuzu peygamber ocağı olarak kışlalarımızın devam etmesini sağladık. Kışlalarımız yine Peygamber ocağı olarak devam edecektir. O zaman FETÖ’ye nasıl müsaade edilmemişse bundan sonraki süreçte de başta PKK olmak üzere her türlü hainliğe karşı dur demesini bilecek ve Peygamber ocağı olarak devam edecektir. Bu duygularla şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Öğretmen Adayları Dikkat: 2024 KPSS ÖABT Giriş Belgeleri Yayında!


İş İlanları

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem