Van İskele Mahallesi'ne bu kış da doğalgaz yok

Tuşba İlçesi İskele Mahallesi sakinleri bu yılda doğalgaza kavuşamayacak. AKSA’nın yatırım programı içerisinde olan İskele Mahallesi’nde doğal çalışmaları önümüzdeki yıla kaldı.

Van Haberleri 3.10.2020 21:36:09 0
Van İskele Mahallesi'ne bu kış da doğalgaz yok
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Van’da bu yıl bazı mahalleler doğalgaza kavuşurken, İskele Mahallesi doğalgazı beklemeye devam edecek. AKSA Van Doğal Gaz Dağıtım A.Ş.’den aldığımız bilgilere göre birçok mahallede kısmi çalışmalar tamamlanırken, bu yılki yatırımlarının bitmek üzere olduğu belirtildi.

İskele Mahallesi’nin AKSA’nın yatırım planları içinde olduğu belirtilirken, bu yıl sadece bazı mahallelere doğalgaz verilecek. Doğalgaz çalışmalarıyla ilgili İskele Mahallesi’nde henüz bir çalışma yapılmazken, mahalleye doğalgazın 2021 yılında verilmesi bekleniyor.

BOSTANİÇİ TOKİ’LERE DOĞAL GAZ MÜJDESİ
Aksa Van Doğal Gaz Dağıtım A.Ş. Şirket Müdürü Hikmet Turan Güler, birçok mahallede sürdürdükleri kısmi çalışmaların ve bu yılki yatırımlarının bitmek üzere olduğunu söyledi. Bostaniçi TOKİ sakinlerine müjde veren Güler, bir hafta içerisinde TOKİ’ye doğalgaz vereceklerini belirtti.

İSKELE MAHALLESİ’NİN DOĞAL GAZ UMUDU BAŞKA BAHARA KALDI
İskele Mahallesi yatırım planları içinde olduğunu söyleyen Aksa Van Doğal Gaz Dağıtım A.Ş. Şirket Müdürü Hikmet Turan Güler, bu yılki yatırımlarının bitmek üzere olduğunu söyledi.

İSKELE MAHALLESİ KÖMÜR TAŞIYIP SOBA YAKIP KÜL ATMAYA DEVAM EDECEK
Şu ana kadar iskele mahallesine doğal gaz verilmesi için henüz kazma vurulmadı. Yapılan açıklamalardan ve yatırım programından da anlaşılıyor ki İskele Mahallesine bu yıl da doğal gaz gelmeyecek.

İhlas Haber Ajansı Van Bölge Müdürü Şükrü Akyüz'ün öncülüğünde sürekli gündeme getirilen İskele Mahallesindeki doğal gaz sorununda bu yıl da çözüm üretilmedi. Defalarca pankartlar asarak ve açıklama yaparak doğal gaz talebinde bulunan İskele Mahallesi sakinleri, bu yıl da kömür taşıyıp, soba yakıp, kül atmaya devam edecek.

İskele Mahallesi sakinleri, yıllardır bu sorunun devam ettiğini ancak doğalgazdan faydalanamadıklarını ve sıkıntılarının giderilmesi hususunda herhangi bir adımın atılmamasına bir anlam veremediklerini ifade etti.

İSKELE MAHALLESİ'NE 11 YILDIR DOĞALGAZ GELMEDİ
Van'da ilk doğalgaz 28.10.2009'da kullanılmaya başlanırken, yaklaşık 11 yıldır Van'da doğalgaz kullanılıyor, ancak henüz İskele Mahallesi'ne doğalgaz gelmedi. Bu kadar talep olmasına ve gündeme gelmesine rağmen İskele Mahallesi'ne henüz doğalgaz verilmemesi tepkilere neden oluyor.
 

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem