Van İpekyolu'nda Vatandaştan Belediyeye çöp çağrısı

Van'ın İpekyolu ilçesine bağlı Seyit Fehim Arvasi Mahallesi Sosyal meskenler TOKİ Konutları civarında rastgele etrafa atılan çöpler, mahalle sakinlerinin tepkisine neden oldu.

Van Haberleri 9.10.2019 11:42:32 0
Van İpekyolu'nda Vatandaştan Belediyeye çöp çağrısı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 09.10.2019 11:42

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Van'ın İpekyolu ilçesine bağlı Seyit Fehim Arvasi Mahallesi Sosyal meskenler TOKİ Konutları civarında rastgele etrafa atılan çöpler, mahalle sakinlerinin tepkisine neden oldu. Etrafa atılan içki şişeleri tehlike saçarken çocuklara da olumsuz örnek sergilediği belirtiliyor.

ÇOCUKLARIMIZ BU ÇÖPLERİN İÇİNDE OYUN OYNUYOR
Konuyla ilgili yetkililerden yardım isteyen Halit Kurt isimli mahalle sakini,  Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Emin Bilmez’i sosyal medyada etiketleyerek, “Sayın Valim Van Büyükşehir Belediyesinin hemen yanında bulunan Sosyal Meskenler Konutların son hali lütfen yardımcı olur musunuz? Çocuklarımız bu çöplerin içinde oyun oynuyor” diyerek sorunu dile getirdi.

ATILAN ÇÖPLER ÇEVREYE, ÇOCUKLARIMIZA, HAYVANLARA ZARAR VERİYOR
Rastgele atılan çöplerin vatandaşların sağlığını tehdit ettiğini ifade eden  kurt , “Bu çöpler, bizleri rahatsız ediyor. Kokusundan dolayı hem biz, hem mahalle sakinleri, öğrenciler rahatsız oluyoruz. Biz bunu bu şekilde kabul etmiyoruz. Bu çöplerin bir an evvel buradan alınmasını ya da buna bir çözüm bulunmasını istiyoruz, alkol alan şişesini buralara atıyor, inşaat yapanlar inşaat atıklarını buraya atıyor, kırılan içki şişeleri, çevreye, çocuklarımıza, hayvanlara zarardır" dedi.

İÇKİ ŞİLELERİ VE BİLİNÇİZLER ÇEVREYİ YOK EDİYOR
Hüseyin Özdek isimli bir vatandaş ise, “Her gelen kafasına göre gerek yeşillik alana, gerek yol ortasına çöp atıyor, içki şişeleri özellikle tam anlamıyla tehlike saçıyor. Ya araçların tekerlerinin patlamasına, ya çocukların ayaklarına, ya da hayvanlara zarar veriyor. Her şey bir yana keşke sigarayı yasaklama çalışması gibi bir çalışma da alkol için gelseydi, dışarı atılan boş, yarım kalan içki şişelerini çocuklar kafalarına kaldırıyor, bilinciz ne olduğunu bilmiyor, bu gün milletin bu kendini bilmez terbiyesizliği yüzünden hem çevre yok oluyor hem çocukların geleceği.  Çöp taksiler var, gündüz bu tarafa gönderile bilirse iyi olur.” diye konuştu.

Kaynak: Van Postası Gazetesi
 

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Furkan Akar: "Hedefim ülkemi en iyi şekilde temsil etmek""


Van Spor

Turgut Özal Gençlik Merkezi’nin temeli atıldı


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklar başlıyor


Van Spor

Şampiyon taekwondocular ödüllendirildi


Van Spor

Hakemler iftar yemeğinde buluştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi sporcularından dünya arenasında çifte gurur


Van Spor

Milli sporcu Furkan Akar çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığspor’da 3 gün izin


Van Spor

Elazığ, trıatlonda yeni bir döneme ev sahipliği yaptı


Van Spor

Ardahan Kura Kadın Futbol Takım’ının yeni başkanı Songül Çelik oldu


Van Spor

Süphan Dağı tırmanışına tipi ve kar engeli


Van Spor

Kars’ta "Kadınlar Satranç İl Birinciliği Turnuvası" tamamlandı


Van Spor

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

Bitlisli taekwondocu Nurcihan Ekinci’nin hedefi 2032 Paralimpik Oyunları


Van Spor

Furkan Akar’dan tarihi madalya


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Galatasaray 10 kişilik Başakşehir'e fark attı


Van Spor

Rize'yi tek golle geçtiler! Karadeniz derbisi Trabzonspor'un!


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ