Van İpekyolu'nda Vatandaştan Belediyeye çöp çağrısı

Van'ın İpekyolu ilçesine bağlı Seyit Fehim Arvasi Mahallesi Sosyal meskenler TOKİ Konutları civarında rastgele etrafa atılan çöpler, mahalle sakinlerinin tepkisine neden oldu.

Van Haberleri 9.10.2019 11:42:32 0
Van İpekyolu'nda Vatandaştan Belediyeye çöp çağrısı
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Van'ın İpekyolu ilçesine bağlı Seyit Fehim Arvasi Mahallesi Sosyal meskenler TOKİ Konutları civarında rastgele etrafa atılan çöpler, mahalle sakinlerinin tepkisine neden oldu. Etrafa atılan içki şişeleri tehlike saçarken çocuklara da olumsuz örnek sergilediği belirtiliyor.

ÇOCUKLARIMIZ BU ÇÖPLERİN İÇİNDE OYUN OYNUYOR
Konuyla ilgili yetkililerden yardım isteyen Halit Kurt isimli mahalle sakini,  Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Emin Bilmez’i sosyal medyada etiketleyerek, “Sayın Valim Van Büyükşehir Belediyesinin hemen yanında bulunan Sosyal Meskenler Konutların son hali lütfen yardımcı olur musunuz? Çocuklarımız bu çöplerin içinde oyun oynuyor” diyerek sorunu dile getirdi.

ATILAN ÇÖPLER ÇEVREYE, ÇOCUKLARIMIZA, HAYVANLARA ZARAR VERİYOR
Rastgele atılan çöplerin vatandaşların sağlığını tehdit ettiğini ifade eden  kurt , “Bu çöpler, bizleri rahatsız ediyor. Kokusundan dolayı hem biz, hem mahalle sakinleri, öğrenciler rahatsız oluyoruz. Biz bunu bu şekilde kabul etmiyoruz. Bu çöplerin bir an evvel buradan alınmasını ya da buna bir çözüm bulunmasını istiyoruz, alkol alan şişesini buralara atıyor, inşaat yapanlar inşaat atıklarını buraya atıyor, kırılan içki şişeleri, çevreye, çocuklarımıza, hayvanlara zarardır" dedi.

İÇKİ ŞİLELERİ VE BİLİNÇİZLER ÇEVREYİ YOK EDİYOR
Hüseyin Özdek isimli bir vatandaş ise, “Her gelen kafasına göre gerek yeşillik alana, gerek yol ortasına çöp atıyor, içki şişeleri özellikle tam anlamıyla tehlike saçıyor. Ya araçların tekerlerinin patlamasına, ya çocukların ayaklarına, ya da hayvanlara zarar veriyor. Her şey bir yana keşke sigarayı yasaklama çalışması gibi bir çalışma da alkol için gelseydi, dışarı atılan boş, yarım kalan içki şişelerini çocuklar kafalarına kaldırıyor, bilinciz ne olduğunu bilmiyor, bu gün milletin bu kendini bilmez terbiyesizliği yüzünden hem çevre yok oluyor hem çocukların geleceği.  Çöp taksiler var, gündüz bu tarafa gönderile bilirse iyi olur.” diye konuştu.

Kaynak: Van Postası Gazetesi
 


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Öğretmen Adayları Dikkat: 2024 KPSS ÖABT Giriş Belgeleri Yayında!


İş İlanları

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem